Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svejk

Neked ott is voltak gyárilag?!!

svejk

Nem biztos hogy jó ötlet oda sűrű olaj, a jobb oldali részben talán csak 1 vagy 2 kerék ér bele, szét fogja tudni fröcskölni??

nvnshmpmn

Igen, voltak.
Egyedül a főórsó háznak az egyik kapcsoló karjánál nem volt, de oda beszúrtam egyet.
A nortonnál volt mindenféle o gyűrű, meg szimmering is, de nagyon folyt mindenütt.
Az olajjal kapcsolatban nem tudom, milyen sűrű, amit a gépkönyv ír eredetileg? Csak gondoltam, hogy egy váltóolaj megfelelő bele.
A főorsóhoz pedig gyári szintetikus Opel olajat tettem. 5w40-es, ha jól emlékszem.

svejk

Én mindenhova TCL-46 -ot öntöttem.

nvnshmpmn

Azt viszont nem tudom, hogy milyen?

nvnshmpmn

Ja, nálam a pince ilyenkor is kb. plusz 15 fokos. Mondhatni, a gép télen-nyáron nagyjából állandó hőmérsékletű helyen van.

000000000

Köszönöm a képeket, a váltóval akkor nincs gond így kép alapján még akkor arra tudok gondolni hogy talán többféle képpen is fel lehet rakni a váltó fedelét és ebből adódóan nem úgy lépteti a villákat ahogy kéne ha pedig így van akkor jó játék lessz összelegózni a pöcök és a léptetések sorrendjét hogy meglegyenek a sebességeim és ne akaggyon vagy üressen fusson. Kössz mindenkinek mégegyszer.

RogerCo

Sziasztok!
Keresek az alábbi képen látható 160/3-as tokmány pofákat. A tokmányon sajnos semmilyen azonosítót nem találok.
http://cnctar.hobbycnc.hu/RogerCo/keresek/160_3_tokmanypofa.jpg" border=0>

Köszi:
Roger

u3xrz0cut

Ha puhapofának kell, akkor lehet marni...Ezek a méretek nem magyar tokmányé! Tudom, nem nagy segítség, de kizárásos alapon ennyit tudok mondani..

sasi

Nekem is van ilyen tokmányom, sajnos csak fordított pofákkal. Jelzés nincs rajta, de úgy emlékszem román gyártmány. Én is keresek hozzá pofákat. [#smile]

nvnshmpmn

Ha szétszeded, akkor majd meglátod, hogy pofonegyszerű.

RogerCo

Akkor már nem vagyok egyedül:)
Nekem kettő darab ilyen tokmányom is van. Mindekettőhöz egy-egy pofa garnitúra. De megérne egy cserét/tartalékot.  
Ez a baj azzal ha az ember (én legalábbis) Nem ért hozzá. Annak idején jó ötletnek tűnt megvenni őket:)

ROger

000000000

Régi kecskelábú siklócsapágyas esztergám van. Főorsó, keresztszán, szegnyereg mind csavarral ill. gyorsszorítóval rögzíthető az ágyra. Az ágy hátul sík, elöl prizmaágyas. Sehol sem lóg, a szegnyereg mozgó részei sem, viszont ez utóbbi mégis használhatatlan, mert a tengelye kb. fél mm-t eltér a főorsóétól. Először, amikor csak tokmánnyal használtam volna, reméltem, hogy a tokmány rossz, de új Morse kúpos fúró sértetlen Morse-bővítőkkel is imbolyog meg görbül fúrás közben (inkább nem is fúrok rajta). Nem próbáltam még pontosabban mérni, hogy minek lehet a hibája, mindenesetre tákolás, szemre durva kopás sehol nem látszik rajta. Mondjuk garantáltan egyenes és merev valami nincs is itthon. Lehet ezzel valamit kezdeni?

vjanos

Juhéjj, ismét van új cikk a turning magazinban :)