Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

nvnshmpmn

Hol látható ez a videó? Azt hiszem, erről lemaradtam.

4um5b65d

Elég xar minőségűek. Többet nem is csinálok addig, míg valami jobb gépet be nem szerzek.
http://cnctar.hobbycnc.hu/LASLIE%20%28%20Eszterg%e1l%e1s%20%29/video/" TARGET=_fnew>ITT

nvnshmpmn

Sajnos nem sikerül megnyitnom. Majd még próbálkozom vele.
Közben elkészültem a gépemmel. Kicseréltem benne egy fél vödörnyi csapágyat. Műszerész esztergához méltóan halk hangja lett. A főorsó csapágyazását az enyémen módosították, modernizálták, így már csak egy támcsapágya van, ami a szegnyereg irányából ható erőket veszi fel. Az ellenkező irányú terhelést a főorsó végén lévő mélyhornyú golyóscsapágyra bízták. Ahogy beállítom a hosszirányú játékot, azzal előfeszítem ezt a golyóscsapágyat is. Nálam ez a csapágy volt nagyon rossz, ettől lehetett a főorsó olyan instabil.

nvnshmpmn

Sikerült megnyitni. Azt nem értem, hogy lehet ekkora fordulattal menetet vágni? Hogy tudod olyan gyorsan kikapni a kést a fogásból?

4um5b65d

Lehet ennél még nagyobb fordulattal is, de ahhoz kisebb menetemelkedés kell, hogy ki tudjam emelni.
Amúgy csak rutin kérdése, nincs benne egyéb ördöngősség.

000000000

Ahogy saccolom kb 150-es fordulat. Gyakorlat és kézügyesség a dolog lényege.

mxjj54gxi

Ezt hol lehet látni?  
Mert nem lelem, de megnézném

mxjj54gxi

ja bocs, már látom

svejk

Milyen sűrűn kell cserélned a védőüveget? :)
Mert ugye üveg?

re8jzm80a

Szerintem ezek  a videók fel vannak gyorsítva::)))
Át vagyunk verve::)))))

P.S:Nekem ez még annyira az űrkorszak............
Csak nézek mint a moziban.

4um5b65d

Eddig még nem kellett, igaz csak réz menetvágáshoz használom.

4um5b65d

Kérdezd meg attól aki már látta nálam élőben a sebességet, hátha mást mond... :)))

4um5b65d

Nálam le is fagynak a videók... :(

svejk

Ez az egy előnye a szemüveges esztergályosnak :)

4um5b65d

Nem a szem védelme miatt van. Védőszemüvegem nekem is van.
Tele megy az ember haja réz forgáccsal.
Szóval jó a kopasz szemüvegeseknek. :)