Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

8uup9xs82

Meg aztán a webkamera is már olyan mint a kerekes kút. Oda lehet húzni ahol víz kell :)

4um5b65d

WÉW ! azaz Wettem Én Webkamerát, de olyan fakó színeket csinál, hogy utólag kell kiszínezni.
Jobb egy normális fényképező.
Lalának nem is értem mi a baja vele. Jó a minősége.
Persze lehet, hogy esztergálni nem tud aztán a fényképezőre fogja, hogy nem sikerülnek az alkatrészek. :)
(Hú mit kapok én ezért) [#nevetes1]

empé13

Hát ez nem TOS!

A TOS "csodájának" ez a körmöskapcsoló a titka, ami egy fordulaton belül csak egyszer tud összekapcsolódni.

http://kepfeltoltes.hu/111128/K_rm_s-kapcs_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

empé13

Laslie Mesternek nem kell notebook, ott van a műhelyben egy rendes PC az eszterga mögött! :)

4um5b65d

Csitt, most jól elárultad, hogy NC vezérlésű a TOS-om...
Eztán már azt sem hiszik el, hogy kézzel tudok oldalazni...  
[#guluszem1]

empé13

nvnshmpmn

Csak óvatosan azzal a megszámítógépesítéssel! Nehogy aztán reggelente előadja a tiszteletedre a géped a Tosca-ból a Motosca-t.:)

4um5b65d

Na jó azért nem annyira komoly az a számítógépesdi. Empé kolléga túlzott egy kicsit...

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a0/Kugleramme.jpg/560px-Kugleramme.jpg" border=0>

vjanos

Nade csak ez is esztergált.... :)

empé13

[#ejnye1]
Kis csúsztatás!
Persze úgy gondoltam, hogy kicsit odébbcsúsztatod a golyót, és úgy számolsz vele![#worship]
Az a lényeg, hogy csússzon! [#taps]

szpinya

Ez lesz az NC vezérlés lelke. :-)

szpinya

Sziasztok!
Hát bizony van egy kis fekália a palacsintában a gépem körül.
Régebben említettem, hogy próbáltuk beállítani a kuplungot rajta (mechanikus kuplung), de sehogy sem lett az igazi.
Most már tudom miért.
Egész egyszerűen azért mert az elektromos fék nem működött.
Szétszedtem, de elég csúnya látvány fogadott: a fém féklamellák darabokra voltak törve benne és össze vissza voltak hajolva, aminek következtében szépen beledaráltak a behúzótekercsbe aminek így szintén annyi lett.
A fő problem ott kezdődik, hogy lehet hozzá gyári eredeti fékszerkezetet venni 300+fa, ami nem igazán hiányzik most így ünnepek előtt.
A lamellákat le lehet gyártani:
1,2 mm vastag rugóacél lemez kellene hozzá, de az meg égen földön nem kapható, csak 3mm-es vastagságban. Az meg már egy kicsit sok.
Van-e valami ötlet , hogy milyen anyaggal lehetne kiváltani az eredeti lamella anyagot.
Lehetőleg olyan kellene amit nem kell utólag hőkezelni , mert milis vastagságban, elég macerás(drága) deformitás nélkül edzeni.
És ami még fontos szempont, hogy nem legyen az anyag felmágneseződő fajta, mert akkor ugye nem fog egy idő után oldani.
Bármilyen építő jellegű megoldásra vevő vagyok!!

Rabb Ferenc

Szerinted a rugóacél nem mágnesezhető?

Egyébként próbáld meg 1,2 mm-es Ko33 vagy Ko36-ból kilézereztetni. Ezek (Ko20 felett) nem mágnesezhetők. Az igaz, hogy edzeni sem lehet őket, de nagyon szívós jó kopásállóságú anyagok

Vetesi75

Üdv!
Egy belső és egy külső lamellát össze tudsz szedni a darabokból egy szkennelés/fotózás/korrekt méretvétel erejéig?
Milyen rendszerű volt a fék? Mint a mágnes-kuplungok, villanyt kapott és fogott vagy rugóműködtetésű és villanyra oldott? Ha első verzió: lamellán keresztül zárta a mágneses kört?

Vetesi75

Szerintem "lágy" mágneses anyagra gondol, viszont én biztos vagyok benne, hogy "sima" rugóacél volt eredetileg. A lamella összetapadás elkerülésére más trükk van rendszeresítve - egymáshoz képest önállóan is rugóznak.