Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svejk

Nem a lamellákon keresztül záródik a mágneskör.
Írd meg a kuplung/fék fizikai méreteit. Lehet hogy tudok keríteni nagyon baráti áron hasonlót, amelyet esetleg kis átalakítással be tudsz szerelni.

4um5b65d

Szerintem is ! [#eljen]
Annyi, hogy hőkezelt rugóacél.
Kell oda a kemény réteg, különben annak annyi.

Vetesi75

Természetesen edzett rendje és módja szerint. Azért irtam a "simát", mert semmi extra nincs benne.  :)

svejk

Olajos vagy száraz?
Gondolom olajos. van amelyiknek az álló lamellája bronz.

4um5b65d

Hát azt nemtom. Bronzosat még nem láttam. De biztosan létezik, ha kannibál is létezik. Ez utóbbit sem láttam még.

http://kepfeltoltes.hu/view/111130/Man0316_www.kepfeltoltes.hu_.jpg  

hisz kannibált sem láttam még aztán még is létezik. :)

4um5b65d

Na basszus 3 szor álltam neki szerkeszteni aztán ez lett belőle. De béna vagyok.

Akinek van slusz-kulcsa a fórumhoz, kérném törölje az egész 18693-as beszólást, meg ezt is . Köszi.

Rinaldo

Szia Laslie,

Url-ként jó lehetett volna de képként így nem lesz jó.. :-)
A feltöltött helyen jobb klikk a képen és kép címének másolása akkor kerül a hozzászólásba a kép.

[#wave]

nvnshmpmn

Tán kannibál lett volna a képen?

svejk

NDK-s "gyertyás"(csúszógyűrűs áram hozzávezetésű) kuplungok ilyen bronzosak.

szpinya

Nna megpróbálok egyszuszra válaszolni.
Rabb Ferenc- nek:

Beszéltem egy helyi , csak rozsdamentes anyagokat forgalmazó üzlet tulajával.
Szerinte a "sima" rozsdamentes nem jó erre a célra mert túl lágy, így meg pár heten belül összeégnek megint a lamellák.

Vetesi75 szomszédnak:
Most még nem fotóztam le de ami késik az nem múlik.
Tisztán elektromos rendszerű fék, csak egy +24 V betápot kap és kész.
A pontos típusa: ETM 106 2H
A lamellapár külső átmérők : szabadonfutó rész 134mm
Fogazott rész 124mm

Svejk: Olajos működésű, a lamellapárok mindkét tagja acél.
És pont azért ment tönkre mert a központi olajszivattyú nem működött a gépen mikor megvettem, csak gondolom az előző tulajokat ez nem hatotta meg és így használták---szét is égett rendesen.  

A lézervágós srác akihez előszőr vittem a maradványokat azt mondta, ha viszek neki 1-1,5 mm-es 54Crv4-es rugóacélt akkor minden további nélkül kivágja nekem a minta alapján.
És minden további hókusz-pókusz nélkül mehet vissza a helyére és lehet használni.
De ilyen anyagot nem lehet kapni csak 3 mm-es vastagságban.
Próbáltam utána járni, hogy lehet ebből 1,5 milliset csinálni------később kiderült hogy sehogy. Mert ha leköszörülik akkor utána újra kell edzeni. Az meg nagy macera és drága is.
Viszont a nap folyamán találtam még egy céget akik be tudják szerezni a komplett gyári alkatrészt az eredeti á harmadáért.
Ez sem kevés , de mégiscsak jobb mint a 3 kiló.
Egyébként aki kerget valami alkatrészt a gépeihez az nézzen itt szét .
Elég bő választékuk van.:
http://www.veres96kft.gportal.hu/

KoLa

Az Emc2-be tettem egy kis csemegét!

szpinya

Van egy másik , nem ide tartozó gondom, de mivel jól láthatóan a fémekhez meglehetősen jól értő társaság szaporítja itt a biteket, mégiscsak felteszem a kérdést.
Mint az adatlapomon is látszik , szeszfőzdés az egyik foglalkozásom.
Én rézüstben főzőm a szenteltvizet, de ez az üst most bizony kilyukadt. :-(
Keményforrasztással nem javítható, mert bele kell mászni és túl nagy a hőelvezető felület is.
AWI-val viszont hegeszthető lenne, csak lövésünk sincs , hogy milyen paraméterekre kell beállítani a hegesztőt. AC-DC? Impulzus szám, áramerősség stb stb...
Ha valaki tud ebben (is) segíteni az bezony most nagyon jól jönne.
Elérhetőségem : 20-4-662-672

Elnézést hogy nem ide tartozó dologgal zavarok be az esztergálás topikba.
Ha a modik úgy érzik nem való ide,törölhetik nyugodtan.

svejk

De ha kivágatod a lamellákat még meg is kell tekercseltetned.
100 gurigáért 3-at hoznék neked, de ha nem írod a méreteket akkor nekem nem fontos.
Persze az is lehet pont nem találunk olyan méretűt.

rxfx9rhfb

Réz hegesztséhez DC kell, a legjobb a 30% Ar 70% He gázkeverék, de tiszta Ar is jó, elektróda tórium ötvözésű kell(a piros színű szerintem jó lesz),az impulzus olyan 100 Hz körül értéken legyen, az áramerősség pedig elég erősen függ a lemezvastagságtól...

svejk

Viszont ha érdekel a dolog, csak jövő hét pénteken tudom személyesen megnézni, lefényképezni a kínálatot.