Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

nvnshmpmn

Alacsony a vérnyomásod?

4um5b65d

Dehogy, csak keveset alszom.
Ha leülök akkor képes vagyok úgy bealudni, hogy a Windows még fel sem áll én meg már a billentyűzeten horpasztok. Ébredés után meg újra kell rendezgetnem az ikonokat a képernyőn. :)

000000000

Itt a kezem!  
A minap, műszakiztatni vittem a kocsim. Állok az ügyintéző asztala előtt. Töltögette ki a papírokat. Azt mondja, üljön le Szabó úr. Én, leültem. Egy pillanat, és már aludtam is. Jó, meleg volt bent. Arra ébredtem, Szabó úr, menyit mutat a kilométeróra? Akkor vette észre, hogy alszom. Úúúú, bocs, mindjárt alhat tovább. Csak üljön át a kanapéra. Szót fogadtam:))  
Kb, két óra múlva megint szól. Kész a kocsi, tessék aláírni, mehet a pénztárhoz. Ha, kevés volt az alvás, utána folytathassa.  
Köszönöm szállásdíjat nem szeretnék fizetni. Azt mondja, grátisz. De, amióta itt dolgozik, senki nem vette igénybe:))  
Köszönöm, majd 2 év múlva jövök, tessék foglalni a helyet.  

000000000

Sziasztok! Azt hiszem van olyan fórumtárs, akinek Vörös Proletár ersztergálya van (1000-es csúcstávolságú). Az a problémám, hogy 11 KW-os motor van a gépben és nekem 3*32A-em van. A 11KW-hoz táblázat szerint 3*40A kellene, ezért szeretném kicserélni 5,5KW-os ra a főmotort.  Sajnos a motor adattábláján nem látszik, hogy milyen fordulatú (szerintem 1440-es lesz). Ha valaki meg tudná a sajátján nézni, azt nagyon megköszönném.

000000000

Mindig max teljesítményen hajtod az esztergát vagy miért gond a motor? Vagy esetleg bekapcsoláskor leveri a villanyórát? A megoldás rém egyszerű.... Egy hosszú hálózati kábelt próbálj meg beépíteni bufferként..... Én a hegesztőgépemet így használom....

000000000

Igen az lesz a problémám, hogy ha más fogyasztó is megy (pl olajradiátor 2KW), akkor biztos le fogja verni a biztiket.... :( mondjuk még nem próbáltam..... Meg én inkább barkácsolgatok hobbi gyanánt, tehát fölösleges egy 10 KW-os motort üzemeltetnem. Van egy ismerősöm, aki éveken keresztül iparszerüleg használt egy ugyan ilyen gépet és ő is 5,5 KW-os motorral hajtotta. Elmondása szerint teljes vídia szélességű fogás esetén sem fogta le soha a kisebb motort sem. Csak az a gondom, hogy ő sem emlékszik már, hogy milyen fordulatú az eredeti motor......  :(

besirkyjh

besirkyjh

Ja , a #3304 hozzászolás also képen ott vannak az adatok .

fisrcxuk3

Szia ! Én is hajtom időnként a barátom proliját,motor indításkor sokszor leveri , de neki csak 3x 35 van.És föként a hideg lefagyott gép,mert nem fütött a mühelye. a négykarú sebváltót ki teszem két fokozat közé, hogy  a lehető legkisebb súlyt kelljen megforgatni inditáskor .

000000000

Meg kellene mérni a fordulatszámát.
Ha, Hatvan közelében laksz megmérem neked.

hostya

Egy  ismerősöm hasonló 'Prolit' 4kW-os n:1440 1/min motorral hajtott évek óta.
Ha fűtetlen műhelyben van, akkor 5-10 percig járatni kell, mielőtt használod.

szpinya

Én a Stankót a gyári 15Kw helyett, egy 7,5-ös Evig-el hajtom csillagba kötve 3*25 A-ról.
Még beragadt kulung lamelláknál is gond nélkül elindult.
Üresjárati áramfelvétele nincs 1,5 A sem.

000000000

Köszönöm a sok segítséget, még elgondolkodom az átalakításon. Valószínű először megpróbálkozom a csillagba kötéssel, úgyis idő kell az átalakításhoz. A jelenlegi motor meg adott, csupán a bekötést kell átvariálni.  
Köszönöm a segítséget mindenkinek!

000000000

Köszönöm a konkrét ajánlatodat, de én Esztergom közelében lakom....... az azért nem a szomszédban van.

ANTAL GÁBOR

János!
Az a 7.5 ös Evig az deltában 7.5 ös ? (borítékolom) mert akkor az csillagban csak 2.5 Kw os . ( Ez már indokolja a kis üresjárási áramot de a motorod a gyári motor hatodrésze teljesítményű ) .Egy 40 es fúró megakasztja