Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

2dbfy8y

Béni is ott volt? Ővele is szívesen találkoztam volna!

KoLa

Én találkoztam Bénivel Hatvanba!de Székesfehérváron nem!
De ha Te úgy gondolod hogy velem nem akarsz találkozni, akkor látogasd meg Szegelgetek nevű fórumtársunkat , mert tuti hogy én nem leszek ott!

KoLa

Na bocsi! közbe felbőszültem ezen a szegelgetős fórumtársunkon [#worship]

4um5b65d

Tökre jellemző erre a fórum csapatra, hogy ezen az egyszerű kérdésen, hogy mi a különbség az eszterga és a marógép között, ezen majdnem véresen képesek vagyunk összeveszni.

Mondott volna mindenki csak egyet, aztán a kérdező majd kiválogatja a legjobbakat.

Persze a legkézenfekvőbb különbség senkinek sem jutott az eszébe.

Az eszterga gépen az esztergályos dolgozik...
A marógépen meg a marós szaki....
Baszki ennyire egyszerű az élet.... :)

KoLa

Na ez még kettö szempont ! mennyi is kellett?[#eljen]

2dbfy8y

Dehogyis nem akarok találkozni!
A találkozás lett volna az egyik nagy álmom!
Ki ne szeretne megismerkedni a mi Kola(ánkal)[#nevetes1]

4um5b65d

Ej-haj, Te aztán jó kifényezted a mi Lalánkat....
Ha máskor nem is, de most biztosan megborotválkozik és nyakkendőt húz...
[#nyes][#buck][#crazya]

4um5b65d

Ja jut eszembe Lala, a fahasítós faszi ódákat zengett a munkádról.....
Asszonta, idézem:

Hogy a p.csába lehetséges az, hogy a kukutyinban gyártott kúp ennyire tökéletesen passzol a Pécsen gyártott tengelyre?
Mikor lehúztam róla , az unokám megijedt a cuppanástól...
-------------------------

Mondtam neki, hogy véletlenül sikerült ilyenre.... [#buck][#nyes]

2dbfy8y

Ez kinek szólt?[#nemtudom]

2dbfy8y

Kola megérdemli a dicsérést, nekem már sokat segített, pedig személyesen még sose találkoztunk!

s7manbs8

Laslie, a marógép az esztergától annyiban tér el, hogy olyankor a nyúl viszi a puskát ! :)

000000000

Kola!
(moderálva)
A dolgokat alapelvek alapján szoktuk szemlélni, meghatározni.
Az adott kérdésre a fő és mellékmozgások végiggondolásával lehet válaszolni és nem azzal, hogy hány sört ittam hazafelé menet.
Mert ugye, lehet rugót tekerni az esztergán és a marógépen is lehet. Akkor, most a kettő, egy és ugyan az?
A haránt gyalun is tudjuk használni az esztergakést. Akkor a haránt gyalu is eszterga?
Szerintem, igyál még egy sört.

ywathzay

Mielőtt még valóban vérre menő vita lesz belőle közbevágok. Nézze meg az illető milyen egy maró- ill. egy esztergagép és legyen annyi sütnivalója hogy megállapítsa a különbségeket.

Másik. Segítséget szeretnék kérni esztergályos, valamint esztergálni szerető fórumtársaktól, szükségem lenne K1-es anyagra 16mm, nagyon max. 20 mm átmérőben. Ahol szoktam venni ott csak 25mm a legkisebb, ezt viszont le kell esztergálnom 15mm-re és túl drága ahhoz hogy ennyi pocsékba menjen.

hf5gdxsdn

Jó reggelt mindenkinek!
Mivel új vagyok a fórumon (bár már régebben is regisztráltam csak a ritka hozzászőlásomnak köszönhetően nincs meg a jelszóm, igy újra kellett regelnem) néhány sző magamról. Szakmám el.müszerész, hobbym többek között a CNC. Az első gépet szőröstül böröstül(gép+vezérlő+Pcszofvare)kb 15 éve  építettem. Azóta tartottam egy kis szünetet,de mostanában ujrakezdtem. Igy rögtön kérdéssel is kezdem.
Tud e valaki segiteni abban hogy hol lehet emberi áron rezgéscsillapító géplábat venni (kb 1000kg-os gép alá. Esetleg van e valami ötletetek saját kezű készítésre.
Másik kérdésem hogy tudtok e beszerzési forrást kis kinai (ASIST) eszterga főorsó müanyag fogaskerékre?

000000000

Ezt nem gondolhatod komolyan![#csodalk]
KoLa csuda dolgokat készített esztergán és publikált itt a Fórumon! Le a kalappal előtte!