Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Kérdés:

„Egy szakmai kérdésem lenne jobban mondva a fiamnak kell egy müszaki versenyre. A kérdés : Sorolj fel legalább 3 külömbséget  
az esztergagép és a marógép között ! Na én ezt nem tudom szakszavakkal leirni.”

Válasz:

„Mechanikus gépeken!  
Az esztergálás sokkal bonyolultabb mint a marás!  
A marógépen nem lehet menetet vágni!  
A marógépen lehet osztófejet használni ( kivéve Laslie esztergán )  

Ez már 3 különbség !”

Szakmai kérdés volt.
Ha a fiú teszi fel a kérdést, azt mondom, hogy olvasd el a tankönyvet.
Mivel a fater akart kicsit segíteni, ezért illet volna egy valóban szakmai választ adni.
(én például, felvágtam vele, hogy a „fater” szinte minden kérdésemre tudta a választ)
Egy elvileg esztergályos ilyen buta dolgokat írjon, az már nem semmi.
Még egy hobbistától is gyengécske teljesítmény lenne. De azért nem veszélyes.
De hogy egy esztergályos ilyet leírjon…

svejk

Szegelgetek!
Légy szíves hagyd abba a kötözködést.  
[#ejnye1]
Kola szakmai és emberi tulajdonságai megkérdőjelezhetetlenek.
Ez persze nem jelenti azt hogy nem fogalmazhat rosszul, vagy tévedhetetlen lenne.  
Ezen nem kell lovagolni csak azért, mert már előtt esetleg volt nézeteltérésetek.

8uup9xs82

Szia!

Az Assist eszterga muanyag cserekerek keszletehez, sot igazabol minden alkatreszehez konnyen hozzajuthatsz az EINHELL kobanyai markaboltjaban.
Ha az nem elegendo, akkor http://littlemachineshop.com/products/product_view.php?ProductID=1523&category=1" TARGET=_fnew>ITT a cserekerek keszlet

VighLajos

"Adok-veszek" #28523-ban géplábat hirdet Lonewolf kolléga.

svejk

Az adok-veszek topicban keress vissza úgy 2-3 héttel ez előttre, Lonewolf árul vagy 200 db géplábat.  
Arra nem emlékszem, hogy rezgéscsillapítós-e.

hf5gdxsdn

Köszönöm mindenkinek a segítséget.

KoLa

Ezek szerint ami ott Pécsett 29mm, az itt 'kukutyimba' is annyi![#eljen]

2dbfy8y

Ezek szerint annyi! [#nevetes1]
Nálam is annyi lehet?[#nemtudom]
A borotválkozás megtörtént?
De akkor ki lesz a Télapónk?[#rinya]

4um5b65d

Hát ezek szerint.... :)))

hf5gdxsdn

Szia Amp!
Igen , pont erre van szükségem. Csak az a bökkenő hogy ez fémből van, az ellen darabja viszont még jó és az meg müanyag. Te már esetleg rendeltél ettől a cégtől? Úgy látom a szállítás elég drága.
Kösszi.

4um5b65d

Majd én bevállalom....
Szakállt én is tudok növeszteni, ma megint elaludtam (nem először) a sz-gép előtt és lefejeltem az asztal sarkát, ömlött a vér az orrnyergemből, de legalább így piros az orrom. Nagyon télapós fillingje van... :)

2dbfy8y

Na azért Kolát ennyivel nem lehet kiütni a nyeregből! Pár liter vérnek még el kell hozzá folyni. Ha nem borotválkozott meg akkor én rá szavazok! [#nevetes1]
Majd talán jövőre lecserélhetjük! Az aztal sarkára meg érdemes vigyázni, nehogy letörjön ám![#nevetes1]

hyn6ys8wt

http://littlemachineshop.com/products/product_view.php?ProductID=1210&category=5" TARGET=_fnew>Van műanyagból is :-)

Régen mikor ilyen gépem volt rendeltem tőlük ilyet többet is mert kellett másnak is.
Sok cuccot vettem itt egyszerre hogy fajlagosan olcsóbb legyen a szállítás. megbízható cég...

8uup9xs82

Tovabbra is:)  

KiralyT, amp, ez az alkatresz megkaphato az Einhellnel a Kobanyain, ha nem akarsz kintrol rendelni. De ha nagyon szepen nezel, elokotrom a sajat tartalekomat.  

D