Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

1 nap az 24 óra !

Mivel én minden nap 1 órával előbb kelek, így az már 25. Ezt az 1 óra különbözetet meg ilyenekre fordítom. :))

PSoft

http://turning.fw.hu/t031-t040-----/t039_l.jpg" border=0>

Tisztán látszik,hogy áll a gép.:))
Lecsippentettél egy darabot,oszt bedugtad a fúró mellé,jobbról(vagy balról).[#ejnye1][#ejnye1]

4um5b65d

Ja, meg hát amikor ülök a templomban és hallgatom a papot, addig laptopon csinálok valami hasznosat is.
Ha jön a ministráns beszedni a "helypénzt" akkor meg lelépek. :)

4um5b65d

Mit is mondhatnék erre.
Columbo, neked megint igazad van, ezt jól látod , hogy áll az anyag.
Persze lehet ez úgy is, hogy a kép az anyag leválás pillanatát mutatja, ekkor ugye már nem forog.
De még ez sem felel meg az igazságnak, mert nem ekkor készült a kép.

mxjj54gxi

Ez megint királyság!

De mivel jó régen jól felhatalmaztál minket hibajavításra: a "hevenyészet" legyen két t-vel inkább, mert ez így mást jelent :)
Illetve a H képnél az "álló anyag mellet tekerjük" helyett legyen szintén két t-vel a "mellet", mert ez is mást jelent így! :)))

nvnshmpmn

Tegnap szétborítottam a gépet, de alaposan. Kivettem a felső ékszíjtárcsát is, meg minden egyebet. Ha kotyog is egy kicsit a főorsón, az nem probléma, mert semmi kopás nem látszik rajta, direkt ilyen lehet már gyárilag is. Olyan az ékszíjtárcsa a közel harminc év után, mint amit most gyártottak. Brutális darab, acél, nem alu. Túléli a gépet.
A főorsó támcsapágyánál kókányolás jele mutatkozik. Az egyik futógyűrűje DDR, a másik meg czechoslovakia feliratú. Gondolom, összepárosították két használtból. Van még a támcsapágy után egy golyóscsapágy is, az meg eléggé lóg már. Ezeken kívül az összes csapágy erősen rágódó hangot ad, már kézzel forgatva is.
A váltót is kikaptam belőle. Féltem, hogy a fogaskerekek milyenek lesznek benne, de mint az új, olyanok. Ha kézzel forgatom a behajtó tengelyt, akkor viszont erős morgás hallatszik. Biztos ott is cserélni kell minden csapágyat.
Végezetül a motor is csapágyas, jó hangos kézzel megforgatva is.
Ma csinálok egy listát, aztán megyek, fellendítem a forgalmat a csapágyboltban.

re8jzm80a

Hát nem fogsz unatkozni az biztos.
Kíváncsi leszek a végeredményre!
Ma én is szétkapom a gépet.Szintén csapágykeresés lesz a mai program.
Más:Szokott írni valaki itt a fórumon aki gépfelújítással foglalkozik.Próbáltam visszakeresni de nem találom.Tudja valaki a nick-jét?

000000000

Szia!
Én két személyt is ismerek:
Daragits Sándor 06 20/358-7814 (budapesti illetőségű)
A másik személy pedig Szilágyi László (06 30/993-3289 (ő pedig esztergomi illetőségű. Hogy mennyire vannak jelenleg leterhelve, azt nem tudom, de egy hívást talán megér.

re8jzm80a

Köszönöm szépen,megkeresem őket.

4um5b65d

Köszönöm. Továbbra is számítok a sas szemedre.
Amúgy a "hevenyészet" szót gyerek korom óta így írom. Hiába kell az az 50-60 év mire az ember totál hibátlanul írja a "helyes magyart" , utána meg már csak felejt. :)
A "mellett" az csak egy véletlen lemaradás, de javítom.
Előzőekben nem láttál valami ezt azt ?

nvnshmpmn

Nagyon jó az újabb oktaqtó anyag. Pont ezt nem tudtam a múltkor, hogy miként kell ilyen széles beesztergálásnak nekifogni. A gépemhez akarok csinálni egy késmagasság beállító gombát. Aztán, hogy gomba formája legyen, a közepén egy szakaszt le kell venni kisebb átmérőjűre.

000000000

Adok én is egy gépjavító - felújító szakember elérhetőséget . Szűcs Árpád 06-20-323-4985 budapesti telephellyel rendelkezik .

re8jzm80a

Köszönöm neked is.
Most ugrik be hogy mi már üzleteltünk párszor.Én vagyok az asztalos emberke.A konyhádról beszélgettünk legutóbb.Az Emus 160-m van.
Ez az az illető akit mondtál  hogy az ágyat meg tudja csinálni?

000000000

Helló !
Igen , ez az emberke az akiről beszéltem .
Az Emushoz még mindig megvan mindenem.
A konyhát jövő tavasszal építenénk át és abba a te ötleteidet is beletehetnéd , de erről majd még beszélünk.

4um5b65d

Ki ismer rá a méretek alapján, milyen gyártmány lehet.
Van belőle 3 garnitúrám.

http://kepfeltoltes.hu/111116/Tokm_nypofa_40_a_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>