Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svejk

De azért sejtitek hogy tudom ugye?
Csak a gyakorlatban nem mindig sikerül :(

KoLa

Ja-ja! vagy pedig keresse HJózsit! mert neki vannak lapkás kései kisesztergához, és biztosan tud beszerzési forrást is konkrétat!

svejk

Már rég meggazdagodtál volna...
De ugye tudod, hogy csak személyesen szabad az ilyet árulni a találkozókon?
Szeretik az emberek megfogdosni, mielőtt pénzt adnak érte. :)

4um5b65d

Elsőre csinálsz valami http://turning.fw.hu/s018.html" TARGET=_fnew>ilyesmi kést csak arányosan kisebbre.
Ami a képen 4,2mm az nálad legyen maximum 1,5mm
A 0,2-es élszalagot pedig felejts el, simán élesre köszörüld a kést. Ezzel már tudsz hossz esztergálni.
Amit Svejk ajánlott gyémánt korongot azt okvetlen szerezd be.

4um5b65d

Tudom, tudom ez olyan mint a dinnye lékelése... :)

KoLa

Sejtjük hogy Te vagy az a Sejt! aki mit sesejt arról,hogy merre megy a forgács? jobbról vagy balról!
A forgácsot vezetni kell mint az áramot  
De Te ezt biztosan jobban tudod!

vjanos

Van esetleg képed erről a cserélhető élű késről?

wcsxp0uxa

Szia!
8x8 -as gyorsacélt tudsz rendelni a FAIRTOOLS _tól.(Kőbányai út) tel: 0618144626

svejk

Székesehérváron lesz nála egy valaggal.
Egyszerű befogó 1/8-os keményfém rudakhoz.
Amíg megfogható a rúd addig újraélezhető.
Univerzálisan használható átmérőzéshez, furatkésnek és oldalazni.
De a titok a részletekben rejlik.
Mint írtam ennek köszörüléséhez, élezéséhez feltétlen szükséges legalább egy, de inkább két különböző finomságú gyéméntkorong.
Kimondottan kis gépekhez ideális ahol a fogásvastagság nem nagyobb 1 mm-nél, de nagyobb gépeken is használható simításra.

svejk

fogásvastagság=fogásmélység

svejk

Venni kell belőle egyet-kettőt, nem drága, aztán úgy is mindenki megpróbálja lekoppintani.
Persze nem mindig sikerül...:)

000000000

Biztosan érdemes lenne venni a nagyon kezdőnek pár profin megköszörült kést.
Lenne kiindulási alap, hogy hogyan kell kinézzen.
Tényleg nem mindegy a forgács kinézete.
Ha, meg már fel is tekeri, ott már gáz van.
Amennyit én megfigyeltem, egy gyári kés (szerelt kés) adott fogásmélység és adott előtolás mellet töri jól a forgácsot.
De egy hobbista gépe nem mindig tudja a várt paramétereket.
Éppen ezért, jobb a „géphez” köszörülni a kést.
Ez így hülyeség, mert az anyaghoz kell. De azért nem árt a gép tudását is figyelembe venni.

re8jzm80a

Sziasztok.
Szeretném megkérdezni hogy emu 160-hoz van-e valakinek gépkönyve vagy egyéb infója?(Képek stb).Most került hozzám egy ilyen gép és kicsit hiányos és szeretném rendbe rakni.

Üdv peti

Csuhás

Emu 160 még nincs, de a tudomásom szerint  nagyon hasonló felépítésű EMU 200-ról itt találsz gépkönyvet, rajzokat, és a fő egységekről fotó sorozatokat is. Ha találsz 160-hoz anyagot akkor juttasd el nekem, hogy meg tudjam osztani.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Csuhas/Szakirodalom_linkek.txt

svejk

5-6 fénymásolt lapom van a szerkezeti rajzokról, illetve amit én kijegyzeteltem a gépemről. Majd beszkennelem.
De valóban nagyon hasonlít a 200-hoz.