Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svejk

Ki hallott már ilyet!? [#violent]

nvnshmpmn

Milyen tartozékokat kaptál hozzá?
Cserekerék garnitúra, stb... ilyenekre gondolok.

svejk

Az ár általában nem jelent semmit, de amelyiket 3 alatt kínálják, szinte kár megnézni. Találtam 400, és 520-ért is.
Sajnos a méret miatt más nem jöhetett számításba.
Az E1N csak 20-as orsóval rendelkezik és siklós, ezek miatt kilőttem.
Az EAN340 sem férne el, ráadásul az EAN-okban kissé csalódtam, pedig dicsértem őket előtte.

svejk

4um5b65d

Hirtelen egy TOS-hoz hasonlítottam amit nemrég MP13 fórumtárs vett.
400 vagy 450 volt, már nem is tudom hirtelen.

nvnshmpmn

Aha. Az enyémben is a keresztszán orsó kissé kopott. Na meg az anya is. Nekem a z=80-as cserekerék egy foga volt törött, meg a 120-as is ugyanúgy.
A 120-as viszonylag könnyű eset, lehet találni itt-ott. a 80-as már nem annyira, de tűvé tettem a netet. Végül igen nagy szerencsével egy szinte teljesen újat sikerült vennem.
Érdemes a keresgélésre sok időt fordítani, mert a hivatalos alkatrész kereskedők olyan árakat mondanak, hogy égnek áll az ember haja tőle.

svejk

Nem szabad hasonlítani.
Sem minőséget, sem árat..
Nekem ez már akkor akkora pénz hogy 10-ezerrel többet sem tudtam volna adni érte.
Így is három kiló volt az eredeti plafon.
A minőség más dolog, de hiába lenne nekem sokkal jobb minőségű, nagyobb tudású TOS-om, ha nem tudok esztergálni. Valószínű nem is fogok megtanulni már :(

svejk

A 80-as szabvány méret, a Powerbeltnél kapható, úgy 3 ezer körül.

svejk

Egyébként itt pont a 80-asból kettő volt, a másikat visszadtam. Most nekem a 48 és 64 hiányzik, de beszerzi az öreg. Ilyen szempontból megbízhatónak tűnik.

nvnshmpmn

Én is annyiért vettem a gyárit.
Ellenben ott akartam venni a keresztszán orsóhoz való kis fogaskereket, hogy majd azt rádolgozom az új orsóra. Arra nekem valami tízezren felüli árat mondtak, merthogy nincsen bent olyan az országban, úgy kell hozatni, de egy darabot hozatni nagyon drága dolog.
Aztán észrevettem, hogy valaki már előttem megjavította az orsót. A fogaskerék előtt levágta a régi menetes részt, majd beletoldott egy újat, utána egy stifttel rögzítette. Így ez már javítható. Az anya lesz nehéz, mert az meg osztott.

svejk

Ha megengeded, akkor magánban majd kérdezek, ha elakadok.

nvnshmpmn

Amúgy nem sok baj volt vele. Dőlt belőle az olaj, ahol csak lehetett. Már csak egy helyen folyik, de az sem egyszerű eset. Még pár csapágyat kellett kicserélni a nortonszekrényben.

nvnshmpmn

Természetesen. Ha tudok, akkor segítek.

svejk

Nem Te cseréltél benne főorsó csapágyat?

svejk

Ja, az nyilván AWIGabi volt.  
Érdemes átnyálazni a könyvtárát.