Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Tipikus első késes hobbista próbálkozása.
Mondjuk hatalmas lelkesedéssel állítja amit állít. :)

besirkyjh

Már nincs meg ( kint felejtettem Romániában ) :)
 Most egy nemzetközileg elllll ismert gépem van egy 500-as Hyundai van ( uj 2 honapos ) .Csak a torka véres más baja nincs .
Ide a 15. emeletre csak nem hozhatok egy E2N gépet .Tavaszig kibirom vele utánna ugy is költözöm ( nem mühelyem lesz hanem telephelyem :) .

KoLa

...de egy ilyen kést seperc alatt kézből szoktunk köszörülni és kétpercnél már készen van az imbusz csavar fejének a szabályzása! persze utána még egyszer lehet vele alut is forgácsolni! de ilyen kanócos forgácsot nem szoktunk csinálni!

4um5b65d

Annyival egészíteném ki, hogy az ilyen kést használat után jól el szoktuk dugni, hogy senki meg ne lássa. [#nevetes1]

svejk

Nálam a forgács mindig hulladék, A fene bánja hogy néz ki. :)
Csak ne lenne olyan idegesítő hogy se nem lát az ember tőle, a kés is maga alá gyűrheti, rosszabb esetben még a végén pofán is vág, :(

KoLa

ÁÁÁ! ne dugd el! Svejknek elküldöd és kész! mindenki jól jár!

4um5b65d

Akkor téged be fogunk íratni egy forgács képzőbe. :)
Nem csak az alkatrésznek kell szépnek lennie, a forgácsnak is.
Főleg ha sok van belőle akkor már nem mindegy, hogy egy 30 literes edényben mekkora súly fér el.

4um5b65d

Lassan annyi hobbista lesz itt a fórumon, hogy neki fogok állni késeket köszörülni és jó pénzért árusítom. :)

KoLa

Nálam is hulladék! de ha forog a gép, lehet úgy is esztergálni kis és nagy fogásokat, hogy nem veszélyes a gép kezelőjére! nem mindíg sikerül az egyedi gyártásban ezt betartani, de a fordulatszám és az előtolás összehangolásával, csodákat lehet elérni!

Devecz Miklós

Nem jött be.
Kérdeztem valamit a hozzáértőktől, erre mindenki mellébeszél.  
Valaki tud mondani konkrétumot is?
Ez a fórum tényleg kezd egy kicsit beltenyészetté válni.

svejk

Te meg nem látsz. :( (#17059)
Varga László, HobbyCNC találkozó, Székesfehérvár.
Ha nem próbálod ki sosem tudod meg milyen.

KoLa

Ez az ! a régebbi munkahelyemen is megkérdezte az egyik munkatárs, hogy mihez gyártom ezeket a fényes rugókat, amik a földre hullanak és egyforma hosszúságúak?    Én ezt, magamban elismerésnek vettem!

besirkyjh

A Kola a #17064 ben linkelt egy oldalt , ha felülröl a hatodikra kattintol ott van egy ládával és azt irja hogy külömbözö méretben van Neki .
Vagy nem erre gondoltál ?!

Devecz Miklós

Igazad van, ezt nem vettem, észre.
Megkeresem.

KoLa

Nem hiszem hogy mellébeszélés lenne ha 10x10-s rapid beszerzést linkelek Neked ehhez a kis géphez
és az utána köv is műszerész esztergakés a 17064-ben