Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem akartam én senkit megtéríteni.
Elmondtam érveimet, indokaimat.
A többi, már mindenki magánügye.

35kpazcgr

Ha gondolod, ilyen anyagot is tudok adni:

http://www.nylacast.com/dynamic_files/nylacast_nylube_technical_data.pdf" TARGET=_fnew>Nylube

A ZX100-hoz hasonló, kicsit jobb paraméterekkel.
Ebből vannak 10 mm vastag lapjaim.

35kpazcgr

Nem is hagynám magam!
:o)
Tudod, van egy mondás:
A jó ötletnek a legnagyobb ellensége a még jobb ötlet.

35kpazcgr

Ez az anyag is használható kisebb hibák javításához:
http://www.loctite.hu/huu/content_data/91934_MRO_Solution_Guide2.pdf" TARGET=_fnew>Loctite fémgitt

(A 26. és a 27. oldal körül írnak róla.)

4um5b65d

D. Zsolti !

Elfelejtettem mondani, hogy fokban ne köszörüld alá annyira az éleket, mint egy akármilyen más késnél, mert rángatni fogja a szerszámot a nagy fogás miatt. Az meg igen ronda nyomokat hagy a felületen. Éppen csak annyit, hogy forgácsolni tudjon. A kéziszánt teljesen szorosra rögzítsd.
Ha nagyoló kést is csinálsz meg méretezőt is (ajánlott) akkor ne ugyanarra a késszárra csináld, mert ha egyszer is 1db-nál több tárcsát kell csinálnod akkor mindig ki kell venned a szerszámot a késtartóból , így meg csak betétet cserélsz, vagy forgatod a késtartót.

svejk

Laslie Bácsi!
Egyszer elejtetted hogy az okos ember csapágygyűrűből csinál simmering futófelületet.
Hogy is csinálod pontosan?  
A külső vagy a belső gyűrűt használod?

D.Laci

"D." Levan védve!... :)
a név kötelez...

000000000

Köszönöm mester[#worship][#worship]

000000000

Az enyém kis d, és pont sincs[#nyes][#nyes]

D.Laci

Laslie sérteget téged a nagy betűvel :)

000000000

Így van, ahogy írod. Pont tegnap beszélgettem egy "öreg" szakival, ő mesélt a hántolásról és a bakelitezésről is.
Az esztergának az egyik legnagyobb gyilkosa állitólag az öntvénypor

000000000

Ráadásul kiabál!

000000000

Leginkább akkor, ha úgy olajoztuk le a szánt, mintha acélt esztergálnánk.

000000000

Az előbbi egy kicsit zavaros lett.
Jártam egyszer egy szürkeöntvényt megmunkáló üzemben.
A szaki azzal kezdte a műszakot, hogy leolajozta a csúszó felületeket. Mikor ez megvolt, szárazra törölte az ágyat.
Utána indult a meló.
Acélnál bőséges olajzás és utána a meló.
Természetesen, az előző műszak műszakvégén olajzás és tisztára "kijáratta" a szánokat. (Mindkét anyagfajtánál)

4um5b65d

Hát az attól függ hogy mekkora a simmering.
Ha relatíve kis méret akkor tűgörgős csapágynak a gyűrűjét használom. Annál mind1, hogy melyik részét használod.
Ha nagyobb a simmi akkor is tök mind1. [#vigyor3]
Ha radiális csapágy darabjait használom fel akkor elsősorban a belső gyűrűjét részesítem előnyben, mert annak a furata kapásból illeszthető a tengelyre, a külsejét meg kerámia lapkával leesztergálom a simmi méretére.
A külső gyűrűnek a felhasználása problémásabb, mert a furatot nehezebben munkálod meg.
Összességében bármilyen edzett anyag felhasználható erre a célra, de még egy tökéletes felületű kerámia gyűrű is jó erre a célra. (ragasztva)
Sikamlós, szappanos környezetben pedig a réz is jó futógyűrűnek. Lásd mosógép.