Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Én még ilyen táblázatot nem láttam, mert nem vettem még bolti doksival frekiváltó.
Gondolom nem is az elektronikától függnek az adatok, hanem a motorteljesítménytől (forgó tömeg által betárolt energia) és a fékezés idejétől. Akkor pedig minden készülékhez, közel azonos táblázat lehet. Mutathatnál majd egy ilyen táblázatot, ha a kezedbe kerül.

svejk

svejk

Ez az L100-as Hitachi-t ki fogod nőni :)
Úgy veszem ki az adatlapból hogy 2,2kW-ig van belső fékellenállás és csak az felett lehet a külsőket csatlakoztatni.
HRB1 = 50 Ohm / 400 W
HRB2 = 35 Ohm / 600 W
HRB3 = 17 Ohm /1200 W
Az adatok http://www.automationdirect.com/adc/Overview/Catalog/Drives/AC_Drives_%28Hitachi%29/Hitachi_Braking_Devices" TARGET=_fnew>innen valók.

svejk

Én is csak egyet vettem boltban, de egyébként sem divat manapság már gépkönyveket mellékelni, jó ha találsz benne egy internetcímet :)

KoLa

svejk

Akkor annak nyomathatod a HRB3-at.

skwby94ub

Célszerűbb többet beépíteni, biztonságosabb,
- csak pár száz Ft.

KoLa

A HRB3 - 17 OHM - 1200 WATT
A 3 KW-os motorhoz, akkor annyi fűtőbetétet rakjak össze hogy az eredő ellenállás 17 Ohm a teljesítmény meg 3KW legyen?folytótekercs kell-e ?

KoLa

Szerencsére van itt vagy 20db 600W körüli, majd azokkal próbálom!

000000000

Nem rossz az ötlet... az A300-as vezérlö mellé kell csinálnom - vagyis már megvan, de még nem üzemel - belsökör feszültséget figyelö, csökkentö (motorok féküzeméböl adódó + energia "ellen") áramkört... eredetileg egy IRFP260N van benne közvetlenül, ami elfüti az energiát, de lehet inkább rakok vele sorba egy-két 300W-os fütöpatront...

000000000

Talán alkalmazzál kisebb motorokat, és akkor se A300 nem kell, se fékellenállás, ez ilyen egyszerű.:)
Ugyanis nem hinném, hogy méretezzeten szükséged lenne nagy teljesítményű szervó hajtásokra.
Tudod sokszor írtam már, aluvázas Hobby berkekben ha valamit nem tudsz megoldani 50-100W-os mellékhajtással, akkor mesze vagy az optimomtól, és egy rossz döntésed alapján 20 másik (egyébként fel sem vetődő) problémának iszod a levét.:)[#nyes][#felkialtas]

Miki2

KoLa

Köszi!akkor ez egyenlő 20rpm -el!Nem tartok még ott hogy konfigoljam sajnos, akkor ha jól értem ezt beírhatom egy sorba G1 után az X és Z után C , csak itt már szögelfordulást kell megadnom!A beállított F értékek itt hogyan valósulnak meg? ha a C lassú akkor az X-Z mozgások hozzálassulnak?vagy hibaüzenet?

skwby94ub

Üdv.a Kollégáknak!
Sajnos ma nem értem rá esztergálni, de holnap indul egy komoly főorsó gyártása:
átmérő 110mm, hossz: 635mm, anyaga: 42CrMo4 nemesítve.
Párhuzamosan vele az SK 30-as főorsók hőkezelés utáni megmunkálása is indul. Jól sikerült az edzés: 60HRc!
Nagy torna lesz a befejező megmunkálás! Már alig várom.
Jóska