Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svejk

Ha jól rémlik Nagy Zoltán fórumtársunk egy bizonyos rugóerővel állandóan beleszorította a csigatengelyt a csigakerékbe, így biztosítva holtjátékmentességet. De csak dereng valami...

svejk

Persze lehet ilyenkor nem szabványos profilú fogak vannak.

svejk

Ezzel a megoldással a kuplungolás is meg lenne oldva, vagyis egy csapon fordítva a motoregységet egyszerűen ki-be lehetne a csigatengelyt mozgatni a kerék fogai közül.
De ez csak kósza esti ötlet, megyek is aludni...

4um5b65d

Naná, hogy az orsó kopna, de valamit valamiért...

000000000

Laslie, jó megint látni, hogy aktív vagy, már azt hittem, hogy megint a nővérkéket kergeted[#nyes][#vigyor2]

skwby94ub

Az megy. Mekkora az átmérő, és a köszörülendő csap hossza?

skwby94ub

Nekem a SUI-63 CNC esztergán szintén a frekvenciaváltó fékez- elegendőnek bizonyult, 300-as gépi tokmánynál. Pedig a főorsó tömege is tetemes.

000000000

Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni vettem egy E1N esztergát de hiányos ,ha valakinek lenne eladó szegnyereg és kézi szán ,pár apróság még,reális áron megvenném, vagy honnan lehetne szerezni valami ötlet. Köszönöm

hostya

4um5b65d

Á, csak genyó a főnököm, minden nap túlóráztat.  
[#rinya]

000000000

Az ilyen genyó főnököt ott kell hagyni[#nyes][#nyes]

s7manbs8

Igazad van, de lehet olyan jól fizet, hogy nem akarja mégse otthagyni, inkább eltűri. :)

KoLa

Szia! csak most vettem észre a válaszodat, bocsi!
Az lenne a kérdésem hogy a 7200-ra állított gyorsjárat, itt mit is jelent?

KoLa

Kell oda valamiféle fékellenállás is? ami védi a frekiváltót a visszagerjesztés okozta áramlökéstől a lassulás alatt! ha jól fogalmazok!ez változtatja hővé a felesleges áramot!
Pár hónapja Antal Gábor javasolta ezt nekem de aztán feledésbe merült most azonban lehet hogy meg kell oldani a biztonság kedvéért ha nem akarok 7s várni a megállásra mint eddig!

svejk

Lásd: 5.5 fejezet..
Lassan lehet el kellene az egészet olvasni,, nem baj ha nem érted elsőre, egy idő után ráérzel.