Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

zczzn9622

Irj emailt, lehet tudok segiteni.

KoLa

Igen igazad van![#worship]csak az angollal van a baj, nincs magyar nyelvű hozzá + még az elektronikát se nagyon "vágom", nekem konkrétum kell, mekkorát? , hová?

svejk

Én sem értek más nyelvet csak sejtem. Holnap megnézzük.

KoLa

Azért amit Te svejtesz vagy amit én akközt ég és föld csak a különbség[#nevetes2]

4um5b65d

Svejtesz ?!?  
[#nevetes1][#nevetes1]

KoLa

Nem alszol még Te sem? egy kis áthallás a Svejk, tesz ,és a sejtés szavakból

s7manbs8

Laslienek magyarázni ? :)

skwby94ub

Igen, nálunk jól bevált a villanyboyler fűtőszál,
22kW-os frekiváltóhoz 6db-ot alkalmaztunk.

KoLa

Nem!!! hanem inkább magamnak, mert én viszont bealudtam a laptop felett, és akkor eszméltem:)

KoLa

Akkor nekem egy db elég lesz ! köszi az infót!

skwby94ub

Szívesen. A fékezéshez én féktárcsára gondoltam...

svejk

Mekkora is a frekiváltód?

Szalai György

Egyáltalán van erre valami szabály, hogy mekkora motorteljesítményhez mekkora fékellenállás dukál? (Hány Ohm, hány Watt.)

svejk

Azt tudni kell hogy a féküzem majdnem jobban terheli a frekiváltót mint a normál üzem, tehát ha tényleg gyors megállásokat akarsz akkor lehet kombinálni elektromechanikus fékkel, melyet szintén a frekiváltó kimenetéről tudnál vezérelni.
Persze nagy tömegeknél azért korlátok közt kell maradni mert a gép szilárdságát is veszélyeztetheted.

svejk

Szokott lenni egy táblázat a doksiban.
nagyobb frekiváltóknál, kis ellenállások esetén már be kell iktatni egy fojtótekercset is az egyenáramú körbe. Ezek a pontok mindig hozzáférhetők kívülről.