Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

msas

Nem akarok vitatkozni, csak egy idézet a babról:Nagyon sok fajtája van, melyek különböző tulajdonságokkal rendelkeznek. Amerikában őshonos, az indiánok már kb. 5000 éve termesztik. Európába először az 1530-as években került; Franciaországban 1548-ben említik először. Ezután az európaiak közvetítésével került át később Afrikába, Ázsiába, Ausztráliába.---Az összeesküvést a múltkor a történészek követték el ellenünk /Lásd: honfoglalás)Most meg a nyelvészek és a biológusok akarják megváltoztatni az ötezer éves magyar igazságot.----És ezzel a dolgot le is zárom. üdv Sanyi

msas

A Kukoricához: Idézet a Wikipédiából.
 A növény másik gyakori régi neve a törökbúza volt, amelyet az erdélyi magyarok ma is használnak. E név onnan ered, hogy miután a spanyol kereskedők elterjesztették a növényt az Oszmán Birodalomban, az onnan jutott el a magyarlakta területekre.

skwby94ub

Ha már nem vagy következetes-hát rákérdezek:
Hallottál már arról, hogy az oszmán hajósok birtokában volt -Amerika felfedezése előtt- olyan térkép, amin a fenti kontinens is ábrázolva volt, méghozzá olyan pontossággal, mintha műholdról készült volna a felvétel? Valamint az Antarktisz
eljegesedés előtti állapotában?

msas

Közben én elmentem aludni, de nem is folytatom, mert nem értem a kérdésedet. Eddig is csak meddő volt a vita, ráadásul nem is a topicba való , meg most megyek melózni.Ha gondolod a seleges csevegőben, estefolytathatjuk.
üdv Sanyi.

skwby94ub

Nincs értelme: két malomban őrölünk...

iezx50gsm

http://kepfeltoltes.hu/100514/051310175453____www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Sziasztok ezen eszterga vásárlása előtt állok kérdésem lenne, hogy ki rendelkezik tapasztalattal ill. milyen típus lehet.

ukcge40u

A magyaroknak sosem voltak sámánjaik.
Ezt fixáljuk le már az elején, de ezt neked tudnod kellene, hiszen szerinted érdemben ehhez is értesz.
A magyaroknak táltosai voltak, és a táltosok sorsa a magyarok sorsa is.

A táltosok soha nem ártanak, így nem védik meg magukat sem. Így azok a férgek, akik gyakorlatilag lemészárolták sorban mindet mindenféle ellenállás nélkül tehették ezt.

A magyar nép különleges, mert soha nem viselt hódító háborúkat. A magyarnak nem kellett a más földje, hiszen anno egész európa szkíta-hun föld volt.
Épp a többi nép, akit a magyar megtűrt maga mellett, lett iriggyé a nemzet nagyságára, és törnek már majd kétezer éve a pusztulásunkra, visszaélve vendégszeretetünkkel, türelmünkkel. ("fogadj be egy tótot, kiver a házadból...")

A magyar hátán fát is lehet vágni, de csak egy ideig. Pár év múlva viszont eljön az idő, mikor megint rend lesz a világban, de ennek ára lesz.
A vér és a vas ideje fog eljönni.

Szerintem, ha már kis poros falud határát nem nagyon hagyod el, akkor használd ki az internet adta előnyöket, és nézz utána annak a marhaságnak, amit leírtál.

Utána beszélgetünk, de nem itt, hanem a csevegőben.

(ami pedig a modiknak szerzett "kellemes" perceket illeti... , egy ilyen gennyes beszólás után ne számíts sok jóra, tőlük sem. Te csak egy uszító féreg vagy, aki magyarul is tud.
Még azt sem mondom, hogy szállj magadba kicsit, mert eltévedsz a sötétségben, én pedig igazán nem akarok neked rosszat..)  
[#action]

000000000

Öcsém,felcsaptál régésznek???:))))Mihály, szerintem nem lényeges a tipusa,de látod magad előtt a nemes célt,hogy ebből cnc lesz,és lesz,mert szerintem érdemes belevágni,massziv kis békebeli gépnek látszik!:))))

svejk

Sanzistift, tudod az erőszak erőszakot szül. Légyszíves próbálj meg nem reagálni.
Nem méltó hozzád a személyeskedés, még ha nagy többségünk így is gondolja.

iezx50gsm

Igazándiból az ára fogott meg /25.000 Ft/, ma nézem meg.Persze, ha kotyog-lötyög max. faesztergának lenne jó.

zczzn9622

Ezzel lessz egy kevés munka mire pontos gép lessz belőle.A másik tokmány szerszámok stb járnak hozzá? mert ha igen akkor megéri úgytünik

s7manbs8

Egy ilyen kis tömör gyönyört én is elfogadnék a kamrába pont beférne. :)

ukcge40u

iezx50gsm

Igen adnák vele azt is, meg még ami a képen van. Nem akarok belőle cnc-t csupán tapasztalatszerzésre venném.

000000000

Wazze,annyiért ingyért van,és nincs olyan hibája igy szemre is,hogy ne lehetne meg reparálni!:)))láttunk mi itt már kűlönbet is,és gyönyörűséges maro gép lett belöle!:)))