Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

skwby94ub

Tudtátok, hogy őseink a vasat legrégebben fűből állították elő, annak felégetésével? Az így nyert vas szemcséket aztán faszénben hevítve egybe kovácsolták, majd több rétegbe hajtogatva "damasztolták"? (Innen ered Damaszkusz neve is, ahol a híres damaszkuszi kardokat a fenti eljárással gyártották.)
Aztán az acélpengét disznóhúgyban edzették meg.
Ezzel nitridált réteget kaptak, ami kemény, és a korróziónak jobban ellenállt.

s7manbs8

Igen, meg a "Piroska és a farkas" mesét is olvastuk már, vagy ez komoly ? :)

skwby94ub

Ez halál komoly!

x4rhew5r3

Csak még egy utolsó, milyen nehéz lehet egy idegennek a magyar. Leírva: "Te töltötted tele?", de ha tempósan mondod: "tetőtöttedtele?":)

s7manbs8

Értem már, azért dadogok akkor én is néha....hirtelen akarom kimondani a dolgokat.

skwby94ub

Szerintem a népi nyelv a helyes ős magyar nyelv, a mai "irodalmi" nyelv a nyelvújítók "belegyaloglása" következtében alakult ki, de az  ősnyelv igen logikus felépítésű, mintegy 20 alapszóra vezethető vissza...
példa: bab- bab'a (baba): a baba bab formájú az anya méhében...

000000000

Biztosan idővel minden kifejezés elkophat, vagy átértelmeződhet.
Ezeket biztosan azért nem kritizálom. A tolómércére én is azt mondom, hogy tolómérő. Ettől, még tudom, hogy nem ez a hivatalos elnevezése.
De hát, itt ahogy megtudtuk az ékezetek is kimennek majd a divatból. (Én bízom benne, hogy nem)
Én egy földhözragadt gyerek vagyok. A poros falum határánál messzebb soha nem voltam. Ezért nem tudom, hogy például a franciák ragaszkodnak a nyelvükhöz?
Bocsi! Nem rajtad akartam én számon kérni, csak itt ugrott be.

Szerintem, minden szakkifejezést átvettünk a németektől. Ahogy kezdtünk egyre inkább otthon lenni a vasas szakmában, egyre inkább jött meg az önbecsülésünk és kezdtük saját szavainkat használni a szerszámokra és az eljárásokra.  
Most ez a tendencia megfordult. Igaz, hogy már iparunk sincs...

000000000

És magyarul lehet a legválasztékosabban káromkodni az egész világon. Utánunk az olaszok jönnek. A magyarban kb 3-400 szitokszó létezik.

s7manbs8

Suszter futter. Na ez mi szerinted ? Elég németes. :)

ra8nsmk6w

Ebből a 300-400-ból ismerek vagy ezret de csak kb 10 használok, igaz azokat viszont felváltva és gyakran

svejk

És ha teltöltik a poharadat, akkor lesz öröm, bódottág, mondaná http://www.youtube.com/watch?v=GJeJVOkHC4U" TARGET=_fnew>Matisz Papa :))

msas

Jóska! Ki kell,hogy igazítsalak, az ősmagyarkodásod,: bab, baba, csak abban hibádzik, hogy a bab az amerikai indiánok eledele volt és csak Kolumbusz után került európába. Tehát akkor hogy is van ez a nyelvészkedés?, Vagy ebben is összeesküdtek ellenünk?

skwby94ub

Nem értem ezt az összeesküvést: mit akarsz mondani vele?

skwby94ub

Hallottál már arról, hogy az amerikás magyarok jól el tudtak beszélgetni az indiánokkal?

skwby94ub

A kukoricát is Kolombusz hozta? Akkor miért hívják török búzának?