Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Hát már nagyon be voltam sózva....
Az utóbbi 12 évet végig pörögtem, most meg hirtelen ez a pár nap semmit tevés, teljesen lefárasztott.

4um5b65d

Gábor, szerintem fektetni nem szabad a rönköt, mert a felső részét ugyan felfelé tudja nyomni a kúp, de az alsót azt megpróbálná az asztalba nyomni. Talán még tengelygörbülés is lehet belőle, ha nem áll le a motor.

Rabb Ferenc

Még mielőtt újra feltalálnátok a langyos víz készítését, nézzétek meg az neten található számtalan videó bármelyikét. De figyelmesen! A rönköt mindig függőlegesen teszik az asztalra. A függőleges hasíték rácsószik egy az asztalra hegesztett ékre. Ez akadályozza meg, hogy ezután elfordulhasson. Tehát nem kell satukezű Erős Jánosnak lenni a hasításhoz.

4um5b65d

Én láttam ezeket a videókat, épp ezért is mondom, hogy nem jó fektetve...

4um5b65d

Deák József úrtól meg is tudhatnánk egy rakás infót, csak hát nagyon titkolódzik :)))
Például, hogy milyen fával lett próbálva, illetve, ha göcsörtös a fa akkor mit szól hozzá a szerkezet ?

KoLa

Húúú! LESLIE! ez nem jó hír!hogy egyből szuri naponta, nagyon "elhanyagoltad" magad ezek szerint, mik a tünetek? mert én is hasonló körülmények között létezem!
Vannak cukorbeteg munkatársaim akik csak gyógyszerezik magukat és hatvan fölötti mind a kettő (nyugdíj mellettiek) mindketten járnak havonta laborba!és kiválóan bírják magukat az egyikőjük "gépezik" a másik fröccsözik!!!néha otthon felejtik a gyógyszert! de akkor nem lehet őket megállítani a hazavezető úton:)))
Tehát működik ez a dolog, ám vagy a neten, vagy a Discovery-n azt hallottam hogy manapság már a cukorbetegség végérvényesen gyógyítható,de már biztos megkerestél mindent ezzel kapcsolatban a neten!
Kívánok neked jó egészséget!!![#eljen][#wave]

Rabb Ferenc

Neked mindig igazad van!  Csak akkor nem volt, amikor nem mentél időben a dokihoz [#boxer] De tudod az a jó az öregségben, hogy az ember olyan jókat tud mesélni a nyavajáiról. Ezek a mai felelőtlen fiatalok azt sem tudják, milyen érzés a 210/115-ös vérnyomás (elárulom - nagyon rossz)  

De ha már ilyen családiasra vettük a figurát, vigyázz az étrendre, és a rendszeres kajára. Fog ez az állapot javulni, de most úgy látszik drasztikus kezdés kellett. Remélem vércukorszint mérőd van, azzal mindig kontrollálhatod a pillanatnyi helyzetet, és pontos infót kapsz a szükséges teendőkről.  

Na szebb jövőt! (remélem ezt szabad mondani)

KoLa

Gyerekek!!!mikor ezt a hasítót kiesztergáltam nem fogtam ki a tokmányból hanem leszereltem mindent a keresztszánról!(mivel ez egy 300x400-as marógépasztal is egyben) és fölkaptam aegy nagyobb rönköt a kandalló mellől és nekinyomtam a végére állítva lessz ami lessz!
Na! az illyedség ellenére kiderült hogy ezek a ledarabolt gurigák úgy pattannak szét hogy nincs semmi probléma az erőhatásokkal, ugyanis a kúpos menetes csiga mikor belekap rögtön szétrepeszti a rönköt és abban a pillanatban meg is szűnik a forgatónyomaték a rönk felé!!! A görcs nem akadály!  
Most gondoljatok bele - ez azoknak szól akik már hasítottak rönköt fejszével- Ha egy "30 centi"hosszú tűzifát szétnyitsz 30 mm-re, akkor a fejszédhez képest már túlszárnyaltad a hasítóképességet, de ez 60 mm -re nyitja a rönköt!!!

Rabb Ferenc

Kola! Egy hasítókúp rendel!

Részletek majd magányban...

KoLa

Rendben Feri!
A tengely méreteit is add meg mert akkor azt is elkészítem, csak föl kell szerelni, és mehet a munka!

Rabb Ferenc

Köszi. Remélem nem vetted zokon a kocsmai stílusú "rendelésfeladást" [#wave]

KoLa

ÁÁÁ dehogy! észre se vettem !
[#hehe](majd a simító fogást lehagyom):)))[#eplus2][#ravasz1]

Evodiron

Laslie örülök, hogy újra látlak itt! Valamint jobbulást/szintentartást kívánok! Aztán ha mész kontrollra a nővérkét böködni... [#vigyor]

000000000

4um5b65d

Nem is tudom pontosan, hogy mi történt. 2 éve gyógyszerrel nyomogatták le a vércukromat, ami nagyjából jó is volt, aztán egyszer csak felborult a rendszer. Minden labor adat egyszerre mutatott kiemelkedően rossz értéket. Aztán egyik nap még kint voltam, másnap már bent.