Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Újratervezés!!!

KoLa

Szia Gábor!
Én pedig az "E" - vel kezdődő, mint - Eszterga - tipusú gépek baráti körének tagja, üdvözöllek! és kívánom hogy sikerüljön a TOS cnc építése úgy ahogyan eltervezted![#wave]

skwby94ub

Krétával szoktam egy erős függőleges vonást húzni a "pontos" dióhoz.

KoLa

Szia! az is jó, természetesen használtam a krétát régebben én is, amíg meg nem jelentek ezek a jelölő tollak[#wave]

skwby94ub

Hát kérlek, ezt keresem már régóta- de nem találtam még meg...Próbáltam már sokfélét, de egy sem vált be!
Mi a neve, és hol lehet venni?

Révész Richárd

Szerintem bármelyik papir-irószer boltban.
Ezt használják a virágkötők is szalagírásra.

KoLa

Kimegyek és elolvasom pill...

KoLa

Edding 750 paint maker - lakkfilc http://www.argep.hu/product_543856.html" TARGET=_fnew>itt

2nbj3n5m

Tiszteletem.
A H Józsi cégétől vásároltam egy esztergát.
A problémám,annak ellenére,hogy lehetne sokféle
menetet késazítenivele.de nem megy.
Mert a fordulatot csak ékszíjjcserével oldható
meg,valamint nem tudom a forgásírányt váltani
csak akkor ha a főorsó már megállt.
Ha a motort háromfázisúra cserélem+fekiváltó
ugy orvosolható a problémám??
Remélem tud valaki segiteni.
Mfg: Janko

000000000

Miböl gondolod ha haromfazisura csereled a motort akkor lehet menet közbe valtani?
Az csak komolyabb gepeken müködik,ezekkel a jatek esztergakkal megallitod ,megvarod hogy megaljon,viszatekered,ujra megallitod ,es igy tovabb.
Nekem is ilyen jatekszerem van.

A harom fazisu motor csak azert jo hogy a sebesseget könyen allithassad szijcserelgetes nelkül,nekem ez bevalt.

Menetet vagni eleg sok gyakorlas aran lehet megtanulni rajtuk.
A kinaiak azt irjak hogy lehet vele menetet vagni nem azt hogy könyen.   [#nyes]

000000000

2800f/p-es motort és fékellenálásos frekiváltó az igazi megoldás.

skwby94ub

Mennyibe került ez a csoda-masina?

2nbj3n5m

Köszönöm a választ.
Leiszom magam.
Janko

skwby94ub

Ne igyál Janko, nem látod hogy segíteni próbálunk?
Mikor vetted a "gépet"?

000000000

Azert azt megse kene!
Meg lehet azt szokni,es a frekivaltos megoldas sokat lendit a dolgokon ugy ahogy Autotec irta ,ha megvan a fekellenallas is hozza eleg hamar le tudja fekezni a gepet.
HA erdekel van meg egy  kapcsolos megoldas ami frekivaltoval jol müködhet iranyvaltas celjara http://www.rulezman.com/rulezman_workshop_2/index.html" TARGET=_fnew>ezen a linken
LATHE CONTROL BOX cim alatt.