Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

j99i206if

Ez nagy mák, bár nem lennék meglepve ha nem sokára újra látnám 300-ra meghirdetve. Sajnos ehhez szerencse is kell, meg azonnali reakcióképesség. Ha nem tud menni az ember a legrövidebb időn belül megnézni és ha jó fizetni akkor elviszi más aki gyorsabb. Jártam már így nem egyszer.

9pk59nuy

Nem lehet tudni, hogy komolyan gondolták-e?
Néha azért van ilyen jó üzlet.

KoLa

[#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]Na na !!![#ejnye1][#bohoc]:)))

KoLa

Igen sokszor van így hogy a célszerszám többe kerül időbe mint az egyszeri munkavégzés vele! de aztán ha megint kell egy ilyen akkor már seperc alatt megvan.
Na én "televagyok" ilyen szerszámokkal mindenfelé ahol dolgozok, várják a következő lehetőséget de legtöbbjüket megeszi a rozsda!

s7manbs8

Ha nem sorozatba csinál valamit az ember, akkor mindig többe kerül a körítés.[#circling]

hyn6ys8wt

Üdv mindenkinek!
Le akarom festeni az esztergámat és kevertettem hozzá festéket. Trinát-ot... Utána meg (nem előtte:-)) eszembe jutott hogy lehet nem is olajálló a Trinát. Mi a vélemenyetek? Jó lesz?

j99i206if

Igen. A melóhelyen mindent azzal festenek.

000000000

Sziasztok!
Az emulziót milyen arányba kell keverni a vízzel?

robroy007

Kugli mondja:

Mol Makromil 200
alkalmazható öntöttvasak, acélok, színes- és könnyűfémek forgácsolásos megmunkálásához 4-20 tf%-os koncentrációban

meg ahogy sikerül keverni, aztán pótolni

de szerintem felhasználástól is függ esztergálás fúrás marás nem hiszem hogy mindenhez ugyan az a töménység szükséges

KoLa

Attól függ hogy hűteni akarsz vagy kenni!

000000000

Az eszterga hütő tartályát tölteném fel

skwby94ub

Kétkomponensű festéket szoktak használni...

skwby94ub

Esztergáláshoz 4%-os fúróolaj-víz emulziót szoktam használni, menetfúrásnál a szerszám még kap egy + bekenést jól tapadó olajjal.

skwby94ub

Ja igen: a tartályt jó alaposan ki kell tisztítani, és HYPO-val kifertőtleníteni, majd szárazra törülgetni!

skwby94ub

Ja igen: a tartályt jó alaposan ki kell tisztítani, és HYPO-val kifertőtleníteni, majd szárazra törülgetni!