Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

f35ezvjs

Ez a kapcsoló ami az én gépen van egy darunak az egyik vezérlőkapcsolója. Szolnokon vettem a villamossági boltban igaz előre megrendeltem.
De ez egy közönséges index kapcsoló is tökéletes ide. Lényeg az legyen középállás a 0 zár le 8előre9 és zár fent (hátra).

f35ezvjs

gyere el hozzám nézd meg az én gépem ott fogsz megoldásokat találni problémáidra

skwby94ub

Nem nehéz megtartani a rönköt? Mekkora a forgató nyomaték, kézzel meg lehet tartani?

ANTAL GÁBOR

Szerintem a rönköt a fűrészelés sikján egy asztalon csúsztatja ,tehát nem az ember keze veszi föl a nyomatékot hanem az asztal (A csúcsmagasság kisebb mint az elfordulóátmérő) A fát az alkotónál támadva hasítja.Ha elfekteti és szintén az alkotónál kezd akkor is hasonló de még biztonságosabb a helyzet. Csak a bütü felől nem szabad kezdeni

j99i206if

Igazi agyromboló munkát találtam magamnak a napokban. Történt ugyanis, hogy végre hazakerült a traktorom (jumz-6L). Nos ennek van egy benzines inditómotorja ami szimmering problém a miatt nem indul. Szétszedtem, vettem szimmeringet, de hogy jó legyen fel kell szabályozni a szimmering futófelületét a főtengelyen. Most jön a lényeg. Megpróbáltam először esztergán kézzel kipolírozni de túl mélyek voltak a bemarások és sok időbe telt volna. Gondoltam felköszörülöm. Tudni kell hogy a kétütemű motor főtengelye x-darabból van összesajtolva, emiatt a beállítása elég macerás. El ökörködtem vele egy teljes délutánt, de nem sikerült se két csúcs között, se sehogy beállítani. Este 11-kor meguntam és otthagytam. A probléma az volt hogy valószínűleg valaki már barmolta és nem sikerült rendesen összerakni. Úgy oldattam meg hogy esztergáltam egy csúcsot, felköszörültem, kifogtam, és másképp újra be. Így mivel már nem volt központos, jól lehetett korrigálni a tengely túlvégén az ütést. Az egyik oldalon sikerült 0-ra kihozni, a másikon 0,04-re. Két csúcs között forgatva, megköszörültem. Először az egyik végét, aztán átfordít, kióráz és köszörül. Szinesítette a dolgot hogy közben tartani kellett a dugattyút mert az ott fityegett végig. Jó lett, legalábbis a kiindulási állapothoz képest lényegesen.

4um5b65d

Jó nagyot mindenkinek !

Idő előtt kivetett magából az egészségügy, mondván kár belém a gyógyszer... :)
Ilyen csúnya nővérkéket még nem láttam. Ha az egyiket nem női néven szólítják a kollégáik akkor azt hittem volna, hogy pasi. :)
Aztán rájöttem, hogy miért itt vannak a legcsúnyábbak.
Egy diabetes osztályon ők azok akik a legkönnyebben veszik el az ember étvágyát.
Egy valamire való volt köztük a maga 20-22 évével, de ő meg túl öreg volt hozzám...
[#nevetes1]
Na szóval én is beléptem a cukros bácsik táborába, naponta 3-szor böködhetem magam inzulinnal...  
Nem hiányzott.... [#rinya]

000000000

Üdv!
Gondoltam én, hogy sokra nem mész velük.
Szerintem hagyd a túróba őket!
Kérj itt tanácsokat. Többet mi sem ártunk, mint ott bent.
A lényeg, hogy se azok, se a mi tanácsainkat NE fogadd meg.
Volt két infarktusom régen. A múltkorában találkoztam az utcán a háziorvossal ás rám kiabált, hogy „maga még él?”
Mióta nem szedem az idióta bogyókat, sokkal jobban vagyok.
Na mindegy. Elnézést kértem, hogy élek és tovább sétáltam. Mit tehettem volna? Mondjam el neki, hogy mi jár éppen a fejemben?
Még majd infarktust kapott volna. Szegény.

43pbwjg8s

Vigyázz magadra Les!!!
Ez tényleg hirtelen jött....

000000000

Fogadd részvétem.  
Én meg azt tanácsolom, hogy a rendszeres szűrés, kontroll igen is fontos, nem hogy elhagyni a felírt gyógyszereket... Ha nincs hatása, akkor azt tudatni kell az orvossal is.  
Az egészség legyen az első. Kívánok minden jót!

000000000

Szia Laslie!
Örülök, hogy ki tudtál szabadulni, annak viszont nem, hogy böködnöd kell magad. DE most nyugodt szívvel odavihetsz 1 cicababát, és megmondod, hogy ő a növérke, aki beadja a szurit[#nyes][#nyes][#nyes]

000000000

„Én meg azt tanácsolom”

Így, jóval az élet delén túl, jó néhány valódi krízis után már van bőven élettapasztalat.
[#taps][#nyes]

4um5b65d

Én bököm a nővérkét.....
Nem fordítva...
[#nevetes1]

hyn6ys8wt

Gratulálok tesó:-( akarom mondani részvétem!
Én már 3 éve bököm magam, meg lehet szokni hidd el... Csak az a lényeg hogy rendszeresen mérd a cukrodat és korrigáld ha nem stimmel. Mindig legyen nálad szőlőcukor ha esetleg "hypoznál"
ez nem vicc, veszélyes nagyon az alacsony cukorszint is (2 alatt) föleg a te szakmádban...

skwby94ub

Helló Laslie! Nem bírtad tovább az esztergád nélkül, ugye? Nem csodálkozom, jó gép!
Én a tavasszal egy hónapra estem ki, mert két hét után úgy éreztem, már meggyógyultam, és kiírattam magam dolgozni. Két napig bírtam, és minden kezdődött elűlről... Úgyhogy: ne siesd el!!!

4um5b65d

Nézz át a csevegőbe...