Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

doil

Szia értem :)  sajna nem jön ki fesz a kimeneten , most vagy hibás vagy nem tudom kell neki terhelés  ? vagy az nélkül is jelen kellene lennie a kimeneten a feszültségnek ,apropó elvileg rá lehet kötni laptopot nem e szoftveresen ki van kapcsolva a kimenet bár nem hiszem hogy ilyet lehet vele

doil

vagy ez kevés ? ebből van rákötve  10db  
190 W-s,
Mono kristály.
PV üresjárati feszültség 44.5V
Munkaponti feszültség 36.5V munkaponti áram 5.2A
Négyéves cellák.

gaspa

Bocs nem egészen világos mit szeretnél.Nekem úgy tűnik ez egy hálózatba tápláló grid inverter,aminek van egy napelem bemenete és egy AC kimenete,amit rá kell kötni a hálózatra és kezd betáplálni.
Szerinted ez egy off grid sziget inverter?

doil

Tehát akkor nem tudom használni mint inverter ? 220v os  ventiket hajtott volna , de akkor nem jön ki a fesz  csak ha hálózatra van kötve azt nem akarom

Csuhás

Van aki ismeri a solaredge invertereket? Most telepítettek nálunk és volna egy két kérdésem magánban a távfelügyelettel kapcsolatban.

RJancsi

Ha netán az a baj, hogy nem hajlamdó a felhőszerverhez kapcsolódni (nem küldi az adatokat a felhőbe így interneten nem látható), nekünk is ez volt a bajunk. Kiderült, hogy az inverter nem IP címmel, hanem a domain névvel kereste a kínai felhőszervert, amit az alapértelmezett (DIGI: 193.110.57.4) névszerver nem ismert. A routerünkben meg kellett adni egy másodlagos DNS szervert (1.1.1.1) és attól elmúlt a hiba.

Csuhás

Weben már látom a napi termelést, igazából a telepítő cég regisztrációja hiányzott. De szívesen néznék némi mérnöki adatokat a rendszerről, gondolom van valami háziasszonyoknak szánt felületnél informatívabb is.

laaci

Az milyen ötlet..

A "hálózatot kiváltod egy szünetmentessel?!
Fogsz egy olcsó szünetmentest, ami elbírja a fogyasztásod,  aminek a bemenetét rákötöd a 230V kimenetre.
A UPS kimenetét rákötöd az "inverter" 230V bemenetére. Illetve ide kötöd a fogyasztóidat.
Kissé kokány, de....

Üdv.
laaci

000000000

Nekem van. Harmadik évet kezdte januárban. Meg vagyok vele elégedve. Írjál ha kérdésed van, de csak hétvégén tuduk hosszabb választ írni.

RJancsi

Csak nem a gúglit javaslom, ha már így alakult... Bár azzal is működött...[#nyes]

szf

Valaki otthol van vákuumcsöves szolár technológiában?

RJancsi

Attól függ mennyire, nekünk az van már jó pár éve...

szf

Nekem is van 80db csövel. De kolléga másolni szeretné. Ugyanígy 80 csövesre .Alkalmas lehet e 1db CB14-30H hőcserélő a primer és a szekunder kör közé?

RJancsi

Ezt nem tudom, mert nekünk egy 600 literes puffertartályban van a hőcserélő spirál, abban kering a fagyálló. A felmelegített víz közvetlenül kering a fűtésrendszerben, egy külső hőcserélőn keresztül pedig a használati melegvizet állítja elő.