Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

000000000

igazad van, akkor inkább nem ások borospincét, mert jon az a sok ingyenélo és még azt is leszívják, pedig valami másat szívhatnának le...[#buck]

sasi

bmejdz9nu

A vilanyszámla tem tartalmaz jövedéki adót... legalábis nekem...

000000000

Az erőművi piac liberalizálva van? Ha igen, nekünk is szabad áramot termelni (és eladni)!

7vpav5d32

000000000

dg8n4i8x

Sajnos a sok illeték és adó azért is van mert mi sok mindenért nem fizetünk amiért mondjuk az amcsik igen... Meg aztán ebben az országban szinte mindenki visszaél mindennel és ebből az ördögi körből marha nehéz kimászni... Tőlünk nyugatabbra az adócsalás pl. főbenjáró bűn, nálunk nemzeti sport... Sajnos kétélű a dolog ez a dolog! De itt most nem ez a lényeg szerintem...

bmejdz9nu

Be kell vezetni az egységes energiaadót!
Benzin, gázolaj, repceolaj, élesztő, vilany, gáz, víz (hátha bontják:), hidrogén, Szeszekre is! (nagyon fontos!), villany, energiaital, reggeliital, Műzli (ezt a Tv-ben láttam egy reklámba, hogy energiát ad :) stb...

dg8n4i8x

Ja meg  a szennyvízre is, hátha metént termelsz... [#eplus2]

Riboga

Teheted 6 méternél magasabbra is, csak onnét már építési engedély köteles.

bmejdz9nu

Szerintem be kellene vezetni az adót (olyat mint az utánfutókra, lakókocsikra, autókra...)
a jachtokra, motorcsónakokra(!) is...  
Sőt a jachtokra pl. a regisztrációs adót is... mert ez még nincs! Csak fogod-hozod 7,5 méterig és kész... csak beviszed a külföldi papírokat a hajózási felügyeletre fizetsz pár 10.000 Ft-ot... és van magyar hajóleveled...
Furcsa nem?  
Persze nem akarok magamnak rosszat... :)

pl. A vadászfelszerelések kerültek be utoljára a ྖ-es években az Áfa körbe...

bmejdz9nu

Szóval a szerintem villanyt csinálni lapátokkal, vagy napcellával... csirkét, malacot tartani... (még) nem adóköteles... és szerintem nem is lesz egy darabig...
Úgyhogy lehet csinálni!

bmejdz9nu

Atomreaktort lehetne? Van törvény arra, hogy házilag maghasítani tilos? Szerintem tuti elfelejtették...[#confused]