Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

000000000

000000000

energia mindig kell..., pl. a bazén vizének melegen tartása, bár arraszerintem kevés lenne, de ingyen a kevés is jól jon...

Motoros

Régen létezett tökéletes megoldás csak el lett felejtve.
Ha sütött a nap akkor a fotószintézis, ha esett az eső akkor a víz növesztette a füvet.  
A ló lelegelte és mech energiává alakítva elhúzta a kordét ahová kell.  
A ló ráadásúl ujratermelte saját magát, tehát 10 évenként nem kellett új lovat sem venni.
Télire elrakták a füvet--így tárolták az energiát.
 Környezetszennyezés semmi nem volt.
A nagy hidegben télen a lovak befűtötték az istálót...nem költöttek gázra sem.
Ha feltámadna egy mondjuk ezer évvel ezelőtti nomád és körűlnézne csak bámúlna hogy ezek a hülyék mit kínlódnak, szenvednek itt, és hogy hazavágtak mindent.

000000000

bmejdz9nu

A patkót sem CNC-vel csinálták? [#nyes]

Közbe megnőttek az igényeink...

Egyik ismerősömnek van lova... most az sem olcsó mulatság... bértartják... etetetik... lószálító utánfutó... min. havi 30.000 ...  
Tehát a ló sem a régi...

000000000

Már meg ne haragudjon senki, de ehhez SZÉL is kell!!! Ez az ország nem a legmegfelelőbb ebből a szempontból. Persze kifizetődő lehet, de egyáltalán nem mindegy, hogy HOL!
A jövőbeli megrendelők, ha vannak, nyilván adott helyen laknak, dolgoznak, és nem valószínű, hogy a szél útjába akarnak költözni... mindezek felett, ez egy mikro klimatikus örvénylés felmérést igényel, amit egyetlen új épület is tönkrevághat a szomszédban, ugyanis alapvetően lineáris, és nem turbulens légáramra van szükség.

Ez nem kötözködés, csak pár alapprobléma felvetése.

Üdvözlöm a projektet!

Áron

000000000

Természetesen sok mindenben igazad van. Egy városban elképzelhetetlen egy ilyen generátor megépítése, a házak , no meg a szomszédok miatt. De nagyon sok tanyán, víkendházaknál ideális megoldás. Szél meg azért mindig akad...

bmejdz9nu

1000W?

http://www.pro-umwelt.de/images/whisper%20200_mi.jpg" border=0>
http://www.pro-umwelt.de/1000w-windgenerator-whisper-p-547.html" TARGET=_fnew>www.pro-umwelt.de

000000000

dg8n4i8x

Habvágóval nagyon jó kis lapátokat lehet készíteni... Nekem van több mint 1000 szárnyprofilszelvényem, valahol a neten régen találtam egy oldalt ahol a saját készítésű profilokat lehetett tesztelni egy online szimulátor progival, aszthiszem valami német repülést kutató intézet honlapján volt! Ha kertesházba költözöm (ha mnden igaz még idén), én is szeretnék egy szélgenerátort felállítani... Persze saját gyártmányút... Azt kéne megoldani, hogy a lapátok állásszögét mindíg optimális helyzetbe tudjuk állítani.

bmejdz9nu

bmejdz9nu

Na megjött Balu a modellező...
Most mindent fordítva kell csinálni neki...
Eddíg a levegőt fújatta...

De a rutin.. az már megvan...[#nyes]

000000000

Úriember ide, úriember oda, pénz az mindig pénz. Én nem is magamnak szeretném, hanem legyártani és tesztelni... esetleg eladni[#crazya]