Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

dg8n4i8x

Az akku tényleg olcsó! De az a szélkerék... szerintem a szomszédja ad majd érte 50-et, csak eltűnnyön... [#eplus2]

000000000

Nálunk (Miskolc melett) van az ország egyik nagy szélerőműve egy magán tó partján. Azt hallottam, hogy igen csak meg izzasztották a hatóságok, mert van valami törvény kis hazánkban, ami megtiltja a megújjouló energia nagymértékü kiaknázását magánembernek (ezen szinte nem is csudálkoznék, mert nálunk annyi ilyen hülye jogszabály létezik, hogy az ember életkedve is elmeg sokszor!)?!
Erről tudtok valamit? Vagy kacsa lenne...?

000000000

Én egyszer a TV-ben láttam egy olyan megoldást, hogy hengeres lapátok a sebesség fügvényében bezárultak, így szablyozva a fordulatszámot (viharban egy hengerré zárultak össze)!

000000000

Nemtudom, de ha én a saját portámon felállítok egy szélgenerátort, esetleg Lenin szobrot, mindenki ugorhat a t.k.mre...

bmejdz9nu

Ez így nem teljesen igaz...
Túltermelés van... igaz...
Csakhogy a befektetőknek 20 évre 44Ft-ot (azt hiszem - nagy szám!) garantált (az eléjén) az állam... most meg visszakoszik...
Meg volt ijedve akkoriban, hogy nem érjük el az Uniós előírást...
Tehát ez valahol rémhír... aki későn kelt... már nem kapja ezt... de félkész szerződéseket is visszamondtak...
Első körben a hazai pályán már rutinnal rendelkező német befektetők telerakták az országot... és mire a magyar felébredt... már késő lett... (tipikus eset :)
kb. ennyi a történet...

Túl sokat kínáltak az elején... 200% tuti buli volt... mármint a befektetőknek...

bmejdz9nu

Tehát áramot mindenk csinálhat!
Max. nem kap többet érte mint az erőművi ár... (ez a harmada kb. amit te fizetsz...:)
Ad el a szomszédnak!

000000000

Viszhangzik a billentyűzeted?
Vigyázz, MO-n az álam tulajdona a telkeden talált ásványok, energia források (kőolaj, földgáz, stb.) és talán a szél is!

000000000

az igen, nálunk minden ami azthiszem 1m -rel a fold alatt van az állam tulajdona...   ...de azért a levegot már ne vegyék el tolem, úgy is mindig rendesen megfejnek..

000000000

Én ezzel teljesen egyet értek, sőt!!!
De ezek a bürokraták képesek a bőrt is lenyúzni adó, illeték és büntetések formályában! Bezzeg Amcsiban, ami a telked alat van (egészen kínáig) az a tiéd és ehhez senkinek semmi köze (legfeljebb vegye meg ha kell neki...)!

bmejdz9nu

Áramot lehet... A zöldek csapkodnák magukat, ha nem lehetne...
Sőt (egyenlőre) pénzt is csinálhatsz ...[#nyes]

(megcsináltam a visz- visz- viszhangot... .)

000000000

Akkor ne áss borospincét, mert minden ott talált "alternatív energiaforrást" leszív az állam!!!  
[#pias]

000000000

Remélem így van! Már felháborítóan sok és értelmetlen jogszabály van nálunk (lásd önvédelmi erőség a támadás fügvényében és a saját telked megvédése...)!

bmejdz9nu

Pálinkát főzni tilos! még mindíg... még saját telken sem! A kínaiakhoz átásni csempészalagutat is tilos!

bmejdz9nu

Ha majd sok lesz a szélgenerátor akkor majd bevezetik a széladót !!! [#wow1]

7vpav5d32

Azt hiszem az a baj, hogy jövedéki termék az energia. Volt nem rég ezzel kapcsolatban valami botrány is.