Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

dg8n4i8x

Hát igen... Nem csak fújtam... Terveztem már repülőt amihez kell egy kis repüléselmélet is... A szárnyakról tanultak most jól jönnek, végülis a propeller az majdnem szárny... Nekünk olyan profil kell aminek az alja lapos vagy homorú(emelőprofilnak is hívják), mert ezek nagyobb felhajtóerőt termelnek.

bmejdz9nu

Látod.. látod....
Várd meg míg a kínaiak nagyban elkezdik csinálni... utánna olcsó lesz .... és neked pedíg semmi gondod [#hehe]

e7c897sd8

Ez az oldal is hasznos ötleteket tartalmaz:

http://www.permanent.hu/szelgenerator.php" TARGET=_fnew>szélgenerátor másként

bmejdz9nu

Milyen olcsó...:) csak 250.000 +ÁFa....
Mintha ezt árulta volna az ebay-on... ha jól rémlik...

http://www.onlineapro.hu/Pages/DisplayPicture.aspx?usedatabase=offline&id=334702" border=0>

bmejdz9nu

Ez nem kínai! Deszkákból van :) Magyar találmány?
Beteszem a képet nagyba ki értékelésre...  
gondolom trabi generátor van benne...
Ez szerintem szélben... azonnal leesik... :)

http://img.beta.expressz.hu/74/b9/f2-orig.jpg" border=0>

e3h0cv4ph

Sziasztok.
Az energiatárolásra egy ötlet.
Tőlünk nyugatabbra úgy működik (működhet) ez a rendszer, hogy ha nincs szükség a megtermelt villamos energiára akkor egy inverteres berendezéssel (meg egy speciális villanyórával) visszatermeli a villamos hálózatba, ezt persze a villanyóra mínuszba méri.
Szerintem nem kell sok idő és nálunk is elérhető lesz ez.

Képzeld Péter felállítasz otthon 10 ilyen szélgenerátort, aztán hó végén pedig neked fizet az áramszolgáltató. :)

Más: Én belvárosban lakom a a legfelső emeleten egy 4 emeletes lapostetős házban. A környező házak is ilyen magasak. Van realitása annak, hogy én ide kiteszek egy lyen kereket? (persze tételezzük fel, hogy a lakóközösség hozzájárul, jóba vagyunk)

Üdv: TT

bmejdz9nu

Tudom, hogy törvény van rá (idehaza is), hogy át kell venni a "mardékot" a szolgáltatónak... persze az erőművi árat fizeti 13 ft/kW körül van...)... sőt itt sopronban van valakinek már ilyenje ... spec. vill. órát kapott...

Ugyanitt: dombtetőn telek eladó! [#nyes]

000000000

Nem kínai, csak mellette volt, hogy "kínál" én meg automatikusan azt olvastam, hogy kína...

bmejdz9nu

000000000

ez csak szellocskénél generátor, nagyobb szélnél tomegpusztító fegyver [#felkialtas][#csodalk]

000000000

ilyen áron még kifutott akkut sem lehet venni...[#guluszem1]