Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

000000000

Már megint nagyon leegyszerűsíted a dolgokat, [#nyes] mert ha ez lenne az igazság akkor a jó élet és gazdagság sokkal jobb lenne Norvégia fölött levő országokban, de a legtöbb 15 ország népe és gazdagsága a béka segge alatt sincs, pedig előttük van és nem csak kicsivel többet produkálnak, hanem sokszorosát, és nem csak olajprodukálásban nagyok hanem sok minden másban is...

Ha máshol kellene élnem és azok között a 16 országok között kellene választanom, akkor Norvégiával csak Kanada konkurál életviszonyban, mert csak ott jó az élet és van szabadság, szociális biztonság stb. Igen, a többi országokban is vannak gazdagok, nekik mindenük megvan és jól élnek, de én a "normálisan" élőkről beszélek, akik munkából élnek.

IdézDe eszük ágában sincs kitermelni, (mert az munka lenne)

Hogy a Norvégokat lustáknak hívod az is csak a témáról tudatlanságodat bizonyítja, nem a Norvégok lustaságát. Igen, sok vállalat de nem csak Amerikai termel ott olajt, de annak nem a lustaságuk az oka, mert nem félnek munkától.

Ha olajuk nem lenne akkor lehet hogy nem lennének ilyen gazdagok talán, ezt viszont igazán senki nem tudja, még a Norvégok sem, mert ezt nem lehet kiszámítani. Viszont az biztos hogy a gazdagságuk nem csak attól függ hogy van olajuk, hanem attól is hogy a pénzt amit azon keresnek azt hogyan kezelik. Mert ott nem tűnik az olajpénz a politikusok meg a olajmilliárdosok, olajsejkek zsebébe, hanem jól kezelik és a jövőre is gondolnak, nem csak mai napokra és a mai generációra.

Az pedig hogy ott van a legtöbb tölthető autó (nem csak elektromos, hibrid is oda van számítva) az sem csak azért van mert gazdagok, mert nem ők a leggazdagabbak sem a világon, sem Európában.

A második harmadik helyen állók sem a leggazdagabbak, a leggazdagabb országok nincsenek is azon ott fent, mert elektromos autóra nem pocsékolják pénzüket... [#nyes]

000000000

Internet troll.

Idéza troll is a person who posts inflammatory, insincere, digressive, extraneous, or off-topic messages in an online community (such as social media (Twitter, Facebook, Instagram, etc.), a newsgroup, forum, chat room, or blog), with the intent of provoking readers into displaying emotional responses, or manipulating others' perception. This is typically for the troll's amusement, or to achieve a specific result such as disrupting a rival's online activities or manipulating a political process. Even so, Internet trolling can also be defined as purposefully causing confusion or harm to other users online, for no reason at all.

Propaganda a benzin / dízelautókra, elektromos autók, szélgenerátorok, napkollektorok ellen az trollozás ezen a fórumon. Nem is Off topic, mert az inkább hibrid autó, vagy más energia (atom, vagy hidrogén). Itt a téma "Szélgenerátor és napkollektor technika és készítés" ha azok ellen vagy akkor troll vagy ha azt itt tárgyalod. Indíts egy új fórumot, hívják "Kihaló, ős technikai dolgok"-nak, de ne itt beszélj erről. Aki idejön és nem troll, nem a benzinről meg kőolajról akar olvasni mert nem az érdekli. Azért jön ide mert érdekli a SZÉLGENERÁTOR meg a NAPKOLLEKTOR technika.

Nem vagyok itt főnök, de jó lenne ha ezt belátná és csinálna valami megoldást, takatítást.

keri

keri

És ez mennyiben befolyásolja az eredeti állítást, hogy náluk nem omlott össze az elektromos hálózat, meg az ország működése az elektromos autók nagy arányú terjedésétől?

Úgy van. Semennyire.

RJancsi

Csak a vizet prédikál és bort iszik titpikus esete. Könnyű úgy népszerűsíteni az elektromos autózást (és megteremteni a hozzá való infrastruktúrát), hogy közben az egy főre eső kőolaj kitermelés a negyedik a Földön. De nem a saját levegőjüket szennyezik a benzines és dízel autókkal, hanem eladják másnak.
Ugyanaz az álszentség, mint amikor valaki elektromos autóval jár, de az áramot egy fosszilis erőműből kapja. Attól, hogy enm az ő ülepe alatt termelődik a füst, attól még nem lesz környezetbarát. A norvégoknak is ki kellene fizetni azt a széndioxid kvótát ami az általuk eladott kőolajból keletkezik, mindjárt másképp nézne ki a GDP-jük.

000000000

Megint butaság... Mert már mondtam, ha gazdagságról lenne szó akkor miért nem Luxemburgban vagy Svájcban van sokkal több elektromos autó? Vagy miért nem Szaúdiban, Dubaiban vagy a többi gazdag Arab országban van a legtöbb elektromos autó...? Ezt ha értenéd akkor abba hagynád ezt a vitát, mert semmi értelme ezeket a butaságokat írni. Svájcnak is és Luxemburgnak is pl. NAGYON jó az elektromos infrastruktúrája, már 1973-ban is nagyon jó volt, amikor én Svájcban éltem. Már akkor is csak elektromos mozdonyokat használtak, nem gőz és dízel, mégis nagyon lemaradtak az elektromos autók vásárlásáról. Pedig ők gazdagok is meg infrastruktúrájuk is jó és olajuk sincs... Szerinted miért vannak elmaradva? Én tudom, de nem segítek... [#nyes]

IdézDe nem a saját levegőjüket szennyezik a benzines és dízel autókkal, hanem eladják másnak.

A megoldás egyszerű. Nem kell tőlük olajt venni, azután sehol sem szennyeznek és jó szegények lesznek. [#nevetes2] [#nevetes2] [#nevetes2]

IdézUgyanaz az álszentség, mint amikor valaki elektromos autóval jár, de az áramot egy fosszilis erőműből kapja.

Ismételjem...? Ez is butaság, mert még ha fosszilis erőműveket használsz akkor is jobb az elektromos autó, mert sokkal hatásosabban égeti az üzemanyagot mint azok az öreg büdös autók.

IdézA norvégoknak is ki kellene fizetni azt a szén-dioxid kvótát ami az általuk eladott kőolajból keletkezik, mindjárt másképp nézne ki a GDP-jük.

Attól te ne félj, minden fillért kifizetnek amit kell a jelenlegi megegyezések szerint. Vagy te rájuk külön "Norvég adót" akarsz rakni azért mert Norvégok??? Nem értem mi a problémád velük azon kívül hogy irigy vagy rájuk. Inkább szeretnéd őket, mert nélkülük csak Putyintól jön olaj hozzátok, na meg az Araboktól és Kazahsztánból meg a többi "szép" országból. Inkább annak örülhetnél hogy még nem zárták le a Norvégok a kutakat, mert már az is tervbe van. Jobb lenne neked ha holnap már minden megállna onnan?

Hagyd ezt már abba, mert mi ennek az értelme? Mit akarsz mondani ezekkel? Igen, a Norvégok szeretik az elektromos autót. Igen, gazdagok. Igen, az olaj miatt gazdagok, bár ezt senki sem tudja 100%-ban, mert SENKI nem tudja hogy alakult volna az életük ha olajat nem találtak volna. Talán ugyan olyan lenne az életük mint a "szegény" Svédországiaknak vagy Finneknek... Mi a problémád velük? Had vegyék a sok tölthető autót ha akarják, legalább neked több olaj marad amit te égethetsz az autódban.

000000000

Úgy néz ki ebben az évben is meglesz a tetőről az évi fogyasztás fele... [#kacsint]

Megint ugyan úgy mint tavaly, két hónap teljesen ingyen volt és pénzt is kaptunk vissza, annak ellenére hogy két autót kell tölteni (egy elektromos egy hibrid) majdnem minden nap.

A fogyasztásom másik fele is zöld, csak inkább világoszöld, mert vezetéken keresztül jön, az oszlopokba van sok szén, na meg rézvezeték, úgyhogy nem teljesen minden zöld.

remrendes

Ez mekkora rendszer? Feletek hogy alakulnak a napsuteses orak? Itt ugye 1100kWh/kWp-vel szamolnak evente.

keri

Tehát még mindig nincs semmi köze az eredeti kérdéshez.
Összeomlott az elektromos rendszerük vagy nem?
Erre válaszolj, és ne beszélj mellé!

Amúgy meg az mennyiben álszent, hogy az ország természeti kincseiből származó bevételeit nagy erőkkel a zöldítésre fordítják, nem hülyeségekre költik, és égetik számolatlanul az olajat, mert úgy is ingyen van?

Ez puszta irigység részedről. Igen, az olajból telik nekik, nekünk meg nem mert mi importáljunk inkább az olajat drága pénzért, ahelyett, hogy az ország határain belül megtermelhető energiával működtetnénk az országot az ilyen "álszent" országok zsebeinek tömése helyett.

keri

Javaslom a topik átnevezését "Szélgenerátor, napkollektor és egyéb zöld technológiák elleni hőbörgésekre, és kifogás keresésekre"

Sokkal jobban fedné a tartalmat, mert sajnos szakmai eszmecserékre itt nincs lehetőség.

000000000

39 db. 305W panel, 3 fázis 10kW inverter (előzőleg 12kW-ot írtam mert rosszul emlékeztem rá). Évente kb. 21-22MWh a fogyasztásom és 11MWh az előre becsülve kiszámított napáram. Második évem van, elsőben 11.36MWh volt, azt remélem ebben az évben is elérem.

Nálatok sokkal többet süt a nap, de nap nem muszáj, az a lényeg hogy ne legyen nagyon felhős az ég. Nálunk a nap nyáron három hónapon át nagyon korán kel (júniusban reggel négy felé) és nagyon későn (júniusban este 10 felé) megy le. Az a lényeg hogy világos legyen, és itt nyáron világos van, mert annak ellenére hogy a nap lemegy, nem sok a sötét óra és naplemente után is világos van. Tél három hónapjában természetesen ez pont fordítva van... [#nyes] Későn világosodik és korán van sötét.

RJancsi

Nem mellébeszélés, de megmondhatnád, mikor állítottam, hogy összeomlott a Norvég energia rendszer? Mert ha nem tőlem származik ez az állítás, akkor miért tőlem várod az igazolásását?
Egyébként semmi irigység nincs bennem, nyilván amelyik ország dúskál az eladható természeti javakban az anyagi hasznot húz belőle. De azzal nem sokat tesz Norvégia a klímavédelemért, hogy eladja a kőolajat és ebből a pénzből biztosítja a saját népe egészséges levegőjét.
Nem szükséges válaszolnod, élve a lehetőséggel ezentúl csak egy anonim fejléc formájában látom tevékenységedet. [#wave]

remrendes

hostya

keri

És én mikor mondtam hogy te mondtad? Kérlek mutasd meg. (előzmények gomb, sok sikert)
De még mindig másra válaszolsz, nem a kérdésre.
Tudod ezt nevezik mellébeszélésnek, és még te sértődsz meg. [#taps]