Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

hduf42fua

Talán a normál munkarendbe is belefér egy egy időzítővel [#csodalk]

PSoft

És, hogy "programozod" az időzítőt?
Meg legfőképp minek, ha a nagy átlagba tartozol és azzal az egy szem villanyautóddal jársz dolgozni.

MoparMan

mármint időzítve küldjem haza a villanyautót?
vagy mit időzítsek? és legfőképp mikorra? [#vigyor]

PSoft

No mindegy...egyszerű ez mint a faék!
Akinek nem nád a háza teteje hanem napelem, annak célszerű tartania a garázsban egy villanyautót, hogy a rapszodikusan keletkező fölösleget bármikor fel tudja zabáltatni vele. [#vigyor]

MoparMan

bizonyos esetekben jó lehet ez. lásd Keri és a szomszédja esete. szerintem ők az elenyésző kisebbség ezen a téren

morvfer7

csak idő kérdése, hogy öregszenek a már évek óta úton levő villanyautók, aminek az akkupakkját fel lehet használni otthon energia tárolásra, onnantól megoldódik a hálózati probléma és simán lehet otthon "tankolni"

[yt]CXvJiwqjV1g[/yt]

ywathzay

Nem nézem meg a videót. De így tudatlanul, nem azért kerül ki jellemzően egy akksi az autóból mert már nem üzemel hatékonyan? Akkor hogy fog hatékonyan energiát tárolni a háztartás számára?

PSoft

Jahhh...
Majd a lomisoknál veszek kidobott villanyautó akkupakkot! [#vigyor]
Meg "tükröket" a nádra. [#nyes]

PSoft

Most én sem nézem meg, mert már láttam korábban. [#vigyor2]

morvfer7

mikor egy villanyautót selejteznek, az akku kapacitása még olyan, ami otthon évekig működik egy "házi erőműben tárolásra"

egyébként meg ki lehet méregetni és szükség esetén a rossz cellákat kicserélni.

ywathzay

Ez akkor olyasmi mint amikor a gumis már nem akarja átvenni az abroncsot, 'oszt vidd már el, mert látod tele vagyok...
Otthon meg báttya ültet bele virágot, meg farag belőle virágtartót.... esetleg elégeti vele a keletkező zöldhulladékot, vagy évtizedekig rakosgatja, az örökösök meg nem értik miért kellett ezt a sok rosszt pakolgatnia évtizedeken keresztül..... Tulajdonképpen itt a bibi, de természetesen az ember leleményes. A leselejtezett akksi veszélyes hulladék, de mivel nem tudnak vele mit kezdeni, tárolják otthon a népek, meg még gondoskodjanak is a megfelelő tárolási körülményekről, töltögessék- merítgessék, vásároljanak hozzá vezérlőelektronikát is.... ha nem jó egyik- másik cella vegyen bele másikat (esetleg tartson otthon még egy- két kidobott akkupakkot), majd jő a szagember és kicseréli némi baksisért,  ha meg mégsem jó, hát így járt, majd egy vagyonért elviheti a hulladéklerakóba ha nem akarja kerülgetni. Jeles!

remrendes

Mindíg csak a kifogások... Erre a megoldás, az éjjszakai műszak. :)

Szalai György

Csak odafigyelve töltögesse, mert ha letilt az invertere, akkor az autó töltése automatikusan vett áramról történik, ami nem megtakarítást, hanem nagy meglepetést okoz a számlában.
Erre is volt már példa.

Motoros

A kertemben van még 8 darab tuja és csak az száradt ki aminek a tetejéből kb 2 métert levágtak. Az én logikám szerint a csonkítás okozott neki némi gondot és nem valami bogár, de "ugorgyunk" mert nem ez a téma.

Motoros

Most erről a "rossz akksit rakjuk el jó lesz még valamire"-ről jutott eszembe:
Most krízishelyzetbe kerültünk mert az anyós lebetegedett, és magunkhoz kell venni. Nincs is itt semmi gond, csak egy megfelelő méretű szobát ki kellett üríteni részére.
Rájöttünk, hogy ez nem is olyan egyszerű, mert "hála" a fogyasztói társadalomnak kb 30...40 éve a házunkba csak befelé hordjuk a sok rosszt vagy rövid időn belül rosszrá váló tárgyakat.
Közben megszünt jó pár éve a lomtalanítás és kifelé semmi nem ment. A padlástér, a garázs mind tele valamikor értékes de ma már kukába való cuccokkal pl: hifi torony, videó magnó, ruhák, cipők videó kazetták, ócska lámpa, bútorok...sorolhatnám.
Mind gagyi tömegcikk ma már, akkor értéknek hittük.
  De megoldottuk konténerrel, szelektív gyűjtőhellyel. Pakolás közben szörnyű kupit éltünk át.
De az esetből nem sokat tanúltam mert:
Múlt héten rendeltem egy vállról indítható fűkaszát...milyen jó lesz az. Most már tudom, hogy egy szeméttel több ami csak a helyet foglalja, a benzint zabálja, füstől, nagyon fárasztó vele a fűnyírás és baromi rondán lehet csak vele nyírni.
Apropó:Eladó használt 25 éves Panasoni VHS NV R50 videó kamera kazettával adapterrel annak idején egy vagyonba került.[#nyes]