Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Egyébként is ha spórolni akarunk a fűtéssel, csak venni kell egy vonatjegyet a Szaharába, ott elég meleg van.

PSoft

Mennyibe is kerül egy "jobb minőségű" sörösdoboznak métere?

ebalint

keri

Te könyvből olvasod ezeket a bölcseleteket? [#eplus2]

Ott valóban nem a fűtés a probléma...hanem az életben maradás :D

keri

Nem érted a lényeget. Ez az egész sörkollektor onnan jött, hogy valahogy meg kell ideologizálni miért iszik az unatkozó nyugdíjas mérnök annyi sört, aztán amikor már nagyon nyilvánvaló volt az alkoholizmusa, összedobott egy honlapot, meg egy működő rendszert, kiszámolta és azóta is azt dörgöli az asszony orra alá, hogy látod hogy volt értelme [#vigyor1][#hehe]

Viszont ez az alufólia nagyon jó ötlet tőled.
Ezt rekupátorban is lehet alkalmazni. Van is nekem olyan hullámosított lemezem annál még a távtartókkal sem kell bajlódni, csak keresztbe egymásra tenni és még nagyobb felületű is lesz mint a boltiak.

keri

Olyan rövid ez az élet, és olyan sok JÓ ötletem van amit még meg akarok valósítani, és tudom hogy nem is lesz időm mindegyikre. Szóval nincs időm ilyen értelmetlen dolgokra amikor sokkal egyszerűbben is tudok alucsövet gyártani.

keri

A falvastagsága elég kicsi, de az átmérője túl nagy.

besirkyjh

Szia  

Szerintem nem a Spiro csöre hanem a Westernform csöre gondolt és annak közel "sördoboz " a falvastagsága és a felülete miatt sok höt tud felvenni .

besirkyjh

000000000

[#eljen]
Csak az a lényeg, hogy aluból legyen! A vörösréz sem rossz.

000000000

Annak idején az Index Fórumon ott voltam az első sörkollektor születésénél.
Utána akadtam rá véletlenül erre a Fórumra, azóta ez életem fontos része.

PSoft

A "kályhacsövet" én is csak képletesen értettem.

Csak azt akartam vele mondani,hogy mi a francnak kínlódjon az ember a sörösdobozokkal.
Rengeteg a munka vele.
-Gyűjtögetni...
-Mosogatni...szárogatni...
-Levagdosni a végeit...
-Ragasztgatni...
Mindezt darabonként,egy csomó idő elmegy vele.

Ha meg,csinálsz hozzá célszerszámokat,hogy gyorsan,szépen,meg egyformán menjen a "gyártás",akkor meg azzal megy el egy csomó idő.

Manapság is lehet detektoros rádiót építeni,kísérletezni "krumplidetektorral",és,még működik is.
Na,de nem egyszerűbb egy diódát odadrótozni a krumplidetektor helyére?  

Míg ezekkel tököl az ember,lehet mást is csinálni,amiből pénz is van.

Aztán,már belehet menni a boltba diódáért,vagy ahogy Kulcsár Zoli említette pld.,a  
http://webshop.klima.hu/product/list/cat_id/136" TARGET=_fnew> Westerform csőért.

És,akkor még megmarad az építés öröme is,csak a kínlódást,tökölést iktattad ki a folyamatból.

Szólni fog a diódás rádió,és nyomni fogja a meleget a Westerform-csöves kollektor is.

4um5b65d

Nem véletlenül csinálják sörösdobozból.
Vékony falu kell , hogy legyen.
Asszem minden doboz aljából meg valami légcsavarokat raknak bele a turbulencia fokozása miatt.

PSoft

Nahhh....

Erről beszélek "nyuszómuszó" .:))

Akkor meg,még körömollóval vagdossam a kis propellereket is,..... hogy meglegyen a megfelelő turbulencia.[#csodalk]

Szerintem,az ilyen sörkollektor projektek nagyon nagy százaléka,csak "álcázó hadművelet".

-Hova mész drágám?
-Hova mennék,... hát anyagbeszerzésre!!!
Irány a kocsma,nyolc-tíz sör ledönt,üres dobozok hazavisz,.... sufniba gyűjtöget egész éven át.
Minden este megállapít,hogy "húmámennyivan"....

Aztán,jön a tavasz,na meg,a lomtalanítás,és a kukásautó elviszi,szépen,zsákokba kötve az egész gyűjteményt.
Mikor a kukás kifordul a sarkon,akkor jön a nagy felismerés,hogy "húúúvazzeee,mégse köllött vóna kidobni".
Aztán,a következő nap kezdödik elölről,illetve folytatódik a szorgos gyűjtögetés.