Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

PSoft

http://www.youtube.com/watch?v=x6wVwYYZqeg" TARGET=_fnew>ERRE gondolok.

Kapanadze generátor.
Én nem nagyon hiszek benne.:)

Devecz Miklós

Ezt speciel nem ismerem, de már sok hasonlóval találkoztam. A vége az volt mindegyiknek, hogy az energiát nem lehet a semmiből nyerni. Aki ezt meglépi, az megérdemli a nobel díjat :-)

Rabb Ferenc

Azannya! 200W be, 2000W ki. Ez sokkal jobb mint a 300%-os "hatásfokú" kavitációs ketyere.

Csak azt nem értem, miért kell mindegyikhez egy jó vastag hálózati kábel is? [#conf] Vagy az csak az önindítót táplálja? [#eplus2]

PSoft

Nem én építem a ketyerét mint ahogy írtam is,csak a véleményetekre lettem volna kíváncsi.:)

Ötven fölött az ember nemigen hisz már az efféle mesékben.:(

De Ő(a kollegám),meg a haverja még csak huszonévesek,tele ambícióval.

Hogyismondják?: Ők még fiatalok,még "pénzt is találhat"-nak.:))

Devecz Miklós

Jó nekik. Szivesen cserélnék velük. Én még most is kapható vagyok egy jó kis plusz energia kinyerésre, de közben mindig rájövök, hogy ez nem megy.

s7manbs8

Attól, hogy valaki fiatal, nem mentesíti attól, hogy hülyeségekkel nem szabad foglalkozni, kivéve ha annak valami tapasztalat szerzés a célja, vagy csak időtöltés, hobbi. Ugyanannyi energiával érdemes értelmes, véghezvihető dolgokat csinálni, ahhoz is kell bőven sok a kitartásból. :) Mondjuk az ilyen elszólások kivételével, mint "Már pedig az égből nem eshetnek kövek"...:) Mert ezt mi bizonyította.

s7manbs8

Példaképpen több értelme van sörkollektort csinálni, normálisan beépíteni egy házba, közbe előtte persze meg is inni a dobozokban levő nedűt, jó társaságban. :)

4um5b65d

Ennél a kavitációs genyánál, mi a fene az ott a tengely közepén két oldalról ?
Nem teljesen fogom a lényegét, valami tömszelence lenne ?

PSoft

Ebben az esetben,persze a hangsúly a nedűn van,nem a kollektoron.:)

Mert,ha a nedűt megiszod,úgy kimelegszel,hogy nem is kell a kollektor.:))

Antal Sándor

Volt kb 10 éve a magyar tv adásán egy filmecske amire felkaptam a fejem.arról szólt hogy kishazánkban van egy úr bizonyos SZABÓ LÁSZLÓ aki olyan gépet fejleszt aminek csak az elindításához kell energia,ha működik akkor ellátja magát árammal,és még plusz energiát is termel.
Sokáig nem hallottam a dologról ezek után,aztán a neten tudatosan keresgélve elég sok infót találtam róla.http://www.youtube.com/watch?v=vDeXTXYFKAY" TARGET=_fnew>ITT van például egy angol nyelvű bemutató videó amin látszik hogy nem kicsiben próbálkoznak.
Aki figyelmesen végignézi annak feltünhet hogy  Egely György is résztvevője a bemutatónak.
Nem titok hogy mágnesességen alapuló forgó gépről van szó.
A látottak alapján nem tudom eldönteni hogy kamu a dolog vagy sem,de ha az akkor sok pénzt és időt öltek bele hogy másokat megtévesszenek.
Akit érdekel http://www.gammamanager.com/gallery.html" TARGET=_fnew>ITTis nézelődhet.
Kis idő ráfordítással elég sok publikációt lehet róla fellelni.
Érdekes!

ANTAL GÁBOR

Érdekes de baromság. Én a minap kaptam egy e-mailt ahol a magyar feltalálót ( a lázasszemű feltaláló kategória) méltatják . A levélben a miskolci egyetem néhány professzora is fel van sorolva akik a mérési jegyzőkönyveket aláírták. Na nemrég beszéltem az egyikkel. Ők alártak egy olyan titoknyilatkozatot ahol kötelezik magukat a titoktartásra és aláírták a mérési jegyzőkönyvet. De a müszerezés mikéntje az titok, a műszerek nem hitelesek, sőt még azt sem lehet tudni hogy nincsen e a rendszerben titkos energiahozzávezetés. Magyarul vakulj magyar!

ANTAL GÁBOR

Egyébként egy rosszul sikerült hőszivattyú lehet a lényeg. Köztudott hogy a hőszivattyúval mechanikai munka árán a betáplált teljesítménynél nagyobb fűtőteljesítményt kapunk (persze a környezet hőtartalmának  felhasználásával) Ha az igy nyert hőtartalmat egy körfolyammal (pl stirling motor vapordyn motor, stb ) újra mechanikai munkává alakítjuk akkor elvileg mechanikai munka többletünk keletkezik (a stirling hatásfok miatt elég necces a dolog).De az örökmozgó azért nincs még feltalálva mert a környezet szépen HÜL.

ANTAL GÁBOR

Kis túlzással a szerkezet egy túlbonyolított "szomjas kacsa" (reklámtárgy az üvegtechnikusok vitrinében) ami ugye örökké mozog mert a feje fölötti levegő hőtartalmát a párolgás csökkenti. Vagyis van egy szerkezet ami mozog, de a környezet HŰL

000000000

Egy ismerősöm épített sörkollektort és működik neki frankón.
Annak idején az Index Fórumon végigkövettem az első magyar sörkollektor építését.

000000000

Készítettem én is sörösdobozos kollektort próbaképpen, 90x140 cm méretű.A falra van felszerelve, üveg az eleje és egy jégverést nem birna ki a tetőn.Akarok 2x 2 m2 méretűt készíteni amihez lexan lemezt kell még beszerezni,itt a környéken ritka.Ezt a tetőre fogom felszerelni.Érdemes vele foglalkozni mert ez valóban működik ha süt a nap akár o fokban is.