Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Olvastam erről valamit..
Valószínűleg nem kamu.
A hajócsavaroknak pont ez az egyik problematikája, hogy ezek a buborék robbanások tönkreteszik.
Szóval valami ilyesmi lehet a dologban.

000000000

Ez egy kb 8-10éve lerágott csont már.
Anno még a híradó is leadta ezt a hírt.
Abban egy Amerikai tűzoltóság meleg vizét csinálták vele.
Talán még megvan a gépemen egy kisebb készülék tervrajza is.

Kristály Árpád

Nem tudom mitől magyar....
Keres rá a googlival...Youtube-on a készítésről is van videó!
Üdv.: Árpi

000000000

Ha jól tudom az élelmiszer, gyógyszer és az olaj iparban is előszeretettel használják.
Olyan anyagok is összekeverhetők vele amik gyakorlatilag nem elegyednek egymással, pl: olaj és a víz.    

s7manbs8

Lehet a hírek nagy része csak azért van, hogy legyen valami, azt hiszik elfelejtettük és elővesznek mindent újra. :)

000000000

Meg is találtam a terveket.

http://cnctar.hobbycnc.hu/P%e1l/iz%e9/kavit%e1cios%20k%fcty%fc.JPG" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/P%e1l/iz%e9/" TARGET=_fnew>És itt van a többi

Rabb Ferenc

Lehet, hogy a kavitáció létrejöttekor hő keletkezik, de hogy háromszor annyi, mint amennyi a létrehozásához kell - hát ez kissé necces [#nemtudom]

Akkor már érdemes lenne a hővel gőzt fejleszteni, belevezetni egy turbinába, és azzal hajtani az egészet [#vigyor2]

Aztán már csak ki kellene várni, amíg beindul a láncreakció. Vagyis a fennmaradó kétszeres energia a végtelenségig növeli önmagát [#wow1]

Vagy valamit félre értettem? [#idiota]

MoparMan

emlékeim szerint meleg vizet és gőzt állítanak elő vele

000000000

VighLajos

Meg a a szivattyúk halála is a kavitáció.
Valami összefüggése van a Raynolds-számmal, de hogy mi, azt már elfelejtettem.[#falbav]

Antal Sándor

http://www.youtube.com/watch?v=yh_-DUKQ4Uw" TARGET=_fnew>ITT van az amerikai video,arrafelé hydrosonic pumpának nevezik.
Láttam már több hirdetést ahol komplett rendszert árultak ezzel a megoldással,fűtésre és használati meleg víz előállításra.
Valószínűleg nem hozza azt a hatásfokot amit emlegetnek róla,de azért kíváncsiságból lehet hogy ki kellene próbálni.
Annyira nem bonyolult szerkezet.

PSoft

Devecz Miklós

s7manbs8

Szóljál, ha több energia jön belőle, mint amennyi bele, én is építek egyet gyorsan. :) Eléggé energia éhes vagyok, főleg, ha ingyen lenne. :)