Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

t334wehtf

s7manbs8

Most olvastam, hogy a felcsúti szélerőmű feltaláló azt írta, hogy sajna úgy néz ki megint úgy jártunk, hogy nem kellett a próféta a hazaiaknak, mehet külföldre, aztán a licencet vehetjük vissza. Elég szomorú, meg megnéztem egy videót a vízégető zsonglőrtől is megint, ez egy másik volt, illetve lehet nem láttam emezt, Nyíregyen kilyukasztott egy vékony lemezt a lángcsóvával.

keri

Én egy kicsit szkeptikus vagyok ezzel.
A szélkereke biztosan működik, és az előnyös tulajdonságait is elhiszem, csak az nem derült ki számomra ez mitől lenne az ő találmánya?

Nagyon vízplazma szerű marketingje van, miközben semmi konkrétumot nem találtam, arról mitől jobb az ő konstrukciója mint a többi ugyan ilyen kinézetű turbina, aminek véletlenül ugyan azok az előnyös tulajdonságai mint az övének.

keri

http://www.windcraft.hu/news/3.html" TARGET=_fnew>Itt a hivatalos honlap....semmi konkrétum.

Na meg ha én kitalálok egy ilyen szerkezetet, és levédetem a szabadalmat, akkor neki állok kicsiben gyártani. Ha anyira jó és olcsó akkor ebből megszedem magam, és már tudok nagyobb projekteket finanszírozni, és esetleg a bizonyíték nem ígéret elven a befektetők is készségesebbek lesznek.

Rabb Ferenc

A ma divatos sötétzöld (nagyon sötét) agyrém. Tíz méter alatt a szélsebesség töredéke a magasabb rétegekben lévőnél. Ez az ember még nem méretezett üzemi és túlélési szélterheléste szerkezetet.

Dániában a tengerparton jó lehetne, mert ott legalább akkor is fúj a szél, amikor nem [#vigyor2] De valamiért ott sem ezt a konstrukciót alkalmazzák. Talán mert rettenetes vízszintes erők terhelik feleslegesen a nagy felületű, széllel szemben mozgó oldalát.  

De nem ez az alapbaj, hanem az, ha ezt egy semmihez sem értő EU-s tintanyaló elkezdi melldöngetve támogatni. Még a végén kötelező lesz mindenkinek építeni egyet az erkélyre [#eplus2]

s7manbs8

Csuda egy honlap, Azok az egymondatos kijelentések és a tartalmuk.

Mindjárt csinálok egy ilyet magamnak és  lesz rajta egy új típusú szélerőmű. A működési elve az lesz, hogy egy műholdhoz kötök egy kábelt és azon lesz egy vitorla és a föld az éggel együtt zöld színű lesz és korlátlan... :)

Rabb Ferenc

Szabadalmaztasd! Csak a madarakat ne zavarja. Ja, és legyen egy lagalább 36 ezer kilométer hosszú vitorlaköteled, mert csak azokat a műholdakat lehet pórázra kötni. A közelebbiek össze-vissza röpködnek.

Apropó, sötétzöldek! Felénk a közelmúltban megakadályoztak egy patakmeder kotrást, az ottani "élővilág" védelmében. Nyáron néha kiszárad, tehát nics olyan túl változatos és értékes élővilága. De egy hirtelen tavaszi olvadáskor, vagy többnapi erős esőzéskor elönt jónéhány lakóházat, kertet stb. Ez persze nem számít, csak a Breki és barátai...

keri

keri

Különben is védjük a fákat! Együnk hódot!
Én is rajongok a zöld megoldásokért, és hiszek bennük, de a sötétzöldeket nem szeretem.

Amikor jönnek azzal, hogy nem kell atomerőmű, mert mi a konnektorból vesszük a villanyt...

000000000

A kettöt kombinálni!
borus idöbe szél töbször fuj...
napsütésnél a szél kevesbé fuj....

000000000

s7manbs8

Ezt láttátok már ?

http://toochee.postr.hu/gravitacios-lampa" TARGET=_fnew>Gravitációs lámpa

Én számoltam és nem értem, hogy tud 40W- os izzónak megfelelő fényt adni órákig leddel is.

1m magasan, 1 kg tömeg =  9.81N*1m = 9.81 Ws = 9.81 W  1 másodpercig pl. 1W-os  LED világít 10 másodpercet

50kg -mal ugyanez  500 másodperc = 8percig világíthat,  

3 méter magasra emelve 50 kg  24 percig adhat le egy Wattot  

W=F*s=     1kWh=3600Watt*s