Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

PSoft

Én úgy gondoltam eddíg,hogy a sík üveglapot "ráfeszíted" egy domború felületre,(persze a ráfeszítés képletes)majd utána a foncsor,és kész a tükör.

A domború-homorú,meg attól függ,hogy melyik felén a foncsor.

keri

Igen, a borotválkozó tükröket így csinálják, de egy távcsőtükörnek pontatlan lenne.
Azt csiszolják ugyan úgy mint a lencséket.

PSoft

s7manbs8

Mi a terved velük ? Ezek elég vékonyak egyébként, távcsőtükörnek a vastagságának az átmérő 1/6 körül célszerű lennie, minimum 1/10, tehát ekkoránál 15mm vastag legalább, mert egyébként mind a megmunkálásnál csiszolásnál, mind a távcsőben való felszerelés rögzítésnél egész minimális erőhatásra annyira elromlik a képe, hogy életlen, homályos stb. lesz. Bár  rugalmas alá téttel, csiszolásnál is minimális erővel, de viszont sokkal több idő alatt lehet megmunkálni. Annyira érdekelne, ha neked nem kell, hogy pl. egyet megcsiszolok kipolírozok neked, a másik háromért  cserébe, annyi próbát megérne. A most csinált 20 centisemet 3 napig csiszoltam, már eddig 50 órát políroztam és még nincs kész közel sem. Ezekből pl. egy 1200 mm fókuszút meg lehetne csinálni talán aránylag ennyi idő alatt.

PSoft

Pár éve másfél hónapot dolgoztam a városodban.
Nagyon tetszett a város,és a http://www.termalpanzio.hu/" TARGET=_fnew>PANZIÓ is ahol laktunk.
Egy dolog,ami nem tetszett,az a kurvasok,vastagra hízott fekvőrendőr.[#vigyor1]

Hogy tudtok Ti így közlekedni a városban?

Nah,...
a pár ott eltöltött hét emlékére TIED a négy üveglap.:)
Ha egyet nekem szánsz belőle,azt megköszönöm,de siess ám vele,mert már lassan kéne borotválkoznom.:))

Dobj egy postacímet,és a postáért a Tiéd!

Jah,...
Van egy 1600x800x20mm-es üveg asztallapom is fölöslegbe.
Abból mennyi tükröt lehetne kanyarítani.:)))

keri

Az komoly. Ebből elektron kenterbeveri a Huble űrtűvcsüvet is.

s7manbs8

Főleg, ha kettészelem a vastagságát, akkor még nagyobb felülete lenne. :)

000000000

Kristály Árpád

Halihó!
egyszer már téma volt...de van újjabb info:
http://fmh.hu/cimlapon/20110318_zold_szeleromu#s=rss" TARGET=_fnew>Magyar szabadalom sikere

Árpád

Bencze András

keri

Újabb konkrétumok nélküli marketing maszlag [#szomoru1]

Továbbra sem kaptam választ egy egyszerű kérdésre:

-Mitől más ez mint az ugyan ilyen kinézetű függőleges tengelyű szélturbinák?

Ami ebben a cikkben új, az energia tárolás.
-Hogy oldja meg? Mitől olyan korszakalkotó, a meglévő megoldásokhoz képest?

Nem véletlenül nem fogadta el a tudományos közösség, mivel senki nem tudja a választ ezekre a kérdésekre és a tudományos közösség nem veszi be a marketingszöveget bemondásra.

keri

Egyébként csak nekem kezdődik szürke alig látható apró betűvel úgy a cikk hogy "hirdetés"?

Én örülnék legjobban ha igaz lenne, de jelenlegi információk alapján nem lehet megítélni hogy ez szimpla csalás a befektetők pénzét célozva, vagy csak egy szerencsétlen rosszul managelt feltaláló.

Rabb Ferenc

Energiát termelni a semmiből, igen macerás dolog. 0,4m/s szélsebességnek (szinte észrevehetetlen fuvallat) nincs energiatartalma. Tehát kinyerni sem lehet belőle semmit. Főleg az épület tetejének a közelében kb 2,5 métermagasan a legrosszabb a helyzet. Amit szélnek lehet nevezni, az 10 méteres magasság felett kezdődik.  

Talán nem véletlenül vannak a szélturbinák 50 méter körüli oszlopokon, 30 méteres lapátokkal.

De ezek meg a sötétzöldeket zavarják - mondván megzavarja a madarakat.

De csak ott, ahol fúj a szél. Dánia, Norvégia, Németország északi része...

http://zoldtech.hu/cikkek/20091124-ATSZ-kozlemeny" TARGET=_fnew>A BME véleménye. No comment

svejk

Arról is mesélhetett volna a koma, hogy mikor fizeti ki Varga Pistát!  [#boxer]

sasi

Egyfajta szabadalom zanzásított története:
 Ötleted megszületik egy függőleges tengelyű szélerőműre, mert kreatív vagy és hiszel benne.

A szabadalmi hivatalban eltöltesz fél évet, tanulmányozva a hasonló erőművek szabadalmi leírásait, mert kitartó is vagy, így pontosan meg tudod fogalmazni úgy a beadványodat, hogy abban legyen újdonág számba eső elem is.

Nem csalni akarsz, csak nagyon hiszel magadban.

Keresel befektetőket, alakítasz egy szervezetet is, még az állami is hisz neked, de valahogyan mégsem tudsz produkálni semmit (a kommunikáción kívül), mely meggyőzné a befektetőket, mert még egy pici prototípust sem tudsz produkálni, ezért te vagy a megnemértett … stb.

Ez nem a linkelt cikkre célzás, egyébként is aki magára ismert, az csak a véletlen műve lehet…