Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Egyébként valamilyen mechanikával, hogy lehet  jól visszaalakítani  tárolt energiát, egy lenyomott rugót is vagy súllyal pl. ?

keri

http://science.howstuffworks.com/environmental/green-tech/sustainable/gravity-powered-lamp.htm" TARGET=_fnew>Csak álmodozás. A végén leírja hogy hány tonna kellene valójában :)

A terven látható lámpában 4,5kg a súly, 147cm magasról.
Az 64Ws
4 óra működést ír
Vagyis 0,00044W fényforrás kellene.

keri

Erre találták ki a generátort :)
Legjobb közvetlenül.
Nézz meg egy zsebóra spirál rugót, az nagyon hatékony szerkezet.

keri

A probléma azonban az, hogy sem a rugóban, sem a súlyokban tárolt energia nem túl sok.
Sűrített levegő, vagy egy forgó tömeg több energiát tud tárolni, ha a mechanikához ragaszkodsz.

s7manbs8

Akkor a gyanúm bebizonyosodott, hogy mennyi hülye tudományosnak látszó cikkel hülyítik a népeket hihetetlen.

000000000

még kelene egy kicsit kalkulálni mechanikusan....

4w eletromos fogyasztásbol lehet csinálni 40W izo fényét a erre megfelelö power led tipusal![#vigyor]

PSoft

Hogy állsz a "lencseproject"-el?
Megeggyeztél már keri-vel az üvegre?

keri

Az eredeti cikk nem hazudott.
Eredetileg ez egy dizájnterv, aminek az elejére írtak egy álmodozást, de a végén leírták hogy ahhoz még fejlődnie kell a technikának.
Csak a sok copy paszt blogger ezt már lefelejtette.

keri

s7manbs8

A kérdés majdnem válasz is, most pont állok vele, egyébként  nagyrészt ki van polírozva,   majd most jön a paraboloid felület belepolírozása, jelen pillanatban is ha beezüstözném, már  mutatna valamit a középső része elég tisztán ,  kis nyílással.

s7manbs8

Van pár TV képcsövem, abból tudok kivágni párnak való anyagot.

PSoft

Most miről is beszélsz?
A tükörről,vagy a lencséről?
Én a lencsét kérdeztem.

s7manbs8

Tükörről, lencsére  nem emlékszem , hogy akartam volna csinálni.

PSoft

Bocs...

Valahogy a vastag üveggel kapcsolatban a lencsére asszociáltam.:(

Nézd csak...,mit találtam tavaszi "rendrakás" közben az egyik fiókomban:

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/kep/Lencse%fcveg/IMG_0715.JPG" border=0>

150-es átmérőjű,9,5mm vastag "nézőüvegek".
Négy darab van belőle,selyempapírba csomagolva.:))

keri

Alapvetően nem különbözik csak a tükörnél a végén rágőzölnek alut.