Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Nem értek veled egyed.
Igenis nagyon sok mindent kürtölnek világgá "ingyé".
Az emberekben hatalmas a közlési vágy.
Nem is kell messzebb menned, mint ide a fórumra.
Nagyon sok mindent ingyen kapsz a fórumtársaktól.
A perpétum mobile sem egy fizikai dolog. Az építéséhez szellemi terméket veszel igénybe, ugyanúgy mint ha itt egy szakmai tanácsot , ötletet kapsz.  
Meg merem kockáztatni, hogy a fórumon elhangzott, lerajzolt ötletek közt volt olyan is ami világszabadalommal is védhető lenne.

Ilyen volt például az általam fél éve közzétett, és sokaknak tetsző eszterga állóbáb "műszaki dokumentációja".
[#eplus2][#buck][#nevetes1]

000000000

„Az emberekben hatalmas a közlési vágy. „

Hát persze!
Én is összehordok tücsköt-bogarat. de nem sok haszon van belőle.
Viszonylag apróságokban biztosan segítünk egymásnak.
Inkább, csak lexikális tudás az, amit szívesen tovább adunk. Olyan, amit tankönyvből, szakkönyvből, gyakorlatben összeszedünk.
De azért egy világmegváltó ötletet, azt biztosan maga csiszolgat és próbál pénzt csinálni belőle.
Ettől, még nem biztos, hogy pénzéhes az illető.
Csak meg szeretne élni.
Az ember úgy van összerakva, hogy egyikrésze kihasználja a másikat.
Mondjuk. Közreadnék egy tuti ötletet, ami jó ugyan, de pénz kellene a megvalósításhoz.
Akinek megtetszik az ötletem és van is pénze, hát még tovább tollasodik belőle.
Szerinted, majd eljön hozzám, hogy adjon a léből, mert az ötletem nélkül semmire nem ment volna?
Ezen a bolygón biztosan nem!
(Másikon még nem jártam.)

Én is szívesen tovább adom a „tudásom” ingyen, mert nem sokat ér.
Biztos ezért adom ingyen, mert senki nem adna érte egy vasat sem.

4um5b65d

Nem lenne biztonságban az életem, ha feltalálnám az örökmozgót, hacsak rövid időn belül nem publikálom.
Az olajsejkek elvágnák a torkomat és erre a nyakamat teszem.

000000000

Ez is egy ok lehet, amiért komoly dolgok nincsenek a neten.

000000000

Pedig de. Sőt még alapítványok is vannak, hogy segítsenek. :D

Kristály Árpád

Halihóóó
Érdekes téma....egyszerű s szerintem simán megvalósítható....
http://www.max-carpfishing.it/lang2/maschine_fur_pellets.html" TARGET=_fnew>Pelét gyártóóóó

000000000

Igen! de ezzel halkaját gyárt horgászathoz , és nem fütésre használt pelletet.

Kristály Árpád

Bocs Pál!
Biztos igazad van!
Sajnos nem tudok ilyen szinten...
Azért, szerintem nincs akadálya, hogy másra használd!
Kárpotlásul:

http://video.tellytube.in/video/Mt0QQe6Eetw/Small-Micro-Biomass-Fuel-Briquette-Presses-made-from-Wood.html" TARGET=_fnew>Fából vaskarika....

Kristály Árpád

Kristály Árpád

Ezt nem nehéz kiprobálni...
Szerintem, országszerte rengeteg a kartonhulladék s egyébb...ág, levél, forgács...stb
http://www.youtube.com/watch?v=0lCvd4UkNuQ&feature=related" TARGET=_fnew>Ajánlom kiprobálásra