Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Legjobb ha egy ablaktörlő motor is van rajta, ami szervóként működik.

keri

Parabola jobb. És nem kell vastagnak lennie, ha növeled a fókusztávolságot, igaz akkor a pontosságának is növekednie kell ha jó fókuszt akarsz.
Aluból lehetne kimarni, azt polírozni és máris használható.

000000000

2x2M felületel amit anno tervezten az csak nyitot szerkezetes megoldásra lehet megcsinálni ép amit irsz hogy a szél átjárjon a nagy felölet kötöt ahogy  #1100 linknél is van!

doil

Így van ez igaz mindenre ! a tükör fakul , a fóliáról nem is beszélve , a chrom szintén , és még sorolhatnám , Talán Arany :) ja az túl drága lenne :)

s7manbs8

Egy a biztos, ha nyáron minden magyar menyecske kimenne a szabadba parabolával főzni, megszűnne az ukrán gázfüggőségünk egy kevéske mértékkel. :)

keri

Az a vályús megoldás viszont jó, CNCvel meg lehet csinálni a merevítőket, és egy polír alu lapot ráhajtva az megfelelő lehet vákumcsövekre.

000000000

egyébként a mezei tükör sosem megy tönkre ha levan védve ahol elvan vágva az üveg az az szélein kivülröl befelé halad az oxidácio ezt ke csak levédeni a tükör hátuján a festék is örök élet amivel pár éve bevonják nagyon masziv festék!
anap nemsokat roncsol a tükrözö felületen mert szinte nagyrésze viszaverödik.... nem elnyelödik!

aajydmb6r

Üdvözletem mindenkinek!

Az általam említett merevlemezek tükrözéséhez linkelnék pár képet. Csak hogy szemléltessem, hohttp://kepfeltoltes.hu/110211/HDD_lemez3_www.kepfeltoltes.hu_.jpggy mennyire is tükröz a felület

aajydmb6r

No, a kép nem jelenik meg, ezúton kérném a modik segítségét.
A lényeg: ezeket a lemezeket is simán fel lehet vagdosni, tisztogatása alkoholos kendővel is történhet. Én a nejem körömlakk lemosóját használtam erre a célra :). Fénytörés nincs.

000000000

http://kepfeltoltes.hu/110211/HDD_lemez2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

aajydmb6r

Köszi Bodi bá'!

Kedvcsinálónak, ahogy a képen látszik 2x2 cm-es négyzetekre karcoltam a lemezt, így 20db négyzet vágható ki, a lemez átmérője 13cm. A normál Hdd lemezekből persze kevesebbet lehet kihozni.
Összegzésül; akinek sok vinyó lemeze van és van kedve a pepecs munkához, ezek a lemezek tuti alapanyagul szolgálhatnak.

doil

Szia :)
A fene egye meg a lemezeim 50 százaléka üveg :( törik mint a ropi :( sajna az ujjabb vinyók lemezei üvegből készültek :(

aajydmb6r

Nem is olyan rég vinyó bontó lázban voltam. Szétbontottam vagy 250db-ot és nem ezeket az újakat, hanem egy csomó régit. Úgyhogy el vagyok látva rendesen, a 95%-a alu lemez.

sasi