Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Napelem, napkollektor és szélgenerátor. Technika és készítés

Indította rty42, 2025 szeptember 20, 12:58

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

A semleges csevegőben úgy két-három hónapja linkeltem egy valami mágneses forgó bizgentyűt.
Azt próbálgasd inkább, a perendevbe már sokan belebuktak.

Valami ilyen szöveggel írtam a hozzászólást , hogy: "szerintetek működhet ez?"

nmnrsytc

Hát igen korrekt leírást nem igen találni de persze mindegyik ami a neten fenn van "tökéletesen működik"

sanka74

Sziasztok! A mágnesmotorról mi a véleményetek? Elég sok video van róla, foglalkozott már valaki komolyabban a dologgal?

sanka74

5bzs27u7

Nem működik! A tulaj épp bíróságon kérdez feleleket játszik, a sok átvert befektető miatt.

5bzs27u7

Azt azért ne feledjétek a NET 90%-ban kamu.
Nehéz megtalálni a valóban életképesnek tűnő dolgokat.
Ha érdekel magánban keress. Már pár "hülyeségen" túl vagyok.

Rabb Ferenc

Bármelyik variációt nézed, mindegyiknek van egy holtpontja. Meg sem kell építeni, csak lerajzolni, és ott mozgatni. Pillanatok alatt megtalálható az a pont, ahol a taszító és vonzó erők egyensúlyban vannak. Ettől jobbra-balra pedig szimmetrikuis a rendszer.  

Innentől pedig már teljesen lényegtelen, hogy mikor áll meg. Három fordulat után, vagy 15 perc múlva... Ezt csak a csapágyazás minősége és az egész kacat tömege határozza meg.  

A gif animációk és a félig takart homályos videók remélem nem villanyoznak fel túlzottan.

Rabb Ferenc

000000000

Mert Te felraknád, ha sikerülne egy használható "perpetum mobile" dolgot megalkotnod?
Nem azt mondom, hogy létezik olyan. De ha megcsinálnád, odaadnád a világnak "ingyé"? [#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

Mert én biztosan nem.

sanka74

Sziasztok! Köszi a reagálásokat, valahol én is erre gondoltam, olvastam az Egely könyvét (Tiltott találmányok) ott is írnak érdekes dolgokat, pl Tesla villanyautója.

s7manbs8

Ha belegondolsz, Isasc Newton meg a többi emberke micsoda eszközt adott a kezünkbe ingyen  és bérmentve, ők nem titkolták, szerinte az az ember egy ufó volt... :)

s7manbs8

Attól, hogy valami érdekes, nem biztos, hogy sok köze van a valósághoz, hány fantasztikus regényt írtak már.

000000000

Konkrétan Newtin-ra gondolok.
Meg hogy ingyen. Ez azért nem kicsit meredek kijelentés.

Mert szerintem, dolgozott valakiknek. Feltételezem, nem kis pénzért. Azoknak adta, ha adott egyáltalán valamit.
Azok, meg marha drágán nekünk.
Amolyan "új influenza elleni" semmit, ami nélkül kicsit azért jobb.
Szóval, nem volt jó a példa.
Volt azért kevés ellenpélda is.
Pl. DI-PER-TE
Vagy a gyermekágyi láz megelőzése.
Azokat a kutatásokat inkább a szakmai kihívás motiválhatta.
Pelikán Józsi óta tudjuk, hogy az ingyen, az mérhetetlenül drága.

000000000

Ezt azért nem tudom kihagyni.

Newton előtt is lefelé estek az almák.

Azt nagyon jól leírta, hogy nem.
Az vitte volna előre a tudományt, ha azt is tudja, hogy de igen, így bizony meg lehet oldani.
Erről azért nem volt szó ugye?