Hobbi szikraforgácsoló gépek

Indította gaben, 2024 április 09, 16:00

Előző téma - Következő téma

3ztiz2p39

Igen elvileg egyen potenciál.
A generátor kimenete le van kötve közvetlen a gépvázra.

A munkadarab ugye szikraforgácsoló lévén lin kocsikon  mozgó fém "kádban" van, de ugye a lin kocsik nem vihetik át a GND-t.

Frekvencia passz... impulzusüzem van, szerintem néhány száz Hz-től a pár kHz-es tartományban.

A kábel hossza gondolom minden gépnél ugyanakkara.

3ztiz2p39

Az elvi kérdésen túl a nagyobbik baj az, hogy honnan a túróból tudnék ilyen kábelt beszerezni?
A belső ér 4 mm2 -ráadásul finomszálas 300 x átm.0,13 mm-
A harisnya is komoly réztartalmú, de az nem lett kiszámolva.

A Linzinél 1x2,5-ös a legnagyobb elvi méret, de még gyártásban sincs.

Most jut eszembe lehet azért van az egész cirkuszolás a bekötésben mert nem egyforma a belső ér és az árnyákolás keresztmetszete és így tették egyenlővé?

3ztiz2p39

A belső ér szigetelés átmérője 3,2 mm, a külső szigetelés köpeny átmérő 6 mm

3ztiz2p39

kb. így néz ki
Akár jó is lehetne ha lehetne kapni, no meg nem ártana ha a szigetelése valami komolyabb lenn, mert ugye ez a kábel víz alatt van.

3ztiz2p39

A szakmabeliek azt mondják csak a gyári kábel a jó, mert meglátszik a vágás minőségén, stb.  de magyarázatot senki nem tudott adni.

Már nem kevés elektromos berendezést széttúrtam, de nem találkoztam ilyen kábelezéssel.
Így amíg nem értem a működését addig én csak cirkuszi varázsszernek tudom látni a dolgot. :(

000000000

Koax kábelben a 25, 12.5 vagy 10.8 Ohm hullámellenállásúak néznek ki hasonlóképp.
De sajnos az sem ilyen litze huzal szerű

PL ez egy TC12 teflon kábel pár Khz-en 2kW-ot biztos kibírna.

000000000

Aminek köze van a rádiófrekvenciához az tényleg hókuszpókusz.
A kábelezés is valamiféle illesztésre utal mint valami koax balun.
És ez mellet 2x akkor áramot tudnak átgyűrni a kábelen.
Ha józan paraszti ésszel nézel rá arra amit rajzoltál te is rájössz. [#papakacsint]

d30xhrezp

Üdv!
Tömbszikra forgácsolás.
Rapid kés átfúrása.
Mivel elfogyott az ioncserélt vizem,olvadt hóval próbáltam meg és ezzel is jól működik.
Sima csapvízzel sokkal rosszabb.
Így a hó ipari újrahasznosítása megoldva .[#csodalk]
Most megyek össze szedem a havat a szomszédok elöl meg a közútról Ők úgy se tudják újrahasznosítani .[#vigyor4]

iv43r83d

4umhue7vh

[#falbav]én meg veszem a drága petróleumot![#falbav]

4umhue7vh

Tavaly nyáron egy ösrégi, magyar, egérrágta tömbszikrát élesztettem úja, természetesen azóta sem használtam semmire.

7gsdrbw03

Üdv!  A gépet is te készítetted? Engem érdekelne,hogy hogyan,és miből. Előre is köszönöm! Egy kis szikraforgácsoló jó lenne![#vigyor4]

d30xhrezp

Hát igen aki megteheti,szegény ember hólével főz!
[#vigyor4]

7gsdrbw03

Gyűjtöm én is a hólevet,míg lehet!

4g68ngash

Ha már hólé, ilyen minőségű lágy vizet lehet előállítani majd nyáron is :) Akvarisztikai boltban lehet venni ioncserélő gyantát, és azzal tetszés szerint lehet beállítani a vezetőképességét a víznek.