Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hobbi szikraforgácsoló gépek

Indította gaben, 2024 április 09, 16:00

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Ha nem cnc a cél hanem csak egy beletört menetfúró vagy izzítógyertya kiszedése akkor ezt is érdemes megnézni:
http://mikesworkshop.weebly.com/a-spark-erosion-apparatus.html" TARGET=_fnew>szikra
http://mikesworkshop.weebly.com/a-spark-erosion-apparatus-mk-3.html" TARGET=_fnew>szikra1

000000000

EZERMESTER
RÁDIÓECHNIKA

eredeti áron eladó... (néhány évctized)

István83

Startszikra fúró egyszerűsített változata.
És sokkal gyorsabban lehet vele haladni mint egy  
tömbössel,a felület rovására.De ilyen munkára  
tökéletes.

svejk

Te  aztán szerencsés ember vagy, alig 1 hónapja regisztráltál és máris egy szakmádba vágó topic nyílt! :)

Remélem mi is leszünk olyan szerencsések, hogy majd sok szakmai okosságokat olvashatunk Tőled.
Azt kívánom, a kötekedők ne vegyék el a kedved. :)

h0gi7axwk

Tisztelt Kollégák!

A topic az én kezdeményezésemre jött létre, de mire észrevettem az indítását, addigra csak a 19. hozzászólás lehet az enyém. Mindegy, nem is ez a lényeg, csak szerettem volna mindenkit üdvözölni, aki ide jutott, meg egy pár szóban bemutatkozni.

Az eredeti szakmám gépész, van egy kisebb műhelyem is itthon, de nem ebből élek. Lelkes olvasója vagyok a fórumnak, hobby-ból foglalkozom továbbra is gépészettel. Fejembe vettem egy maró építését, ebben a témában töménytelen anyagot lehet itt találni. Viszont a másik, ami érdekelne, az egy huzalszikra építése hobby szinten. Nem kivitelezhetetlen a dolog, angol nyelvű oldal több is van ilyen, működő gépeket mutatnak be. Viszont magyar nyelvű oldalt nem találtam. Mivel itt a szakma krémje, az egy weboldalra jutó szakember sűrűsége itt a legnagyobb, no meg magyar gépésznek magyar fórumot, hát hajrá!

Tisztelettel várok minden hozzászólást, ötletet, stb, stb.

Nekem az elektromosság nem erős oldalam, csak alapszinten értek hozzá. Azért bátorkodtam a topic témáját felvetni, mert abban bízom hogy az elektronikai rész megépítéséhez kapok tanácsokat itt.

Üdv mindenkinek!
Kerimjade

gk6nzg8h4

Tisztelt Fórumtársak!

Szeretnék egy huzalszikra gépet építeni. Emiatt nagyon vadászom  
Flemming: The EDM How-To Book
könyvét. A googe megengedte, hogy néhány oldalt megnézhessek, és nagyon kecsegtető a dolog, de én szívesen olvasnám tovább is.
 Nagyon kellenének technikai adatok, hogy mekkora huzalnál milyen nagy áram folyik az impulzus alatt, mert aszerint tervezném meg a kapcsoló üzemű tápegységet.
 Volt lejjebb egy könyv linkelve, azt majd átnézem, de az említett könyvet is szeretném, hátha valakinek megvan.
Köszönöm!

000000000

Úgy tűnik, kötekedés nélkül is elment a kedve. Vagy, igazán meg se jött. [#rinya] [#falbav]
Mintha egy ideje túl könnyen nyílnának a topikok.  

gk6nzg8h4

Felületesen átolvastam a lent linkelt "EDM építése" könyvet.
 A laikusoknak is érthető módon, végletekig kimerítően írja le hogyan kell tömbszika gépet építeni.
 Nagyon jó, csak az a baj, hogy huzalszikráról nincs szó.

swghderh5

Én most szeretnék készíteni egy huzal gépet,de csak olyan hobbi kategóriát!! A neten nem sok értékelhető videó van,de találtam 1-2 elfogadhatót.... Az elektronikát majd egy barátom fogja megoldani! "csak" x-y tengelyek kellenek,de aki komolyabbat szeretne az a fejet is mozgathatja le-fel illetve a vízbe,mivel nekem azt tanácsolták,hogy a merített kivitel az járhatóbb út,de ott is érdemes legalább felülről folyatni a vizet!

gk6nzg8h4

A víz folyatás nagyon egyszerűen megoldható. Kisállat és aquarisztika üzletben lehet kapni vízpumpát 2500Ft körül, ami 300mm-nyi vízoszlopot tud emelni. A pumpa le van szigetelve a folyadékkal szemben, hasában egy rotort forgat, ami kiszorítja a vizet. Így a víz feletti rész is hűtve van.
 Szűrővel, és mágnessel biztosítható, hogy ne jusson bele a levált fém. Továbbá nem a tartály aljára kell tenni, mert ott összegyűlik a zagy.

000000000

000000000

Szia,  

A scribden fent van a könyv, 154 oldal.
Ha regisztrálsz, akár Facebook loginnel, akkor le tudod tölteni.
Ha nincs credited, akkor ha bármit feltöltesz, akkor kapsz kreditet, nem nézik mit töltöttél fel.
Ha macerás, akkor adj linket hova töltsem fel, 30 MB.
Esetleg megróbálhatom elküldeni mailben.

Üdv:

ET

d30xhrezp

Üdv!
Egy tömbszikra próbálkozás.
35V-os trafó 2*10000mf-os kondi.A primerrel sorbakötve egy ghl fojtó.Kézi előtolással kb.2 óra alatt sikerült átfúrni 8mm-es vasdarabot.https://youtu.be/4TuT8TvSfDk" TARGET=_fnew>EDM .Tömbszikra forgácsolás próba.

gk6nzg8h4

Millifarad[mF] vagy Mikrofarad[uF]?