Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marószerszámok és karbantartásuk

Indította gaben, 2024 április 09, 15:59

Előző téma - Következő téma

000000000

Szia Péter! Köszönöm szépen, sokadszor viselkedsz így velem....
Persze, én ugyan pár perc alatt minden végereménnyel kiszolgáltalak,
amikor kiszámoltam Neked pl. a fordulatot, stb..., akkor tudod nem
használtam ám én ilyen képleteket.:)
SZERINTED nem hát, semmit sem használtam, ahogy megint írod, hazudod, ... szerinted...:)[#nyes]
Mellesleg azok a triviális alapképletek amit Vakegér beírt ismerve itt már
3 éve egyesek forgácsolási ismereteit (reszelni sem tudunk ugye...:)) )
behelyettesítési mértékegységek nélkül semmit nem érnek. Tessék szíves
talán ezzel is kiegészíteni őket. És önmagukban nem sokat érnek,
mert sajnos számos olyan fontos eddig még nem is elővett forgácsolási
paraméter, korlát van, amiből ezen adatok keletkeznek egy valamennyire
optimálisnak nevezhető forgácsolásnál.

Végül vedd már észre azt, hogy amiket én itt írogatok számszerű eredményeket,
levezetéseket, különös tekintettel az elmúlt 10 napra, azt még KOMOLYABB
szakember itt nem kérdőjelezte meg, nyilván azért nem, mert IGAZ!!!
Te meg egyelőre TANULJ meg egy nyamvadt egyenes oldalélű esztergakést
megköszörülni, és kapásból nyögjed nekem ide ki azt a 10 fontos szerszám
élszöget különböző anyagokhoz rendelten, amitől az FORGÁCSOL!!!
Addig felejts el mindent a CNC-ből. Te meg az AC szervózásra való áttérés,
ugyanmár kérem!:) Röhely a negyedik hatványon ez az egész!:))))

Mindenkinek nyomatékosan üzenem, ezentúl ha Varsányi bármit állít,
ír rólam az én szakmai és emberi dolgaimmal kapcsolatosan, NEM ÉRDEKEL,
nem reagálok rá. Megteheti ezt egymilliószor is. Ugyanis a matematikában
elemi iskolás alaptételkén köztudott, bármekkora számnak a nullával (azaz
a semmi szakmai tartalommal) való szorzata az NULLA.

Legközelebb ahogyan már írtam, és kiszámoltam Nektek egy "mindössze"
300W forgácsolási teljesítményű, de "megrázó erejű, hatású" acél forgácsolást
fogtok tőlem videón látni a csodálatos tárcsaszervós mamuttal!
Majd a 20 mm-es gyorsacél maró rendet teremt itt a fejekben,
a Tiedben meg depláne!:) Lesz mit onnan kitakarítani!:)
Szevasztok!

bmejdz9nu

Lehet, hogy te a H.E.H. azaz  
Hobbysta Elhárító Hivatal képviselője vagy [#nevetes1]

Az elmúlt 10 nap...  
Majd dec. 14-én meg kell nevezned egy konkrét 20W-os DC szervómotort, adatlappal.  
(netán valaki komolyan vette a számításodat és 20W-os motorral csinálja a gépet - ez a félő... de nem hiszem.)
Lehet ez SanyoDenki, Yaskawa, Maxxon bármilyen gyártótól csak kontkrétnak kell lenned. (tipus + adatlappal)
Készülj...  
Legyél gyakorlatias és egyértelmű... A kézzel fogható dolgokat szeretjük mi hobbysták.

DC szervó kontra AC...
Nagyon sok konzekvenciát levontam a Rockwell méretező progival és összefüggéseket megértettem...  
De ez most itt nem téma... majd.
Egyébként is az analóg szervóvezérlést már "lenulláztad" az emberek fejében (már majdnem az enyémben is:)...  
De ez is egy másik téma... biztos digitális vezérlőket csinálsz te is a jövőben...

Készülj a 20W-os motor konkrét megnevezésével!... a ködösítés nem fog menni...

Szalai György

Az amit nagyra becsült digitális technikának hívnak, milliónyi kis analóg tranzisztor végtelenül precíz működése árán jön létre. De hát bizony a digitális technika analóg működésű. Ezért az én fejemben soha nem lesz lenullázva semmilyen analóg technika.
Egy jól megépített analóg rendszer, bizony sokkal egyszerűbben, célszerűbben és üzembiztosabban végzi a feladatát, mint a hangolhatóság jegyében sokszor feleslegesen túlbonyolított digitális szerkezet.

ukcge40u

A motorokat csak szereléssel lehet megnézni, és nincsenek felcímkézve.
Szerintem befejezhetjük a Hurco témát.
A legkisebb is megeszi vacsira a tiedet, és kész. :)

bmejdz9nu

És majd a tiedet is... :) De az volt a kérdés hányszor gyorsabban vacsizza... :) Nem az, hogy eszi vagy nem eszi :)
A hajtott orsóhoz csatlakozó bordásszíjakat sem találtad meg?

ukcge40u

Mondom, SZERELÉSSEL!
Ott vannak az Y végén, burkoltan 1:1 arányban.
Ott van, elhiheted.

Én nem is állítom párhuzamba vele az enyémet, csak a felépítés hasonlatos. Én tudom, mire lesz képes az enyém, és mire képes egy ipari gép. Hiábavaló összehasonlításokat meg nem teszek, mert minek.
NEM ÉRDEKEL, hogy hányszor gyorsabban vacsizza.
Egyébként is, a lassú evés az egészséges... [#eplus2]  

Részemről befejeztem a Hurco témát.
Kéredzkedj be egy kicsit komolyabb műhelybe, és faggatózz, meg nézelődj. Vagy nézegesd a Youtube-on, de engem már hagyj békén ezzel a hülyeséggel, kérlek.

bmejdz9nu

Ja elnézést ezért az utóbbi kérdésért itt a képen látni, hogy a HURCO direkthajtást alkalmaz:

KÉT ŐRÜLT hibát azzonal látni a konstrukción...
Na ezt ha Tibor meglátja... A HURCO is el lesz temetve...

1. direkthajtás
2. túlmotorizálás valami "több Kw-os" AC szervót látok a tengely végén...

http://www.hurco.com/USA/Products/Machining_Centers/Vertical/VMX_Series/Pages/VMX%2024%20Machining%20Center.aspx" TARGET=_fnew>Ilyen vacak szervó hajtáshibás géppel dolgozol? Működik ez a gép egyáltalán? :)

http://www.hurco.com/SiteCollectionDocuments/Hurco/Products/Machining%20Centers/VMX%20Series/VMX24/VMX-24-and-30-frame-monster.jpg" border=0> http://www.hurco.com/SiteCollectionDocuments/Hurco/Products/Machining%20Centers/VMX%20Series/VMX24/VMX24HT_WinMax.jpg" border=0>

ukcge40u

Baj van a szemeddel?
Azt írtam, hogy az Y tengelyen van.
Veled nem lehet normálisan beszélni, te papagáj...
[#action][#hehe][#nevetes1][#banplz]

bmejdz9nu

1:1 arányban (ezt írtad) = direkthajtás = rossz konstrukció!!!
Te ezt nem tudtad? Nem olvastad a szervó toikban a dolgot??? Tudsz olvasni? :) Vagy csak a köles vacsorára :)

Tibor megírta 1000X - hogy ez nem járható!!! Áttétel kell - annélkül nem megy!!! ... és a motorok is túl nagyok = bukó a HURCO.*  
*T45 -ös "ökölszabályok" alapján... (nekem persze más a véleményem... de azt téged úgysem érdekel.:)

[#action][#hehe][#nevetes1][#banplz]

000000000

Péter!
Muszáj neked mindig valakit provokálni?!?!?!
Nem elégít ki, hogy építettél egy vagy több kiváló gépet? Nem örülsz, hogy precízen meg tudod csinálni a kívánt alkatrészeket?
Miért kell még ezen örömökön felül a másik megsemmisítésének öröme is?
Kérdés kérdés hátán .... és végkép nem értem.

bmejdz9nu

Nekem 235X valaki leírta, hogy hülye vagyok... pl. ezekért a hibákért amit a HURCO is elkövet :) Gondolom olvastad... legalább 100-at :)
Én még csak 132X írtam/viszonoztam és sokkal finomabban...
Eddíg csak kb. csak 10X támasztottam alá az állításomat linkkel... ez volt pl. a 11-dik...

De előjön...
A képet nem látja meg vagyis elfelejti 24 óra alatt... és megint írja körbe körbe ugyanazt a semmit alátámasztások és tények nélkül. (soha nem linkelt külső forrásból - ezt eszrevetted?)
Ez engem provokál... írhatnám úgyis, hogy rágalmazott mert alaptalunul tette? Mióta kész a gépem... ezt csinálja...
Mert ugye "megjósolta", hogy nem fog menni már a részegységek tesztjei alatt...
Hibák:
Direkthajtás, túlmotorizálás, 128bites vezérlő = vacak a gép én meg egy hülye, buta mint a szervó vezérlő:)

Ha a templomban lennénk... és te kérnéd, hogy higgyek... én hinnék...
De sajnos a műszaki életben a bemondásos állításoknak nincs helye...vagy?
Vagy teszt vagy érvek/linkek azaz itt pl. a HURCO gyártmányú gépe...
Egy korszerű megoldás amit a "Szervókirály" csipőből letüzelt:) Vagy nem így van? Gondolom olvastad...

Akkor mit nem értesz?  

Nem hogy vannak gépek direkthajtással... hanem ez a mai trend (Én alámásztam a gépeknek a MachTec-en is :)
És (de ezzel összefüggésben) a hajtás "túlmotorizálása"... pl. itt a HURCO gépen egyértelmű minden.

"a másik megsemmisítésének öröme is?"
Szó nincs erről... csak én tudok visszavonulni a "másik" pedíg nem... és még 0.001% kompromisszumra sem képes... azaz nem akarja a fától látni az erdőt...

000000000

Értelek is meg nem is!
Helyedbe a minta példákban szereplő számításokat elvégezném (elvégezted), és kommentek és provokálások nélkül leírnám. És mi majd eldöntjük kinek a tanácsát fogadjuk meg. Ennyi.
De már azt veszem észre, hogy nem csak Tibor45-el van bajod.

bmejdz9nu

A Tibornak tapsoló "20W-os triójára" gondolsz? :)  
Akiket moderálnom kellett? Mert olyanokat írtak nekem/rólam amit te már nem olvashattál? (had ne idézzek belőlük - szerintem te egytől is oda lennél :)
Ahogy a csevegőben írva lett... talán az a megoldás...

000000000

Velem úgy sem fogsz tudni személyeskedő vitát provokálni, mert akkor én kiszállok, de azért emlékeztetlek: neked a bordás szíj alkalmazhatóságával volt elsősorban eleinte a problémád, nem a lassító áttétellel. A HURCO példája ép azt bizonyítja, hogy nem csökkenti a gép pontosságát. ERRŐL MIÉRT HALLGATSZ!  
A HURCÓ ezzel a hajtás konfigurációval nem az SMD beültető gép sebességét célozta meg (mégcsak nem is gravírozgatást), hanem fémmegmunkálást. Olvasod az előtolási példákat, hogyan marnak vele?  
Nem tudom hanyadszor írom: nem írígykedem a gépeid sebességeit. Nekem nem számít a megmunkálási idő csak a pontosság. Biztos sokan vagytok akiknek a sebesség is létszükséglet. De ez legyen a Ti bajotok.

HJózsi

Tibor nem írta, hogy minden esetben kell!!!  Nem igaz! Vissza is olvashatsz...