Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marószerszámok és karbantartásuk

Indította gaben, 2024 április 09, 15:59

Előző téma - Következő téma

Motoros

Szabályozni úgy mint a sima köveket szokták:...semmivel.
 Keserves munkávak kimorzsolhatók a gyémántszemcsék egy megfelelő szürke kővel, de ehhez egy megfelelően merev gép kell, és egy elég kötött technológia. Az az igazi ha a felszabályozás azon a gépen történik amin használva lesz.

juh0557j0

Sziasztok!
Keresek valakit aki ezekből használható szerszámot tudna nekem varázsolni ( mind tömör keményfém ). Többségében gravírtűket szeretnék, mert 6-os szárral egyetlen darabom sincs még:
http://szattidekor.hu/CNC/forum/marok.jpg" border=0>

Motoros

Tudom vállalni, írj egy emailt, ha megfelel

s7manbs8

Lenne egy olyan kérdésem, hogy olyan marószárat lehet kapni, amivel üveget tudnék kivágni, körbevágni ? Pl. 15-20 mm vastag üveg.

keri

Fú micsoda igényeid vannak :)
Én egy kopott, 1/8"-os chipbrakeres keményfém maróval farigcsáltam üveget. Elég jól vitte, de 15-20mm hát azt nem tudom. MEg azt sem tudom hogy meddig bírna tartósan az üveget.

000000000

gyémántal próbáld,azt nem bántja az üveg sem.üdv

s7manbs8

s7manbs8

000000000

szia!
hát jo kis moka lesz!
én 3 élü hasább keményfém furoval furkáltunk üveget folyamatos petroleum van vékony olajban!
10mm vastag üvegben 10..15db fürás után megete a keményfém furot az üveg !
Ha az üvegben van feszültség akor nem is kel sokáig marnod sem szépen beindul a feszültség mentén az az elreped!:)

keri

Szabad tudni mit akarsz csinálni?
Mert tulajdonképpen közönséges flexxel is egészen jól lehet vágni üveget.
Azt nem tudom pontosan melyik tárcsával, de haver, egy bazi nagy fürdőszoba tükröt vágott be a mosdó és kád formájára.
De talán belefér a költségvetésbe egy kő, egy fém és egy csempevágó korong a kísérlethez.

s7manbs8

Távcső tükör alapanyagot kivágni táblából, erre gondoltam, hogy esetleg cnc-vel körbe marnám. Persze lehet hülye ötlet.

s7manbs8

Akkor marad a fúrás, csiszolóporral, hengerrel fúrva.

yuagaci9g

Akkkor keress a Tiffanysoknal gyemanszalagos szalagfureszt, azzal ki lehet vagni.

keri

Igen, szerintem ez a legjobb módszer erre.
Nem kell mindig mindent CNC-vel megoldani :)

keri

A "hogyan készítsünk távcsőtükröt" c. könyv legelső fejezete leírja hogyan kell kivágni, csak elektron barátunk túl akarta komplikálni :)))