Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marószerszámok és karbantartásuk

Indította gaben, 2024 április 09, 15:59

Előző téma - Következő téma

Jozs

Örülök hogy sikerült vidám perceket szereznem, bár nem igazán látom az okát.
A rajz nekem is megvolt, éppen ez az egyik oka amiért úgy gondoltam, nem biztos hogy átlagos ( vagy esetemben inkább átlag alatti ) felszereltséggel bölcs dolog nekikezdeni. Fene se gondolta, hogy csak egy kis "tili-toli" az egész.

Jozs

Lenyűgöző hogy ismerni véled a szándékaimat, de azokat illetően ha lehet kérnem inkább maradjunk a #609 -ben leírtaknál. Köszi.

000000000

Tulajdonképpen arról van szó, hogy a rajzon látható szögekben fogod a fenőkövet és húzol finoman kettőt-hármat a gravírtű hegyén és megvan a kereszt él, ami forgácsol.
Nagyítóval és tolómérővel meg is tudod mérni,0.2-0.3mm a jó.

besirkyjh

Szia  
 #609 " Ha esetleg házilag nem kivitelezhető, meg tudná ezt valaki csinálni nekem ? "  
Azt hittem még aktuális a dolog :)

Viccet félretéve , tényleg ekkora "problémát " jelent egy keresztél meg munkálása azok után hogy a szöget és a vágoél hátraköszörülést már megcsináltad ?  
Engem sokkal jobban érdekelne hogy milyen anyaghoz , milyen megmunkáláshoz ( relief vagy betü gravirozás ) milyen szögü garvirtüt használjak .
Na nem rontom tovább a helyzetemet :)

Jozs

Amit az induló hozzászólásomból beidéztél az igaz, csak volt folytatása is amiben tisztáztam, hogy nem kívánnám ingyen.

A tűket nem én készítettem ( se eszközöm, se tudásom hozzá ), hanem rendeltem, csak mint utólag kiderült ez a "tili-toli" még hiányzik róluk.

De azért köszi mindenkinek a segítséget, a végére csak összeállt bennem a kép :-).
Valószínűleg eggyel megpróbálkozom, aztán ha nem megy, rábízom hozzáértőbbre.

Béni

Jozs, elnézést kérek, ha bántó volt a #616 és annak fejleményei.

Jozs

besirkyjh

Közben eszembe jutot még valami .

Ha van otthon régi porcelán biztositékod annak a háza nagyon finom felületet tud csinálni a keresztélnél .Szerintem a feladatra tökéletes .

fviifv5hs

Sziasztok !
Hízó Józsi elérhetőségét kérlek adjátok meg.
Kösz, István

f35ezvjs

Ha szolnokon jársz keress meg van komoly élezőgépünkitt láthatod.
http://cnc.hupont.hu/25/szerszam-elezes" TARGET=_fnew>http://cnc.hupont.hu/25/szerszam-elezes

exvm7f6a

Tetszik az elektromos gitár test amit martál. Milyen fa?

f35ezvjs

szia
juharfából van a test, rózsafa a nyomólap

3p8br678u

Vágás vizsugárral Tellus Kft.  Bp. XVI ker. IKARUS ipari park

000000000

Gondoltam gravírozok téglába...  
Milyen szerszámmal érdemes nekiesni[#alien]?

Valakinek tapasztalat?
Üdv!