Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marószerszámok és karbantartásuk

Indította gaben, 2024 április 09, 15:59

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Nem gondoltam, hogy ilyesmit is lehet kapni, látszik, hogy amatőr vagyok. Mondjuk azt nem értem, ez hogy működik, gondolom a különböző lyukakba a megfelelő méretű fúrót kell bedugni, aztán valami benne forog, meg megköszörüli ?

Annyira nem akarom megbonyolítani, tegnap a köszörűmet is leszabályoztam egy kis gyémánttal. (Nem a gyűrűmből vettem ki )

Azt as kis 0.7-es 0.8-as fúrót kiütötte volna a kezemből , ha nem csinálom meg.

s7manbs8

4um5b65d

Állj oda a köszörű géphez és tanuld meg kézből megköszörülni. Ha nem visz jól akkor filccel satírozd be a hátlapokat és nézd meg, hogy hol koptatja le az anyag. Abból már látszik, hogy hol nem jó. Előbb utóbb rááll a kezed a köszörülésre.

sanka74

Sziasztok! A száraz olaj neve: NEOVAL OIL MTO 300 Ken ,véd ,old anélkül hogy ragadna. Egy pesti cég telszáma van rajta: TEMPRA Handels-Gmbh Magyarországi fióktelepe 1214 BP. II.Rákoczi F. út 195-197.Tel: 06/1-427-0010,427-0011.Ez egy svájci termék, tavaly 3700 ft volt egy 400ml-es spray. Képet is teszek fel róla,csak most nem műkszik a freemail képfeltöltés.Az tuti hogy jó,tényleg nem tapad de viszont jól csúszik.

s7manbs8

Köszönöm a szakmai tanácsot. Az következik most mindjárt, megyek kifele a köszörűhöz, éppen fúrnom kell pár százat. Meg nekem óvatosnak kell lenni, csak egy darab fúróm van, nem úgy mint egyeseknek, akik mutogatják itt a törötteket. [#circling][#circling]

43pbwjg8s

Azt hiszem itt van a legjobb helyen:

Épp egy perce kaptam egy ismeretetőt a Sandvik-tól.

Kiemelten a Titán maráshoz a következő két lapkatípus:
S30T és S40T
"S30T A nagyobb forgácsolási sebességeket is bíró, valamint a kifáradásnak és a mikorcsorbulásnak ellenálló forgácsolóélek hosszabb élettartammal rendelkeznek"
"S40T Nehezebb megmunkálási feltételek esetén a lapka ellenáll a rezgéseknek, és megbízhatóan alkalmazható még előre nem látható nehézségű körülmények között is"..

A szöveg idézet.
Ha valakit érdekel keressen rá a két lapkatípusra!

4um5b65d

Megint mehetsz a copyright hivatalba !
"mikorcsorbulás"
:))

43pbwjg8s

Ott volt az idézőjel!!!
De továbbítom a prospektus készítőjének! :)

4um5b65d

Jaaa, hogy ez nem saját fogalmazás ?
Mind1, akkor is védesd le... :))

Egyszer olvasom az egyik kuncsaftom szóróanyagában a következőt:
"Cégünk ponts és recíz munkát végez" .....stb stb
Aztán szóltam nekik, hogy javítsák már ki mert ez így ebben a mondatban kiváltképp röhejesen néz ki. A főnök csak dühöngött, hogy ez így hogy mehetett ki. (8000 db)
A régi kolléga és barát meg az "ESZETGRÁLYOS" szöveggel adott át névjegykártyát. De őt nem izgatta a dolog.... :)

000000000

„A régi kolléga és barát meg az "ESZETGRÁLYOS" szöveggel adott át névjegykártyát.”

Nem értem, hogy miért probléma?
Ha egyszer eszetgrályos, nem írhatja hogy esztergályos.
Ő már csak tudja, hogy ő micsoda.

MoparMan

a szakmámból adódóan ez a kedvenc (bár nem mindenki érti...)
A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

4um5b65d

437-ben írták a karaktereket és 852-ben jelent meg, vagy már 852-ben írták, de még 437 ben jelet meg?
Vagy mííííí vaaaan ?

sanka74

A száraz olaj:

http://kepek.freemail.hu/fototar/kepek/00/02/93/13/06/U0002931306/T00000001267120314767/5106084.jpeg" border=0>

http://kepek.freemail.hu/fototar/kepek/00/02/93/13/06/U0002931306/T00000001267120330040/g9Klu_TvcorO_YtKhvJA/5106085.jpeg" border=0>

sanka74

rbbhbyvfs

Sziasztok,

Üvegcsiszoláshoz használt korongot mivel lehet lehúzni, felszabályozni? Brozba ágyazott gyémátszemcsés a korong, de sajna középen mély árok van belekopva... a vastagságából még kitelik bőven.