Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marószerszámok és karbantartásuk

Indította gaben, 2024 április 09, 15:59

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Ja-ja, Sanzi a kutyával nyalatja simára a felületet. Nagyon ott van a srác a szakmában....[#nyes]

ukcge40u

Milyen kutya?
Nem látjátok hogy ott van RC? [#beka3]

ukcge40u

Imádom a netet... [#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2][#hehe][#hehe]

ukcge40u

Különben is, elfogyott a söröm, ezért morci lettem. Ma este bármire képes vagyok, amiért nem dobnak ki a modik.

...ööö... várjunk csak... akkor nem is bármire..., ha valamiért bünti jár, akkor az már nem a bármi... [#fejvakaras][#pias][#pias][#idiota][#zavart1]

s7manbs8

Mikor fogyott el, tegnap előtt ?

ukcge40u

Ma este, a mai beszerzés. Nem tom mi van, a levegő is elég száraz itten, tán elpárolgott...[#wilting]

ukcge40u

Holnap lesz marókép is, ígérem. :)

s5f8tmfv3

Nagyon jó, folytasd! Ez nem olyan tankönyvi anyag, attól sokkal jobb egy gyakorló szakembertől hallani az ilyen dolgokat. Gratula!

D.Laci

De gondolom a gépnek nem foganként adod meg az előtolás értékét?:)

ukcge40u

Természetesen nem, de akár úgy is megadhatnám a gépnek, mint katalógusadatot. Lenne is nemulass egy ilyen start után... [#zavart1][#ijedt]
Inkább csak érdekességképpen említettem, hogy van ilyen is. A Hurco pl úgy számolgatja magának a tolásokat, meg a fordulatokat. Néha jönnek ki érdekes adatok... :)

ukcge40u

Örülök, hogy tetszik.
Köszönöm a biztatást. [#smile]

ukcge40u

http://cnctar.hobbycnc.hu/Sanzistift/mar%F31.JPG" border=0>
Itt a tegnapi kép, oda valamiért nem tudom berakni, illetve cserélni.
Később jön ma még a "háromélű", és a 45 fokos élletörő is.

000000000

Gratula Sanzistift!:)
Huhhh, apám! De sok klassz szerszámotok van ott, ilyenekkel öröm dolgozni! A szervo  topicban feldobtam egy példát, mutasd már meg majd egyszer légyszi egy fotón azt a konkrét szerszámot, ami ahhoz a feladothoz kell, amit ott leírtam, bár aki figyelmes,
ott a háttérben már nagyon hasonló méretű marók láthatók.....:) Köszike!
Mellesleg Neked, mint a gyakorlati forgácsoláshoz értő CNC-snek hogy tetszik a kis minta példám?:) Gyakorlatias?:)

Szalai György

Ezek miért ilyen csutka szerszámok, mint egy eldobott szivarcsikk? Egész nincsen?
Na félre a viccel. Tényleg írjál mindenféle okosságot, amit mi (én) biztosan nem tudunk.
Például: Mekkora fogankénti előtolással lehet dolgozni egy maróval mielőtt eltörne és mitől függ az.

Szalai György

Nekem 3mm élkörátmérőjű maróval kell majd dolgozni! A fordulatszám meg lesz vagy negyven-ötvenenezer. Ha ugyan ennyit költök naponta keményfém marókra, akkor nem marad sörpénz.
Mitől nem leszek mekkmester?