Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

VARSA, ide a 2000 ft-omat...[#vigyor3][#vigyor2][#nyes]

gsbwxanch

Akkor osztozunk...és már csak 21 lesz.

nffab2gnr

Sziasztok! Ha minden összejön kb:2-3 hét múlva elkészűl az első automata szerszám cserélős főordó első 1-2 darabja.  
Több változazot terveztünk,"sima"ER25 patron befogást,egyedi szerszám tartó "fejeket" amit szerszám tárból vezételve fel ill.letesz az orsó.  
A forgó vagy egyenes pályán mozgó szerszámtár elhelyezése nyilván gép függő,új építés esetén viszonylag könnyű a dolog mert betervezhető a helye.Meglévő gépre felszerelni a gép konstukciojának függvénye,de megoldható. Sőt szerszámcsere pontra küldött főorsóban manuálisan is cserélhatő,úgy ahogy a Heidenhain gépeken is megoldott.(gomb nyomásra elenged-megfog).A Mach3 hoz a makrot kell megirni,hogy a programbol meghívható legyen.  
Természetes,hogy a készítés során igyekszünk adzett,köszörűlt felületeket kiképezni ahol erre igény van,de lesz "solid" kivitel is.

000000000

Igéretes a tervetek, kíváncsian várjuk. jó munkát!

besirkyjh

Szia  

Remélem a másik változat már nem ilyen öklömny szerszámokzoz valo hanem mondjuk Er 11 vagy ER 16 hoz .Na én meg azt várom .[#nevetes1][#eljen]

besirkyjh

Le kell cserélnem a billentyümet ,, már ugy nyomom hogy fehér az ujjam.

Mégsem jo .[#levele]

c888vyjd

Sziasztok!
8mm-es befogójú Kress maróm van. Ehhez szeretnék olyan adaptert, amibe az 1/8"-es Dremel, illetve  a 3mm-es Proxxon fejeket tudom befogni. Tudna nekem valaki ilyet gyártani?  

Rabb Ferenc

Nem volna egyszerűbb és olcsóbb, ha vennél 1/8"-os és 3 mm-es http://www.mindentkapni.hu/?pcat_id=1086" TARGET=_fnew>Kress patronokat?

c888vyjd

de igen, köszi. fogalmam sem volt, hogy hol és milyen néven lehet ilyet kapni.

Rabb Ferenc

Azért nézz előbb körül, http://arkoz.hu/szerszam/keres/Kress" TARGET=_fnew>mert lehet, hogy van egy kicsivel olcsóbban is. Persze olvasd el a "kisbetűs" részt is, nehogy a szállítás több legyen, mint az áru

4k0yxz3fu

Sziasztok! Nem tudom jó helyen teszem-e fel a kérdést, de nem tudja valaki, hogy Kress 1050-hez hol lehet kapni 10mm-es befogópatront, vagy hogy egyáltalán lehet-e? Esetleg ki csinálna nekem ilyet? Hány fokos a kúpszöge? Köszi!
(esetleg más patronméretek is érdekelnének)

f35ezvjs

Szia!
 Nekem is 1050 kress motorom van, és úgy világosítottak fel csak 8 mm es az ami a legnagyobb patron hozzá. Tehát a 10mm est már nem lehet kapni hozzá.

4k0yxz3fu

Pedig nekem nagyon kéne. Nem csinál ilyet valaki?

keri

Eljutottam oda hogy rászánjam a pénzt egy Kress 1050-es marómotorra, de német oldalakon 2 féle van ebből. 6euróval többért 5000-es fordulattól megy nem 10000-től.

Minden más pontosan ugyan az látszólag.
Mi a különbség? Kisebb légrés? Erősebb mágnes az állórészben? Vagy más elektronika?
Érdemes ezt megvennem? Alu marásnál jobb lenne ez, nem?

Vagy tojjam le mert alura és acélra amúgy sem az igazi?
Fára, műanyagra, meg alura kínlódáshoz meg elég lenne a 800-as is?

Tanácstalan vagyok, vagy nem? Nem szeretnék túl sok pénzt kidobni feleslegesen.