Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

000000000

Szia,

erröl már valamikor volt szó... kár hogy nincs keresö a fórumban...
Ugy emlékszem az volt ezekkel a baj, hogy sokszor kell öket szervízelni...ezért inkább valami bosch-t ajánlottak...

Szalai György

Névleges bemeneti teljesítmény 1050 Watt Üresjárati fordulatszám 10000-32000 1/min. Befogó 8mm. Szorító nyak Ø 43mm. Szerszám súly 1,7 kg. Teljes hullámú szabályozó elektronika és fordulatszám előválasztás. Lágy indítás. Elektronikus túlterhelés védelem. Porvédett motor. Acél szorítónyak, dupla csapágy. Lekapcsoló szénkefék. 4 m-es gumi kábel. 5.0m/s2 rezgés. 78dB hangnyomás.

Ilyeneket írnak róla: Jól megy. Leszabályozva sem ejti terhelésre a fordulatszámot. A többi hasonlóhoz képest nem túlságosan hangos. Legalább 20mm szélesen meg kell fogni a nyakát. Nincs rá panasz.

Nekem tetszik a színe.

keri

Ja csak az dupla annyiba kerül, és a befogása sem egyszerű.
Jó ez a Kress motor, ezt már körbejártam. A gyári csapágy nem bír sokat, de ha beleraksz valami rendeset akkor nincs vele gond. Inkább az a kérdés, hogy kell e nekem ennyi patron hozzá ennyiért.

10euro körül jön ki így a patronok darabja, ami jó ár mert otthon 20-ért adják. És ebben a készletben van 10-es patron is, de nem tudom, kell e nekem ilyen.

Mik a gyakran használt méretek?
1/8", 6mm, 8mm, mert ezt olcsóbban is megkapom ezen a helyen.

keri

Most csinálok hozzá szorítót, pont 20mm-es alut vettem, ezek szerint jól tettem.

jv7pu3a5p

Én elégedett vagyok vele. FME-800 van, eddig hibátlan. Legtöbbet használt patron: 1/8", 3mm, 6mm
De csináltattam esztergályossal betétet és így mindent meg tudok fogni.

keri

Köszönöm a választ.
Akkor kevesebb patronnal veszem.
Ha mégis kell valami, akkor ezek szerint lehet hozzá gyártani.

s7manbs8

Én meg a hétvégén a fűnyírómotoromat csapágyaztam meg, miután behalt szegény. Én még ilyen rossz csapágyat az életbe nem láttam ami ebben volt, FEVILL gyártmányú motor. A csapágy belseje vagy 3 tized millimétert lötyögött a külsejében, radiális irányban, ahol elvileg mikronokat kellene csak. Össz-vissz vagy 10 órát ha ment kb.

jv7pu3a5p

Bocsi egy kicsit homi a kép de a lényeg látható.
Külső átmérő 8mm, belső 5mm
http://www.gsmvezerles.hu/CNC/patron_konvert.jpg" border=0>

000000000

Én is szemeztem már ezekkel a Kress-ekkel... aztán mégsem lett belöle semmi... inkább flex+fortunaszár lett végülis... csak az nem pörög ennyit...
Nem emlékesztem már, hogy mi volt velük a gond, de ha télleg "csak" a csapágy a gyenge pontja, akkor végülis simmán jó...

keri

Ne ijesztges. Az önindítómba most cseréltem csapágyat, és csak a Fevillnél kaptam hozzá.

keri

Én is gondolkodtam a fortunán, de sajnos a szűkös lehetőségeim miatt az túl komplikált lenne számomra.
Eddig egy Budget felső maróval szórakoztam, meg kicsi kézi köszörűvel :D

Megrendeltem végül is, de nem a német oldalról, mert az euro árfolyam miatt nem éri meg. A KBX-nél meg akcióznak és nincs is messze a boltjuk, így jelentősen olcsóbban megkapom.

Viszont van ennek alacsonyabb fordulatú változata is a németeknél. Arra kíváncsi lennék miben más.

keri

A Hatvani talin beszélgettem valakivel ezekről. Ott mondta egy Kress tulaj, hogy a csapágyakat kellet cserélnie, azóta nem volt gondja.

Meg a német fórumokon is azt kérdezgetik leggyakrabban hogyan kell csapágyat cserélni :)

svejk

Gondolom C3-as...
Ha bemelegszik akkor lesz jó...bár 3 tized azért még annak is sok, igaz nem is tudjuk mekkora csapágy.

000000000

De a C3-asnál nem a 2 gyürü "lötyög" hideg állapotban? Én ugy emlékszem...

s7manbs8

6203-as, a gépszerelő haverom mikor meglátta röhögött egy jót és annyit mondott hogy kinai, mit vártam tőle, valami ACE márkájú. Nem hinném, hogy az lenne az első dolga egy csapágynak, hogy hidegen induláskor berántsa a forgórészt az állórészhez a lötyögése miatt.