Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

keri

Jó, az rendben hogy viszi az alut. Azt nekem is vitte a felsőmaró, de én precíz, masszív befogóra vágyok és ugyan ilyen csapágyakra, hogy pontos legyen a megmunkálás.

s7manbs8

Az nyilván jobb, mint egy műanyag ház, többet várhat tőle a vevő.

gsbwxanch

Köszi a kielégítő választ.
A kép csak illusztráció volt, hogy a megoldást szemléltetni tudjam. Ha profin el van készítve, akkor végülis ez a legjobb megoldás a fesoroltak közül.
Remélem jól érettem.
Köszi!

jv7pu3a5p

Hát a körfutási pontossága az nem tom mennyi, de nem kotyog az tuti. Amiket eddig martam az pár századon belül volt.

keri

Alkalmazás függő mi a legjobb, de röviden igen.
A lényeg, hogy a befogó fej és a csapágyai jó minőségűek legyenek, hogy mivel hajtod meg az már egyéni szociális probléma.

keri

Az jó lesz nekem is. Már csak egy akciót kellene kifogni.
Ja a kérdésem még: A fordulatszám előválasztás mit jelent? Stabilan tartja a fordulatot, vagy terhelésre lelassul?
Visszafelé forgatva is szépen fut? Mert szeretnék forgásirány váltót belerakni, csak félek hogy a szénkefék esetleg elakadnak.

jv7pu3a5p

Csak egy teljeshullámú szabályzó van benne, 10000-ig le lehet menni vele de sajna ott már igen gyenge, majdhogynem kézzel megfogható. 20000 felett viszont 6os marónál se vettem észre, hogy lassult volna. de mondom még keveset használtam csak. Visszafelé nem fut, hiába dugtam be fordítva a röfibe. [#nevetes1][#nevetes1]

keri

Jó de kézzel csak megforgattad vissza is.
Amúgy a szénkefék bekötését kell felcserélni, akkor visszafelé fog menni. Kell egy két körös váltókapcsoló, amit megfelelően bekötve lehet irányt váltani...persze csak álló helyzetben, mert a hirtelen irányváltás kinyírja a motort.

gsbwxanch

Most megvegyem Kresst 800..vagy nem. A héten akciós...:-)

4um5b65d

Doktor úr !
Mostanában olyan bizonytalan vagyok !
Vagy mégsem ?!?
:)))

gsbwxanch

:-)
Igen. Azért nem kevés pénz, nekem.
Csak fa munkához akarom használni 99%-ban.

Gondolkoztam a most ajánlott Varsányi féle kis fortuna tengelyen 22e.

Melyik legyen.

Komoly hozzá szólást szívesen vennék...mert ha meggyőztök...holnap megrendelem.

Köszi!

4um5b65d

Ha én állnék vásárlás előtt akkor Varsától venném meg a főorsó tengelyt. Na persze nem azért ajánlom mert Varsa 2000-et nekem ígért az árból ha rábeszéllek. [#vigyor3]
Nézd meg Vbodi gépeit, főorsóit. Van velük munka, több mint ha már készen veszed meg az egészet, de gondolj bele abba, hogy mennyibe fog kerülni a későbbiekben, ha esetleg kileheli a lelkét a Kress. Egy tengellyel sok mindent csinálhatsz, akár egy pár ezer forintos flexet is rátehetsz, úgy ahogy Vbodi is csinálta. Ha bedöglik a motor pár óra alatt feldobhatsz egy akármilyen motort és mehet tovább a munka. Mindezt sokkal kevesebb pénzért. Tudod te azt a pénzt másra is költeni. Van még mire...

j3rx6bsjd

Ha hosszú távon gondolkodsz,akkor a fortunát válaszd,a másik szerintem nem bír annyit.
És ha már van egy jó fortunád,azt már bármivel hajthatod.

s7manbs8

Én egy hónapja vettem egy fúrógépet, 5900Ft- volt. Kicsit rezonált zörgött, aztán ma szétszedtem, a csavarokat kiszedtem, és kiderült, hogy az állórész, meg egy perselyház szépen lötyög benne, ettől volt olyan rossz, vissza vittem volna garanciába is, de pont karácsony előtt volt így nem volt senki várni kellett volna rá. Meg olyan kis pénz, hogy többe került volna a kiesett idő, az ideg, úgyhogy fogtam kipótoltam a hézagokat a házban és már mindjárt jó is lett a hangja. Ez ilyen történet, de ha az a jó árú cucc, tényleg jó, az valszeg sokáig fog tartani. Még annyit, hogy ez a kis fúrógép, az állórész és a forgórész közt vagy 1-1.5 mm légréssel rendelkezik, valószínűleg kissé túl sok, emiatt égnek ezek le is, azonkívül, ahogy most forog, a forgórész sem vagyok biztos benne, hogy ki van egyensúlyozva, lehet majd egyszer kiveszem megnézem, mert már más miatt nem remeghet, bár most már a kiinduláshoz képest szuper.

gsbwxanch

Köszönöm!
Ezt a véleményt vártam!
Eldöntve!!!

Köszi!