Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

4mjnxdwuu

Holnap beszélek a "szaki"-mal. Ha megtudja csinálni amit kitaláltam akkor enyém marad a befogó...

bmejdz9nu

Nekem az is jó ha vissza küldöd az is ha megtartod... elég speckó, hogy megsirassam... [#rinya][#smile]
Látod nem egy PRC ... Quality... ha akarnál ilyet... legombolnának rendesen ahogy illik.... :)

4mjnxdwuu

nekem az anya nútjai furcsák, ahova a kulcs körmei mennek, hogy nem egyforma mélységű, hanem ék alakú. Ha nem megfelelő helyre teszed a kulcsot gondolom kidobja...?, elnyalja, vagy valami spéci kulcs van hozzá?

dg8n4i8x

Szia Péter!

Láttam! Meg is indult a fantáziám! :)))
Valamikor később egy nagyobbra benevezek, hogy a műhelybe tudjak 3fázist használni :))) Küldtem mailt, beszélhetünk róla??? :)

Üdv!
Balu

bmejdz9nu

Persze! Spéci kulcs is jár hozzá!!!

bmejdz9nu

Most meg sehol nagyobb frekiváltó... ez mindíg így van akkor kell vanni ha adják nem akkor ha kell...
Ebből tellik a szekrény... :) mail ment, mindíg mindenről beszélhetünk :) Főleg neked... :) Lassan te vagy az egyetlen akinek nincs... :)

000000000

Normalis hat. Akkor hasznalod ki szinte a teljes 8 menetet, ha pl. egy 6-7 patronnal 6mm-es szerszamot fogsz meg. Az anyak levo nutok is normalisak...

bmejdz9nu

Ezt nem értem: "Akkor hasznalod ki szinte a teljes 8 menetet" ? Persze nem próbáltam.

000000000

Van rajta ugye 8 menet. Ha pl. 5-6 befogoba 6-os szerszamot teszel - 3.5-4 menetet hasznalsz.
Ha kicsereled a patront 6-7-re, akkor mar nem 3.5-4 menetet hasznalsz, hanem tobbet. Jobban kell "zarni" a patront, hogy fogjon. Igy ertettem...

bmejdz9nu

Ez ennyit számítana? de olyan sok menet marad szabadon... akkor is... minek csinálnak ennyit rá...?

000000000

Nem tudok mast mondani, probald ki. Meg fogod erteni. Ha keves menet lenne, akkor nem tudnad kihasznalni a teljes tartomanyat a patronoknak.
Pl.: 6.2mm furot nem tudnal befogni.

000000000

Jó kérdéseid vannak.:) Talán azért van több menet,
mert mint mindent, egy menetet is méretezni illik,
és a gyártó az alkalmazott menet anyagokra,
menetgeometriára, szerszám átfogásitényezőre
így találta megfelelőnek.

4mjnxdwuu

Bocsi, de ez az én hülye kérdésem volt....
Mert külön helyről van a befogó és a patron is... És miközben játszottam vele feltünt, hogy alig kapaszkodik egymásba pár menetet. Eszembe jutott, hogy : nem passzolnak a dolgaim egymáshoz...? ezért kérdeztem... [#lama]

bmejdz9nu

http://www.teslamotors.com/" TARGET=_fnew>www.teslamotors.com Ha valakit érdekel...
3F AC motor hajtja... én múltkor láttam egy képet a villanymotorjáról... szerintem BL... röhelyesen kicsi... Na és 6000db ceruza akku...frekiváltó... 4mp alatt 100-on...
Ha valakit érdekel olvasson utánna... Biztos szervó jellegű :)

http://www.compositesworld.com/images/news/cwweekly/2006/August/cw110637-a.jpg" border=0>

vthgizrff

Akkor folytassuk itt.
Én 500W 48V vettem. A gond csak az vele, hogy a tengely egy 3mm széles lánckerék felfogatására lett kialakítva. Farkas Ádám képén ez jól látszik. Tesztelgetni még nem nagyon volt időm,
5-10% esély még arra is van, hogy szervó jellegű. De ettől függetlenül egy jó szabályzó elektronikával tökéletes fortuna hajtás készíthető belőle.
Egyébbként ebben is 4 szénkefe van.