Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Marómotor és szerszámok

Indította gaben, 2024 április 09, 15:57

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

RC-nek... Teknomotor melegedés...
Akartam már írni... nekem nem tökéletesen feküdt fel a tartólapon és nem tudta átvinni a hőt... síkbamartam a hátulját... 0.3mm-nyit kellett... Ez nem kevés...
Ezt te nézted? Nálad jó? Esetleg hővezető paszta...
Azóta vettem egy másik Teknomotort is: 1,6Kw-ER25!-18K-300Hz... ok.
Egyébként megjöttek ma a Peltier elemek... de nem az lesz a jó megoldás...(lesz belőle borhűtő - régi vágyam...:) mert ha túl lehűtené... akkor a csapágyhézag... szóval marad a víz, stabilabb... tanulmányozom a számítógépes vízhűtési rendszereket... az lesz a megoldás. Én a ventilátor le is akarom szerelni!... nem szeretem a hangos dolgokat... (a szervó vez. ezért is tetszik jobban)

000000000

"Az első generációs modellszabályozók csak Hall
érzékelős motorokat tudtak működtettni.
A mostaniaknak nem kell ez."
Na ezért nem is érnek semmit CNC pozíció
vagy sebesség szabályzóként.:))
Maradjunk abban, ezek játokokhoz, modellekhez
elmennek.
A fizikailag függetlenül a motoron lévő
mérőelemet, érzékelőt semmi nem pótolhatja,
innentől kezdve a szokásos mai csicsavilág és
reklámfogás az egész.

000000000

Tibor!
Soha nem szervó vezérlőként, csakis fordulatszám szabályozóként használ-nám/om.
De azt akár engedi a fizika akár nem, eddig jól csinálta a hozzávaló motorral.
Pusztán arra vagyok kíváncsi, hogy mit csinálna a szabályozó egy AC (bruschles) szervó motorral.

000000000

Erre a motorra nem tudok direktbe feltenni egy valamire való befogót.
http://magiist.fpn.hu/Kepek/cncmaro1.JPG" border=0>

000000000

Kb. olyan vacak minőségben forgatná, mint
a modellmotorodat. Ha egyáltalán hajlandó lenne
nagy nehezen szép lassan nulláról elindulni.
Egységugrásnál meg teljes csőd lenne.
Igazi reagálás helyett eljátszaná a motoron
Beethoven összes szinfóniáját a "korszerűség"
jegyében.:)  

000000000

Azt mondod, hogy olyan vacak minőségben forgatná mint a mostanit, akkor győzelem hiszen ez nekem így most kiválóan működik.
Pörög 0-15 000 -t és 3 mm -es maróval fába is tudok vele marózni a felpörgés után meg nem "zenél".  
Maró motornál is kell egységugrás tesztett csinálni?

000000000

Azt gondolom kell, mert egyébként egy
M03 S15000 programsort rögtön a program elején
hogyan hajtana végre a lehető leggyorsabban?

000000000

Ez nálam úgy megy, hogy a fekete dobozos szervó teszterrel (potméterrel) beállítom a kívánt fordulatszámot.
Ha pörög a maró motor indítom a Mach-t.
A végén a relé lekapcsolja a motorról a 12 V-ot.
Hangsúlyozom én hobby cnc-s vagyok, üzemben ez biztos nem lenne elég.  

000000000

Ez nálam úgy megy, hogy a fekete dobozos szervó teszterrel (potméterrel) beállítom a kívánt fordulatszámot.
Ha pörög a maró motor indítom a Mach-t.
A végén a relé lekapcsolja a motorról a 12 V-ot.
Hangsúlyozom én hobby cnc-s vagyok, üzemben ez biztos nem lenne elég.  

000000000

Ez meg nagy cegenek sem szokott mindig menni... ((:
Te tudod kikrol beszelek.

dg8n4i8x

Ebből a megközelítésből a léptető sem ér semmit, és nem is működhet, mert nincs visszacsatolás, nem tudjuk mikor veszít lépést... Ha belegondolsz itt van a kutya elásva! Túlméretezés...

dg8n4i8x

Ezzel nincs gond! Az elektronika felpörgeti a motort pár tizedmásodperc alatt! A cnc vezérlő szoftverben enable dwell time, a CAM progiban pedig a postprocesszorban be kell állítani a hozáá tartozó időt, és aár tudja is a rendszer, hogyan kell kezelni a motort... [#papakacsint]

bmejdz9nu

Szia Balu... most pörgetek egy 4 polusú motort 180W-os 240Hz-ig megy... nekem is :)... deltában... Frekiváltó topik.... amcsi 3F (nálunk 1F :) OMRON 0.1Kw (100W-os) frekiváltóval...

4mjnxdwuu

Halihó,
Gyors kérdés...
Az normális hogy ha egy ER 25-ös befogóba beleteszek egy patront, és abba a belevaló szerszámot akkor az anya csak 4 menetet tekeredik fel ?? ( 8 van rajta, anya nélkül kb 4 - 5 mm-t kint van a patron hosszabb kúpja a befogóból)? ??
Amúgy tökéletesen szorít.. ??

bmejdz9nu

Most számoltam meg a BF20-on.... 3,5 (egy szerszámmal) fordulat... :) :) :)

De tényleg furcsa.. egy csómó menet van szabadon... ez eddíg fel sem tünt... :) Sas szemed van .... :)