Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

PSoft

Az esetleges mechanikai "rezgés",ha lesz egyáltalán,nemhiszem,hogy különösebb gondot jelentene az elektronikának.

Sokkal több hibalehetőséget látok a csatlakozók,hosszú(hosszabb) kábelozás,túlzsúfolt(mindenegyben)vezérlődoboz környékén.
 Ha,csak nincs valami "nyomós érv" ellene,inkább a periférián a vezérlő-k megoldást választom.
Nekem sokkal jobbnak tűnik.

Teaway

"T nútos anyákat"

Az meg milyen?[#confused]

000000000

http://lh6.ggpht.com/-iHnu0GNXLp4/TOZ9AKorq2I/AAAAAAAACPo/NZ2WPTlu_Gs/DSC02985.JPG" border=0>

Szalai György

„Az asztallap síkja mindenképp vízszintes lesz a gépvázhoz,mozgóhídhoz viszonyítva.”
Eddig azt hittem az asztallap síkja mindenképp derékszög lesz a gépvázhoz, mozgóhídhoz viszonyítva. Hiszen azért derékszögű koordináta rendszer.
Ettől még lehetne nem vízszintes, a víz szintjéhez viszonyítva, hogy egy irányba folyjék az emulzió, vagy akár a forgács is.

„Vagy,... a kész gépet "nemvízszintes" felületen elhelyezve mondod meg a hűtőfolyadéknak,hogy merre is follyon(folyjon). „
Vagy úgy készítem, hogy vízszintes felületre helyezve, pont megfelelő legyen a lejtése.
Csak nem tudom, hogy jobb-e az ha nem vízszintes.

Talán a vezérlés elhelyezését, a gép mérete, meg az elektronika mérete és védettsége alapján lehet praktikusan eldönteni.
Mellette: Nagy gépben sok minden elfér. Ballaszt súly nem árt. Rövid kábelezés, kis zavartatás. Ahol minden mozog, ott a levegő is, tehát ingyen van a ventilláció. Az elektronika tokozása lehet a gépszerkezet része is.

Ellene: Ha a gépre kerül, akkor is burkolni kell, lehetőleg fröccsenő víztől védetten és pormentesen. A burkolatot nem árt rezgéselnyelő gumibakokra szerelni, az már megbonyolítja.
Vagy magát a panelt kell por, víz és rezgéstűrővé tenni, de az meg a javítást nehezíti.
Mivel a gép részét képezi, bele is kell tervezni. Ezért előbb, és alaposabban kell tervezni, mint ha a géptől külön volna, tetszőleges formában.

PSoft

A vízszint,derékszög.....
Tudom,hogy tudod,hogy mit is akartam mondani.:))

Ahova az elektronikát tervezem,a híd,és aztallap alatti üres,ezáltal haszontalan területek.

Van hely,és lehetőség megfelelő védettséget kialakítva az elektronikát elhelyezni.
Szerintem nem lesz hozzáférhetetlenebb mint egy "mindent bele" vezérlődoboz.
Ha kell,ahhoz is csak úgy férni hozzá,ha kibontod a dobozt.
Sőt,mivel tagoltan lennének elhelyezve,még szellősebb,áttekinthetőbb is lehet.

s7manbs8

Csak a víz ne folyjon bele ...

000000000

Akkor mégegy, a vízszintes és az egyenes közti külömbség. A vízszintes az nem egyenes....

PSoft

Ebből egyenesen következik a következő megállapítás:

Az egyenes,az meg nem vízszintes.:)

000000000

Ez így igaz, mivel a vízszintes az egy görbe felület, ami a föld középpontjától egyforma távolságra van.

Béni

A gravitációs középpont (nem a Föld középpontja!) meg nem minden helyről nézve esik ugyanoda. (Csak, hogy a dolog ne legyen olyan egyszerű.)
Ráadásul a közeli égitestek helyzete ez láthatóan befolyásolja. (Árapály pl.)

tiggersoft

Én ennél a kialakitásnál valami "esőcsatorna" szerüségben gondolkodnék. Asztal két végére egy-egy levezető ami egy hosszanti csatornába vezet. Innen már könnyü gyüjteni.

Motoros

Ha a gépre csavarod a vezérlőt akkor egy tapasztalat:
A rezgések a csokiban kicsavarják a csavarokat. Ez egy kis nyákgravír gépen volt gond. Az elektronikát magába foglaló doboz végül is 4 kis gumibakra lett rakva. Ez pont olyan mint a Trabant gumi motorbakja volt, csak kicsiben.  A modellboltokban lehet kapni klf méretekben. A bak két végén két kis csavar áll ki, és így már meglévő rögzítést is gumilábakra lehet tenni átalakítás nélkül.
Egyébként lehetséges hogy nagyobb tömegű gépeknél ez a gond nem jelentkezik.

PSoft

Köszi!

Elsősorban az ilyen,és ehhez hasonló "gyakorlati" tapasztalatokra(pozitív-negatív)lennék kíváncsi.

Gondoltam a CDromok-nál alkalmazott,és bevált gumibölcsős felfüggesztésre is a paneloknál.
De,vannak apró "műszerész" gumibakjaim is.

Rugós(bedugós)szorítású sorkapcsok vannak a panelokon,elvileg nincs esély a lazulásra.

wzc80zbf7

Egy 1650mm-es hasznos úthoz jó a 15x15-ös 1 modulos fogasléc vagy kell a 17x17 1,5 modulos? Nem tudom mi a külömbség. A méret talán?

besirkyjh

Szia  

1,5modulnál sokkal jobban kapaszkodik a kerék a lécbe és talán hosszabb az élettartama is .1m felett már érdemes az 1,5modulossal épitkezni .